Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Olga » czwartek, 8 cze 2006, 23:52

"Prześladowca" "Joy Ride"
Mam mieszane uczucia po obejrzeniu tego filmu.
Świetnie ukazuje jakie mogą być konsekwencje szczeniackiego zachowania 'dla śmiechu'. Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Tajemniczy psychol na środku drogi to na pewno nic przyjemnego. Takie sytuacje się zdarzają i "Joy Ride" można potraktować jako przestrogę. Sam film ma fajny klimacik, nie tylko za sprawą treści, ale też terenów, na których wszystko się odbywa (pustkowia we mgle itp.)
Co złe? Przez część filmu miałam wrażenie, że nie będzie to kolejna opowieść o 'inteligentnych' nastolatkach, ale w paru momentach zaczęłam wątpić. Widać trochę nielogicznego zachowania musiało się znaleźć jak to przystało na filmy o amerykańskich dzieciakach w tarapatach.
Po tych 95 minutach film mogę jednak polecić. Co prawda ideałem nie jest. Nie ma w nim nic oryginalnego i oprócz fajnej fabuły należy się także spodziewać kilku kiczowatych elementów. Widziałam jednak filmy z tego gatunku o wiele gorsze. 7/10 :)
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez kamila » piątek, 9 cze 2006, 10:46

Nocne Graffiti. Męczarnia przy oglądaniu jakich mało, jak ja się ciesze, bo wspominam sobie, że kiedyś chciałam iść bardzo na to do kina i dobrze, że się tak nie stało. Nie polecam..
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Olga » piątek, 9 cze 2006, 23:27

"Jak stracić chłopaka w 10 dni" "How to lose a guy in 10 days" :lol: :lol:
Bardzo, bardzo fajna komedyjka romantyczna :D Lekka, przyjemna, prosta, momentami przerysowana, ale na pewno zabawna :wink: Nic ambitnego i oryginalnego, ale na wolny wieczór nadaje się idealnie. Można się pośmiać, nacieszyć oczy :wink: i 'pofruwać' (w przypadku romantyków). Szczególnie polecam panom będącym fanami Kate Hudson i paniom lubiącym Matthew McConaughey'a :P :roll:
Sssssssłodziutko :D
Olga
Rycerz forum

Postprzez Suzy » sobota, 10 cze 2006, 11:43

Suzy
Gwiazdor

Postprzez FiDo » niedziela, 11 cze 2006, 21:02

'czeka na nas swiat' - super film. droga czlowieka na samo dno. ukazuje, ze bycie leniem jest ewidentnie nieoplacalne i moze zle sie skonczyc. jednoczesnie krytyka owczesnej polski
FiDo
Arcymistrz

Postprzez yennefer » niedziela, 11 cze 2006, 22:37

yennefer
Mieszka tu

Postprzez Olga » niedziela, 11 cze 2006, 22:53

Olga
Rycerz forum

Postprzez kawon » niedziela, 11 cze 2006, 23:42

"Mechaniczna Pomarańcza" czyli film o kulcie penisa. Mimo, że zazwyczaj filmy Kubricka nie przypadają mi szczególnie do gustu, ten był wyjątkowo ciekawy. Świetnie wykreowany główny bohater, dobrze dobrana muzyka i wielopłaszczyznowa fabuła. Już mam ochotę obejrzeć go jeszcze raz, co chyba o filmie dobrze świadczy :]
kawon
Dyskutant

Postprzez Flo_ » czwartek, 15 cze 2006, 14:18

Flo_

Postprzez j0shu4 » czwartek, 15 cze 2006, 19:17

j0shu4
Moderator

Postprzez Olga » piątek, 16 cze 2006, 23:10

"Ciemność" "Darkness"
To miał być horror [smilie=hmmm.gif] Już się jednak przyzwyczaiłam, że horrory mnie nie straszą ... ale ten miał pewien plus (czego nie mogę powiedzieć o paru z tego gatunku, które ostatnio widziałam) : nie śmieszył mnie :shock: Jest to jednak film 'straconej szansy', jak to ktoś, gdzieś powiedział. Fajny pomysł tylko trochę niedopracowany. Pomijając drobne wady muszę przyznać, że oglądało mi się bardzo dobrze ... nie oryginalne (znów 'dziwny' dom mający 'dziwny' wpływ na nowych mieszkańców) ale intersujące 100 minut. Polecam :)

"Szalony weekend" "The Long Weekend" :lol:
Co to wogóle było? :shock: :smiech: Odjechana, przerysowana komedia, momentami nieco obrzydliwa, ale na pewno dobrze spełniająca swoje zadanie :wink: Można się pośmiać, można z obrzydzeniem poodwracać głowę i raczej nie można się nudzić :roll: Fajne 85 minut spędzone w towarzystwie Chris'a Klein'a, który spędza życie na 'zaliczaniu' oraz Brendan'a Fehr'a, którego problemem jest: "Za dużo pracy, za mało seksu" :lol:
A co tam ... polecam :p

"Miłość Na Zamówienie" "Failure to launch"
Bardzo fajna, sympatyczna, lekka i słodka komedia romantyczna o 35letnim mężczyźnie kochającym mamusine naleśniki na śniadanie i dziewczynie, która zajmuje się "dziećmi specjalnej troski" (czyt. 'dziwnymi' facetami :wink: ). Sarah Jessica Parker i Matthew McConaughey :roll: :zakochany: to jest to :)
Olga
Rycerz forum

Postprzez jeepi_srs » sobota, 17 cze 2006, 13:58

Posejdon wedlug mnie bardzo dobry film bez zbednych scen, a poltorej godziny mija jak na polsatowskim serialu. Warto zobaczyc
jeepi_srs
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film