Błaszczyk przegrał w sądzie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Błaszczyk przegrał w sądzie

Postprzez Gargamel » piątek, 9 gru 2005, 09:39

Jak się dowiedziałem jak zwykle z pewnego źródła pan poseł Bogdan Błaszczyk przegrał sprawę w sądzie z prezydentem miasta Henrykiem Bieńkowskim.Sprawa dotyczyła oczerniania miasta tj.prezydenta odnośnie przetargu na sprzątanie miasta przez firmę ze Szczecina.Poseł sugerował,że wyłonienie tej właśnie firmy mogło mieć charakter korupcyjny.
Opaskę posłowi na oczy panie Podolak. :lol: :lol:
Gargamel
Ważniak

Postprzez BLAaa » piątek, 9 gru 2005, 09:50

A kiedy odbyła sie rozprawa? I tylko jedna?
BLAaa
Uzależniony

Re: Błaszczyk przegrał w sądzie

Postprzez Eureka » piątek, 9 gru 2005, 10:01

Gargamel napisał(a):Jak się dowiedziałem jak zwykle z pewnego źródła pan poseł Bogdan Błaszczyk przegrał sprawę w sądzie z prezydentem miasta Henrykiem Bieńkowskim.Sprawa dotyczyła oczerniania miasta tj.prezydenta odnośnie przetargu na sprzątanie miasta przez firmę ze Szczecina.Poseł sugerował,że wyłonienie tej właśnie firmy mogło mieć charakter korupcyjny.

Cieszy mnie, że Bogdan Baszczyk poniósł karę za oczernianie prezydenta miasta. Udawał świętego a jego prezydentura, jak pamiętamy, to jeden wielki przekręt na oczach całej społeczności Kołobrzegu. A co do uwagi z tą opaska i odwołaniem się do Pana Podolaka, to jawią się braki dobrego wychowania.
Eureka
V.I.P

Postprzez HO!HO! » piątek, 9 gru 2005, 10:01

Rzeczywiście, cośik szybko.
HO!HO!

Postprzez HO!HO! » piątek, 9 gru 2005, 10:03

Eureka napisał(a): A co do uwagi z tą opaska i odwołaniem się do Pana Podolaka, to jawią się braki dobrego wychowania.

Chyba nie zrozumiałeś.
HO!HO!

Postprzez Eureka » piątek, 9 gru 2005, 10:08

Eureka napisał(a):
Gargamel napisał(a):Jak się dowiedziałem jak zwykle z pewnego źródła pan poseł Bogdan Błaszczyk przegrał sprawę w sądzie z prezydentem miasta Henrykiem Bieńkowskim.Sprawa dotyczyła oczerniania miasta tj.prezydenta odnośnie przetargu na sprzątanie miasta przez firmę ze Szczecina.Poseł sugerował,że wyłonienie tej właśnie firmy mogło mieć charakter korupcyjny.

Cieszy mnie, że Bogdan Baszczyk poniósł karę za oczernianie prezydenta miasta. Udawał świętego a jego prezydentura, jak pamiętamy, to jeden wielki przekręt na oczach całej społeczności Kołobrzegu. A co do uwagi z tą opaska i odwołaniem się do Pana Podolaka, to jawią się braki dobrego wychowania.

Bogdan Błaszczyk a nie Baszczyk.
Eureka
V.I.P

Postprzez Wiki » piątek, 9 gru 2005, 12:21

W odróżnieniu tu od wielu osób cenię sobie Twoje poglądy Gargamelu i postawę, niemniej jednak w Twoim poście jest użyta ogromna manipulacja. Czemu nie napisałeś, że sąd odrzucił wniosek obrońcy BB, by sprawę umorzyć, gdyż jego zdaniem BB chronił immunitet poselski? Sąd - z tego co się dowiedziałam w samym sądzie - uznał podczas tego pierwszego posiedzenia, że sprawa będzie toczyła się dalej. Teraz obrona i sam BB mają siedem dni na przedstawienie swoich dowodów potwierdzających tezę postawioną w wywiadzie udzielonym red. A. Wieczorkowi.
Zatem Gargamelu: nikt na razie nie przegrał i nie wygrał.
Wiki

Postprzez HO!HO! » piątek, 9 gru 2005, 12:28

Wiki napisał(a): Czemu nie napisałeś, że sąd odrzucił wniosek obrońcy BB, by sprawę umorzyć, gdyż jego zdaniem BB chronił immunitet poselski? Sąd - z tego co się dowiedziałam w samym sądzie - uznał podczas tego pierwszego posiedzenia, że sprawa będzie toczyła się dalej. Teraz obrona i sam BB mają siedem dni na przedstawienie swoich dowodów potwierdzających tezę postawioną w wywiadzie udzielonym red. A. Wieczorkowi.
Zatem Gargamelu: nikt na razie nie przegrał i nie wygrał.

To wydaje się jak najbardziej logiczne. Coś za szybko by poszło.
HO!HO!

Postprzez BLAaa » piątek, 9 gru 2005, 12:39

Mi też tak sie wydawało. Nie spotkałem jeszcze sprawy w tym trybie, która skonczylaby sie na pierwszej rozprawie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Gargamel » piątek, 9 gru 2005, 12:59

Przyznaję,że to lekki wybieg z mojej strony.Pomimo wszystko poseł przegra i mogę założyć się z każdym(ą) z was,że tak się stanie.
Tak na marginesie były poseł zachował się jak tchórz-zastawiać się immunitetem-widocznie niektórym wydaje się, że są równiejsi od innych.

BLAaa możesz zacząć mrozić już to butelczynę,mktórą niewątpliwie przegrasz
Gargamel
Ważniak

Postprzez myśliwiec » piątek, 9 gru 2005, 13:07

stawiam sloik ogorkow mojej tesciowej :) pyszne sa
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » piątek, 9 gru 2005, 13:13

No nic, pozostaje mi przyjąc kolejny zakład Gargamela. Stawiam na posła. Jak mi sie wydaje, to przegrałes juz ze mną jedną w sprawie HB kontra S.R.?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez myśliwiec » piątek, 9 gru 2005, 13:14

BLAaa napisał(a):No nic, pozostaje mi przyjąc kolejny zakład Gargamela. Stawiam na posła. Jak mi sie wydaje, to przegrałes juz ze mną jedną w sprawie HB kontra S.R.?
tez na posla, tez.... daje ogorasy do tej wodeczki!
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez Gargamel » piątek, 9 gru 2005, 13:22

O Rosiaka się z Tobą nie zakładałem.
Czy wiesz,że większość sędziów,adwokatów ryje ze śmiechu z tego wyroku wydanego w Kołobrzegu.
Gargamel
Ważniak

Postprzez BLAaa » piątek, 9 gru 2005, 13:28

Taaak?? Masz mozliwośc dyskutowania z sedziami na temat wyroków, jakie serwują ich koledzy?? No, no...
Ja myslałem, że wymiar sprawiedliwosci unika, nawet prywatnie komentowania wyroków. Co innego my, czy nawet adwokaci.
Na pewno założyłeś się ze mna o moja sprawę, to pamietam. Ale chyba o jeszcze jedną. No moge sie mylic i to nie Ty. Ale nic to.
BLAaa
Uzależniony

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg