Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez yennefer » sobota, 1 paź 2005, 02:10

"The Amityville. Horror" - kolejny film, gdzie kluczowa role odgrywa motyw nawiedzonego domu, aczkolwiek ten horror zaciekawia ze wzgledu na to, ze opiera sie na faktach. trzeba przyznac, ze wykorzystujac "oklepany" wątek, jednoczesnie potrafi trzymac w napieciu.
"Requiem for a Dream" - wiekszosc juz ten film zna, zatem nie musze go dokladnie opisywac, powiem tylko, ze jest wstrzasajacy i dosc brutalny w swym realizmie, podobala mi sie gra glownych aktorow (Jared Leto i Jennifer Connelly), wlaszcza w ostatniej fazie, gdy wyniszczajacy nalog, zniszczyl rowniez ich szacunek do samych siebie.
"White Chicks" - niezbyt ambitna komedia (cos w stylu New Guy), gdzie dwoch facetow przebiera sie za kobiety i w ten sposob poznaje "od podszewki" płeć przeciwna, ale mozna sie posmiac. 8)
"The Brave" (Odważny) - film opowiadajacy o zyciu w malym miasteczku na prowincji, gdzie zycie czlowieka ogranicza sie do wegetowania z dnia na dzien i marzen o lepszych czasach, kiedy bedzie mozna sie wyrwac do 'lepszego swiata'. z drugiej strony jest to historia czlowieka, ktory dla rodziny (by wyrwac ja wlasnie z tej prowincjonalnej nedzy) poswieca to co, jest najcenniejsze - wlasne zycie.
przyznam tylko, ze zakonczenie mnie zaskoczylo i wzbudzilo lekki niedosyt. choc z drugiej strony... moze wlasnie na tym polega urok tego filmu - widz w wyobrazni moze tworzyc swoj dalszy ciag tej historii...
no i w roli glownej Johny Depp, wiec chociazby z tego wzgledu jest to pozycja godna uwagi. ;)
i wreszcie "Starsza pani musi zniknac" - wedlug mnie bardzo dobra komedia - a staruszka grala fenomenalnie. :lol:
yennefer
Mieszka tu

Postprzez Stavro » niedziela, 2 paź 2005, 20:30

Stavro
Rycerz forum

Postprzez Olcia » niedziela, 2 paź 2005, 21:43

Osaczony - bardzo dobry film;
Bruce Willis jako policjant (były negocjator) przeprowadza sie do małego miasteczkai zostaje komendantem. Pewnego dnia 3 chłopaków postanawia ukraść samochód bogatego gościa i wkradają mu sie do chaty.. i tu zaczynają sie problemy, bo dom zamienia sie w jakimśc stopniu w twierdze. jedynym wyjściem jest wejście.. :P
Olcia
Rycerz forum

Postprzez Suzy » niedziela, 2 paź 2005, 22:39

"Lock Stock & Two Smoking BarrEls" czyli "Porachunki"
Wielka Brytania (1998r)
reż. Guy Ritchie
wyst. Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham, Steven Mackintosh

... opowieść typu "gangsterskiego" z Anglii... czyli w wykonaniu anglików - niesamowicie zabawna i bardzo dobrze skonstruowana historyjka... nie bedę opisywać szczegółów, gdyż ostatnio "mój ulubieniec" powiedział, iż najlepiej ogląda sie filmy o których nic się nie wie prócz tego, że zwyczajnie są dobre i warte obejrzenia...

... a więc - ten film jest wart obejrzenia... już nie pamiętam na jakim filmie tak szczerze się śmiałam... i jaka fabuła toczyła się tak szybko i z taką ilością wątków, że siedziałam wbita w sofę z odrętwiałą szczęką od nadmiaru dobrego humoru przez prawie 2 godz. ... :wink:

Ps. jeśli ktoś może polecić coś z kina angileskiego lub irlandzkiego w klimacie "goło i wesoło" to będe wdzięczna... :roll:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Suzy » poniedziałek, 3 paź 2005, 18:34

Suzy
Gwiazdor

Postprzez ZAINTERESOWANA » poniedziałek, 3 paź 2005, 18:36

ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez Suzy » poniedziałek, 3 paź 2005, 20:21

... Monty Pythons "skeczu z papugą nie będzie"...

... czyli skecze - "gadka - szmatka"... "łowcy komarów"... "wybuchowa pani Upierdliwa" i inne ... :lol:

... no coż - polecam ... :wink:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Suzy » poniedziałek, 3 paź 2005, 20:48

WZT - ... oczywiście widziałam ... najlepszy był "Pan ze środkowego krzaczka" ... :lol: wiedziałam, że on tam jest ... :roll:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez kulA » wtorek, 4 paź 2005, 11:29

kulA
Rycerz forum

Postprzez r00t » wtorek, 4 paź 2005, 11:36

r00t
Administrator

Postprzez Stavro » wtorek, 4 paź 2005, 12:34

"Pitbull"
Nie każdemu musi się podobać...ale ja uwielbiam takie mocne polskie filmy...pokazuje przejakrawiona ale jednak prawde o nas samych...
Niektore sceny bardzo ostre...jak dla mnie siwetny film...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Suzy » wtorek, 4 paź 2005, 14:54

Suzy
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film