Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.
Znacie pana z TvnTurbo? Program TopGear?
Najwyższy i najbardziej zakręcony facet-to ten pan
Pełna inteligentnej ironi książka traktująca o absurdach współczesnego świata.Clarkson nie zostawia suchej nitki na społeczeństwach róznych krajów, politykach,wakacjach, podrózach.... i co najciekawsze drwi równiez sam z siebie... A to nieczęsta zdolność.
"...dowiemy sie , jak funkcjonuje psychika mężczyzny, dlaczego nie warto być milionerem,jak polować na lisy używajć radzieckiego noktowizora(..)" , dlaczego filmy o Rambo sa groźne...
Polecam wszystkim lubiacym sie smiać z absurdów.. i chcacym dostrzec absurdy, których moze nie widzimy. Przy okazji mozna "kulać" sie ze smiechu.
Obecnie czytam książkę Marty Fox ''Coraz mniej milczenia'', któta zwiera ''cztery wstrząsające historie osób mających odwagę odsłonić tajemnice swojego dramatycznego dzieciństwa, w którym były poniżane, maltretowane i wykorzystywane seksualnie.''
Pozycja ta wciąga szybko w swój świat. Autorka w ciekawy sposób opisuje przeżycia i uczucia dorosłych , którzy pamietają doskonale to co się działo w ich dzieciństwie. Marta Fox łamie tabu ''milczenia'' samych ofiar. Aż strach poomysleć ,że dopiero teraz się głośno o tym mówi.
Cóż .... "Kod Leonarda da Vinci'' BARDZO mi się podobał. Stwierdzam, że ''Anioły i demony'' podobają mi się jeszcze bardziej. Im dalej czytam tym trudniej mi się oderwać Świetna książka