Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Re: Fajny film wczoraj widziałem/am

Postprzez loisslane » środa, 6 sie 2008, 11:25

Zupełnie przez przypadek zebrała mi się taka tematyka: wczoraj po raz setny "Cztery wesela i pogrzeb", przedwczoraj "Wesele" Smarzowskiego. Hmmm, ale dlaczego filmowy ślub najczęściej kończy się ucieczką spod ołtarza lub ucieczką z kimś innym niż małżonek? :D strasznie nieedukacyjne te współczesne scenariusze :lol:
loisslane

Postprzez keeper » czwartek, 7 sie 2008, 10:56

Obrazek

Dobry od poczatku do konca i w kazdej ze 152 minut. Pod zalewem komiskowych super herosow, czlowiek-nietoperz wygrywa z kazdym: zielonym stworem, zelaznym dziwakiem i chlopcem, ktorego ugryzl pajak.
Nolan ma swoja wlasne wizje, ktora ja osobiscie kocham. Przyciaga do kin dzieciaki, ktore po 40 minutach wybiegaja z placzem. I to lubie. Goraco polecam kazdemu, nawet jesli nie jest fanem tego gatunku.

PS. Pani Batmanowa przypominala bardziej pania Jokerowa. Z calym szacunkiem obsadzenie Maggie Gyllenhaal w roli Rachel to po prostu Joke. 8)
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez cushu » czwartek, 7 sie 2008, 14:39

- Świetny, nie genialny, ale świetny.
- Tarantino walnął gniota i jedynie plakat ma fajniejszy od Rodrigueza, który trzeba przyznać wysmażył tak cudny kicz, że nic tylko palce lizać..
- a to ja nie wiem, co w tym ludzie widzą. Dwa razy się zaśmiałem, cztery minuty będę dłużej żył.. i to jedyne co mi zostanie po tym filmie :lol:
cushu
Terminator

Postprzez cushu » czwartek, 7 sie 2008, 15:41

cushu
Terminator

Postprzez Flo » czwartek, 7 sie 2008, 16:41

Mumia 3 - mozna sie posmiac, fajne sceny z Yeti i bratem glownego bohatera :)

Do'n Mess With Zohan - fajna komedyjka z Sandlerem, mocno przesadzona ale w koncu to tylko komedia. Mozna popatrzec na E.Chirquai yumi :)
Flo
Arcymistrz

Re:

Postprzez barmaid » piątek, 8 sie 2008, 12:34

barmaid
Rycerz forum

Postprzez FiDo » sobota, 9 sie 2008, 16:08

Obrazek

wypasny
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » niedziela, 10 sie 2008, 23:45

Obrazek

fantastyczny film! juz wiem czego mi brakowalo w jedynce. Jokera!
FiDo
Arcymistrz

Postprzez keeper » czwartek, 14 sie 2008, 20:33

No coz...Film, ktory z sekcji "action" powinno przeniesc sie do "fantasy". Kino tak wybitnie rozrywkowe,ze az lzawia oczy. Nieprawdopodobne poscigi,nieprawdopodobne strzelaniny, nieprawdopodobnie odmozdzajacy...tak dla odmianny. Czyli czipsiki, jakies winko, albo dwa, po trzech czlowiek jest nawet w stanie uwierzyc w to, co widzi 8) Zaryzykuje i powiem : polecam :D
keeper
Rycerz forum

Postprzez FiDo » piątek, 15 sie 2008, 18:40

Obrazek

polecam
FiDo
Arcymistrz

Postprzez r00t » sobota, 16 sie 2008, 10:00

The Dark Knight - no cóż, zachęcony pozytywnymi opiniami tu i tam i tym, że "Batman Begins" mi się podobał, wybrałem się do kina. Ledwo wysiedziałem do końca, kompletna nuda, zero napięcia, bo przecież i tak nietoperz skopie wszystkim tyłki na końcu. Ja wiem, że to fikcja, ale te kretynizmy o komórkach mnie załamały... moim zdaniem nawet fikcja powinna mieć jakieś umocowanie w rzeczywistości... Jeszcze ta porażająca długość tego filmu, na końcu miałem wrażenie, że jak by nie minęły już ponad dwie i pół godziny to jeszcze mogli by ciągnąc te pasjonujące wątki dalej, w nieskończoność... Pod koniec w okolicy w której siedziałem niektórzy zaczęli już gadać i nabijać się z tego co dzieje się na ekranie. Gdy zapaliły się światła obserwowałem ludzi... i zobaczyłem lekkie uśmieszki, mówiące "nareszcie koniec"... Jednym słowem, nie polecam... chyba sztucznie nadmuchany cały ten "hype" wokół tego filmu.,.. W komentarzach na filmwebie można przeczytać "Heath Ledger to", "Heath Ledger tamto"... nic o filmie... Śmierć aktora stałą się motorem promocji dla tego baaadzro średniego filmu.
r00t
Administrator

Postprzez Uri » niedziela, 17 sie 2008, 10:13

a nie zgodzę się z r00tem, Dark Knight to pierwszy film od kilku lat, po którym nie mam uczucia straty czasu i pieniędzy (ok, faktem jest że i tak rzadko chodzę do kina :p).
nie widziałem Batman Begins więc nowe podejście do Batmana było dla mnie świeżym doświadczeniem. w sporej części nowy Batman przypomina Jamesa Bonda... i dobrze. z takim podejściem do filmu wszystko jest git.
a Heath Ledger... jego Joker jest tym, w moich oczach, dla Dark Knight, czym Johnny Depp jest dla Piratów z Karaibów... może nawet lepszy. i na pewno lepszy Joker niż Jack Nicholson, a jeśli ktoś robi coś lepiej niż Jack Nicholson... prosimy statuetkę.
Uri
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film