Promocja Kg - pomysly :)

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Promocja Kg - pomysly :)

Postprzez KAROLLA » czwartek, 5 cze 2008, 17:38

FPZ - Festiwal Piosenki Zolnierskie.
Tak sobie mysle, ze skoro FPZ jest za drogi dla miasta to moze "przeflansowac" go na cos bardziej "dochodowego".
Wszyscy wiemy, ze za rok Wojsko Polskie bedzie zawodowe i ze czasy, ze kojazono go z komuna sie skonczyly. I dobrze, tak powinno byc.
Powracajac do 'biznesu, bedzie i popyt na piosenki zolnierskie a Kg. wlasnie sie z nimi kojazy.
CZEMU WIEC TEGO NIE WYKOZYSTAC ????

Bardzo popularne sa konkursy na calym swiecie na wzor American Idol, nie wiem jaki jego jest odpowiednik w Polsce... ale mozna by bylo zrobic Idola Piosenki Zolnierskiej - IPZ.

W ramach PROMOCJI Kolobrzegu , zyree by jezdzilo do wiekszych miast i "przesluchiwalo" mlodziez i wybieralo do finalu ktory by odbyl sie w Kolobrzeskim Anfiteatrze?

Co Wy na to?
KAROLLA
Twardziel

Re: Promocja Kg - pomysly :)

Postprzez r00t » czwartek, 5 cze 2008, 17:56

...po prostu genialne pomysły! no szkoda że takie marketingowe talenty marnują się na obczyźnie.

A czemu do dużych miast? Może właśnie do małych miast i wiosek... I do koncertu w amfiteatrze dodał bym kiermasz z własnoręcznie szytymi mundurami i konkurs na najlepiej wykonaną replikę M4...
r00t
Administrator

Postprzez cushu » czwartek, 5 cze 2008, 18:40

A dlaczego będzie popyt na piosenki żołnierskie? Kogo interesują piosenki jakichś tam grup zawodowych? Czy jest gdzieś festiwal piosenek spawalniczych, kucharskich, murarskich, glazurniczych, przegląd piosenki komunikacji miejskiej?
cushu
Terminator

Postprzez Deja Vu » piątek, 6 cze 2008, 09:24

A widziałeś lub słyszałeś kiedyś orkiestre spawalniczą, kucharską, murarską, glazurniczą lub komunikacji miejskiej? :P
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez barmaid » piątek, 6 cze 2008, 11:25

Ja słyszałam glazurniczą hehe. Jak tatuś mój glazurę kładł to zaśpiewał, ale bardzo po świńsku, nie nadaje się do amfiteatru :lol:
barmaid
Rycerz forum

Postprzez rysio » piątek, 6 cze 2008, 16:25

a ja kiedys slyszalem plyte z piosenkami o chemikach i metalowcach (takich z hut a nie dlugowlosych w skorach).
tylko ze to nic nie zmiania - piosenka zolnierska... raczej nie widze zeby tlumy na to chodzily. w czasach fpż po prostu bylo to dla niektorych jedyna alternatywa na gadajaca glowe jaruzela w tv, gdzie najbardziej postepowym byl serial bonanza. dzis rynek przetrawia wszelkie inicjatywy bezlitosnie. takie piosenki o strzelaniu.. raczej by byly zwrocone... ale moge sie mylic:)
rysio
Terminator

Postprzez KAROLLA » czwartek, 10 lip 2008, 21:18

No widzicie, w Kawa czy Herbata , pierwszym skojarzeniem z Kolobrzegiem,
byl FPL Festiwal Piosenki Zolnierskiej
To naprawde duzy blad, ze nie jest reaktywowany.
KAROLLA
Twardziel

Postprzez Oqo » czwartek, 14 sie 2008, 10:06

Najlepszym pomysłem na promocję Kołobrzegu jest porządne sprzątanie ulic, zieleńców, plaży w czasie sezonu, koszenie na czas trawników, dbanie o niezakłócanie ciszy nocnej (lokale na plaży przy promenadzie to horror), zapewnienie wystarczającej ilości miejsc postojowych, obniżenie opłaty uzdrowiskowej z horrendalnych 3,00zł dziennie od osoby, odbudowa plaży bo z każdym rokiem jest coraz gorzej i niedługo żadna impreza masowa na plaży się nie odbędzie bo nie bedzie miejsca, zliwidowanie bazaru na promenadzie i przy molo, przebudowa mola, zniesienie oplat za wstęp na molo, budowa ścieżek rowerowych nie z polbruku, itd. itd.....
Oqo
Rozgrzewa się

Gadu-Gadu: 0

Postprzez jAc_EnTy » piątek, 15 sie 2008, 02:54

jAc_EnTy
Twardziel

Postprzez r00t » sobota, 16 sie 2008, 09:38

skorp!on coś ty się tak tych mieszkańców uczepił? K-g to miasto nad morzem, żyjące z turystów i kuracjuszy, więc promowanie go jest jak najbardziej potrzebnym zjawiskiem.

Sunrise to żadna wielka impreza moim zdaniem,... żadne wydarzenie. Nie jestem jego przeciwnikiem jak co niektórzy, ale zwolennikiem też nie jestem. Mam swoje zdanie na temat muzyki tam prezentowanej i klienteli, która przyjeżdża tej muzyki słuchać. Nie jest to najwyższych lotów muzyka (nawet na tak zwanej scenie muzyki elektronicznej). Tak przy okazji, ciekawe co zrobią za rok, jak budynki przy tym parkingu zostaną oddane do użytku :) chyba nie postawią ludziom ogrodzenia metr przed nosem...

Co do reszty, temu miastu brakuje jakiejś konkretnej koncepcji na promocję. Mamy wizerunek miasta emerytów i nic się z tym nie robi - no bo chyba wszystkim to pasuje. Jeżeli pasuje - to jest ok. i nic nie trzeba zmieniać.
r00t
Administrator

Postprzez KAROLLA » czwartek, 21 sie 2008, 19:37

TURNIEJ --- RZEZBY Z PIASKU---- ale w maju, przed sezonem, zeby Kolobrzeg rozreklamowac przed sezonem.... no i dlatego bo ja w maju przyjezdzam :) , i bede miala choc jedna impreze w tym czasie :) .
Maj jest rowniez lepszy niz np. czerwiec lub lipiec , bo nie zabierze tak cennego miejsca na plazy juz i tak bardzo zatloczonej "kocykami". A we wrzesniu , to juz defacto po sezonie wiec szkoda wydawac na reklame miasta.
FESTIWAL - IDOL moze byc piosenki zeglarskiej , ale lepszy bylby FPZ , stoje przy swoim.
KAROLLA
Twardziel

Postprzez cushu » piątek, 22 sie 2008, 03:22

Dajcie spokój. W TV mówili, że jak skończą gazociąg północny to temperatura w Bałtyku podniesie się o 8 stopni... a przez to rozwiną się takie ustrojstwa, że będziemy mogli się już tylko promować jako miasto na wymarzoną wycieczkę dla teściowej*

--
* Przepraszam wszystkie teściowe, na pewno jesteście fantastyczne babki i w ogóle.. ach te dziadowskie stereotypy :wink:
cushu
Terminator

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg