Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez FiDo » środa, 14 gru 2005, 20:51

Kink Konk.. uczta dla wzroku, relaks dla umyslu
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Olcia » środa, 14 gru 2005, 21:59

Olcia
Rycerz forum

Postprzez aramis » czwartek, 15 gru 2005, 18:52

aramis
Bywalec

Postprzez qrczak » piątek, 16 gru 2005, 19:49

qrczak
Gwiazdor

Postprzez Olcia » piątek, 16 gru 2005, 21:30

Dziewczyna z perłą - młoda Griet, przeżywa dramat rodzinny i postanawia podjąć prace jako służąca w domu legendarnego Johannesa Vermeera... na początku malarz nie zauważa jej, lecz po pewnym czasie staje sie ona inspiracją kolejnego obrazu.. Pan jest tak zachwycony dziewczyną, że postanawia 'zatrudnić' ją do pomocy przy mieszaniu farb.... dzieli ich dużo.. pochodzenie, wiek, religia... lecz łączy miłość do sztuki... Sekret tego filmu polega na niedomówieniach, milczeniu, wspaniałej muzyce i doskonałych obrazach. Jeżeli interesujesz sie choć troche historią sztuki to polecam film.. :)
Olcia
Rycerz forum

Postprzez Ged » sobota, 17 gru 2005, 08:51

Ile znacie ckliwych filmow, ktore opowiadaly nierzeczywiste historie?

A do ilu wracacie z usmiechem, znajac je prawie na pamiec, ale cieszac sie ulubionymi scenami?
Ja mam raptem kilka takich tytułów, z reguły niskobudzetowych- nie bez kozery wspominam kwestie budzetu filmu, niejednokrotnie fajerwerki przycmiewaja samą historię.
Byc moze lista ta powiekszy sie o jeden tytuł.

Film, moim zdaniem jak najbardziej wart obejrzenia jest poniekad zachcianka rezysera.. Dlaczego? Otoz ogladamy wszystko to, co nieskrepowana wyobraznia rezysera chciala nam pokazac..
Jest tu milosc, komedia, film przygodowy, gra z widzem, porywanie sie na nowa interpretacja najbardziej znanych scen filmowych..

Muzyka doskonale pasuje do klimatu, w swietnie wykadrowanych scenach oczy Piękności skrzą się szafirową zielenią a wyrachowany Reżyser ma złowrogi błysk w ciemnych oczach...

Jesli w tym filmie nie podobalo mi sie cos, to jeszcze nie wiem, co mogloby to byc...

w koncu nie zawsze mozna wysiedziec trzy godziny bez najmniejszego spojrzenia na zegarek, a nie raz i nie dwa razem z calą salą kinowa poprawialem sie w fotelu, w ktory wgniatalo mnie to, co widze..

Moim zdaniem warto obejrzec najnowsze dziełe Petera Jacksona:
Ged

Postprzez Olcia » sobota, 17 gru 2005, 21:47

21 gramów

" Podobno w chwili śmierci, tracimy 21 gramów naszej wagi. Każdy.... "

Na początku panuje totalny chaos... niewiadomo, o co chodzi.. lecz po pewnym czasie wszystko zaczyna sie układać... jak puzzle... Mamy obraz.. Pod sam koniec filmu jesteśmy w stanie go odczytać..
Są 3 wątki, 3 ścieżki.. co jakiś czas sie krzyżują... relacje głównych bohaterów są nasycone miłością, przyjaźnią, ale także obsesyjną nienawiścią...
Olcia
Rycerz forum

Postprzez kawon » sobota, 17 gru 2005, 23:44

kawon
Dyskutant

Postprzez kulA » sobota, 17 gru 2005, 23:45

kulA
Rycerz forum

Postprzez aramis » niedziela, 18 gru 2005, 16:42

aramis
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona