Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez keeper » niedziela, 29 maja 2005, 21:37

cushu napisał(a):Amelia jest z 2001 roku. Ile od tego czasu widzialas francuskich filmow?
Na szybkiego zobaczylem nominacje do brytyjskich nagrod filmowych i na piec filmow nominowanych w kategorii nieanglojezycznych dwa sa francuskie. No ale wszystko rozbija sie o to ile tego wspolczesnego kina francuskiego widzialas, ze takie smiale wnioski wyciagasz :| :)

Po długiej, burzliwej dyskusji pełnej krwi, potu i łez, odbytej przed godziną, przyznaję się do błędu. Nie miałam żadnych podstaw do tego, żeby pisac, że kino francuskie cierpi, ponieważ w ostatnim czasie widziałam tylko: "Nieodwracalne","Transporter", "Asterix i Obelix kontra Cezar" i "Rrrrrrrrrr!", czyli jeszcze kino francuskie nie zginęło, póki Gerard Depardieu żyje! Zamierzam obejrzec "Jedwabną opowieśc"-ciekawe czy dotrę do tego filmu. Przed festiwalem w Cannes słyszałam w telewizorni głosy, że Francuzi bardzo licza na palmę..no niestety i tym razem się nie udało. Ale może za rok..?
Zatem publicznie przepraszam wszystkich znawców francuskiego kina, koneserów beaujolais i serka roquefort. Nadrobię zaległości i wtedy napisze, że cierpi. :wink:
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Olcia » niedziela, 29 maja 2005, 22:13

Long Time Dead [czas śmierci] miał być horror wyszło komediodramat... choć moze w kilku momentach naprawde sie przestraszyłam, ale wszystkie akcje były do przewidzenia w filmie... Za szybko bohaterowie gineli w filmie.. i w dodatku mało efektownie... :/
w sumie nie polecam...
Olcia
Rycerz forum

Postprzez SAVARY » niedziela, 29 maja 2005, 23:09

keeper napisał(a):
cushu napisał(a):Amelia jest z 2001 roku. Ile od tego czasu widzialas francuskich filmow?
Na szybkiego zobaczylem nominacje do brytyjskich nagrod filmowych i na piec filmow nominowanych w kategorii nieanglojezycznych dwa sa francuskie. No ale wszystko rozbija sie o to ile tego wspolczesnego kina francuskiego widzialas, ze takie smiale wnioski wyciagasz :| :)

Po długiej, burzliwej dyskusji pełnej krwi, potu i łez, odbytej przed godziną, przyznaję się do błędu. Nie miałam żadnych podstaw do tego, żeby pisac, że kino francuskie cierpi, ponieważ w ostatnim czasie widziałam tylko: "Nieodwracalne","Transporter", "Asterix i Obelix kontra Cezar" i "Rrrrrrrrrr!", czyli jeszcze kino francuskie nie zginęło, póki Gerard Depardieu żyje! Zamierzam obejrzec "Jedwabną opowieśc"-ciekawe czy dotrę do tego filmu. Przed festiwalem w Cannes słyszałam w telewizorni głosy, że Francuzi bardzo licza na palmę..no niestety i tym razem się nie udało. Ale może za rok..?
Zatem publicznie przepraszam wszystkich znawców francuskiego kina, koneserów beaujolais i serka roquefort. Nadrobię zaległości i wtedy napisze, że cierpi. :wink:

Mi z francuskiego kina podobał się film pt. "Plotka" fajna komedyjka :wink: :spoko:
SAVARY
Terminator

Postprzez keeper » niedziela, 29 maja 2005, 23:13

SAVARY napisał(a):
Mi z francuskiego kina podobał się film pt. "Plotka" fajna komedyjka :wink: :spoko:

Widziałam "Plotkę" juz jakiś czas temu. Fakt komedyjka, ale nie tak śmieszna jak filmy z Louisem De Funes :wink:
keeper
Rycerz forum

Postprzez Baltazar Gąbka » poniedziałek, 30 maja 2005, 09:24

a np 8 Femmes? Niby wydaje sie glupie, zrobione w formie niby teatru (ale ja sie nie znam). 8 kobiet 1 mezczyzna i wielka intryga. Widzial ktos? Mi sie podobal
Baltazar Gąbka

Postprzez Ged » poniedziałek, 30 maja 2005, 09:37

Basen tez byl...
Ged

Postprzez SAVARY » poniedziałek, 30 maja 2005, 10:35

keeper napisał(a):
SAVARY napisał(a):

Widziałam "Plotkę" juz jakiś czas temu. Fakt komedyjka, ale nie tak śmieszna jak filmy z Louisem De Funes :wink:

No tak, to już klasyka!
SAVARY
Terminator

Postprzez keeper » poniedziałek, 30 maja 2005, 12:19

"8 Kobiet"- niestety nie dotrwałam do końca. Cały czas, ktoś mi przeszkadzał i jakoś nie wyszło. A "Basen" będzie, albo już jest w jakimś periodyku koła gospodyń wiejskich, więc zakupię, objerze film, przy okazji dowiem się czym usunąc plamy z trawy..
keeper
Rycerz forum

Postprzez Baltazar Gąbka » poniedziałek, 30 maja 2005, 13:00

w 8 Kobiet wlasnie koncowka jest swietna :) Wyjasnia sie cala akcja :)
Baltazar Gąbka

Postprzez keeper » poniedziałek, 30 maja 2005, 14:32

Baltazar Gąbka napisał(a):w 8 Kobiet wlasnie koncowka jest swietna :) Wyjasnia sie cala akcja :)

Tak to już bywa w kryminałach :|
keeper
Rycerz forum

Postprzez Baltazar Gąbka » poniedziałek, 30 maja 2005, 14:35

keeper napisał(a):
Baltazar Gąbka napisał(a):w 8 Kobiet wlasnie koncowka jest swietna :) Wyjasnia sie cala akcja :)

Tak to już bywa w kryminałach :|

no zazwyczaj :)
Baltazar Gąbka

Postprzez cushu » poniedziałek, 30 maja 2005, 14:51

a zeby byla jasnosc i dzieci ryczaly w piaskownicy, to na koncu sa napisy i wszystko sie wyjasnia. Nie tylko akcja, ale i kto byl kim, mimo ze go nie bylo... widac.
TurboSprezarka.
cushu
Terminator

Postprzez Baltazar Gąbka » poniedziałek, 30 maja 2005, 15:26

cushu napisał(a):

a zeby byla jasnosc i dzieci ryczaly w piaskownicy, to na koncu sa napisy i wszystko sie wyjasnia. Nie tylko akcja, ale i kto byl kim, mimo ze go nie bylo... widac.
TurboSprezarka.

zastanawiam sie Tomek skad u Ciebie tyle frustracji :) Tak sie tylko zastanawiam, nie naskakujcie na mnie :)
Baltazar Gąbka

Postprzez keeper » poniedziałek, 30 maja 2005, 16:48

Może przystopujmy na tym, że "8 Kobiet" kończy się fajnie i sa końcowe napisy ok? :|
keeper
Rycerz forum

Postprzez Baltazar Gąbka » poniedziałek, 30 maja 2005, 17:07

keeper napisał(a):Może przystopujmy na tym, że "8 Kobiet" kończy się fajnie i sa końcowe napisy ok? :|

jasne ze mozemy :) Jak rowniez Tomek moze ale nie musi udzielic mi odpowiedzi na PW ;) Wtedy unikniemy zbednych dyskusji w temacie filmowym, podtemacie kino francuskie :)
Baltazar Gąbka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film