Klincz skosi kosmos!!!

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Flo » sobota, 3 mar 2007, 07:33

Semerchet napisał(a):Nie dość , że w mieście za Prezydenta Gromka się wstydzimy to jeszcze poza granicami kraju chcą nam zrobić taki obciach.

i tak oto Czaruś za miliony sie wypowiada i cierpi :twisted:
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez qrczak » sobota, 3 mar 2007, 09:01

qrczak proponuje by semerchet wytłumaczył Ci co to są diety... no i oczywiście jaki to jest koszt... i nie mowie tutaj oczywiście o dietach krajowych, bo to są grosze... choć jeśli dla kogoś nie ujawnienie dochodów w wysokości 152 tyś. to żaden problem to i taka dieta z podróży zagranicznej, która została pobrana nienależnie to tym bardziej może być pryszcz...

Chciałem na wesoło, ale jak już zaczynasz pisać tonem pouczającym to ja też. Poproś kogoś żeby wytłumaczył Ci co takiego czytanie ze zrozumieniem.
Wiem co to są diety, a śmieszy mnie dociekanie teraz kto ile zjadł w delegacji i mówienie o dopytywaniu się u miast, które zapraszały naszą delegację jak to naprawdę było. Czas chyba był na to w poprzedniej kadencji, ale wtedy jakoś komisja rewizyjna spała. Nie wydaje się Tobie, że na przykład dzwonienie teraz do miast partnerskich i dopytywanie się o szczegóły, jak to z tym jedzeniem było nie jest śmieszne. Ja gdybym odebrał taki telefon to bym się uśmiał.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez skorpion » sobota, 3 mar 2007, 11:04

qrczak napisał(a):.
Stwierdzenie radnego Kozery piękne. To o komisji archeologicznej. Brawo dla tego pana. Bardzo trafne stwierdzenie.

Tak Kozera - rewelacja. Jak cały PIS ,który nie zajmuje się "archeologią" tylko "alleluja i do przodu". Wybitni wypatrywacze przyszłości.
A przy okazji prawie jak A.D. w siedzibie 2010- odkrył podsłuch w siedzibie PIS :lol:
Każda wypowiedź tego pana ujawnia jakieś jego fobie. Ale generalnie jest ok, wczoraj nawet udało mu się nikogo nie obrazić.
skorpion
Twardziel

Postprzez skorpion » sobota, 3 mar 2007, 11:23

Simpli chłopiec aluzje rozumie.Bo bez tej umiejętności wypowiedzi p.Kozery w ogóle wymagałyby tłumaczeń "na nasze'.
Przy okazji sypnij paroma swoimi pseudonimami (to tak dla równowagi do tego "szpicla") ,powiem szczerze ,że kolejny raz zawiodlem się na Twojej inteligencji. A może po prostu Cię przeceniałem. Może tego typu posty to u Ciebie norma.
Czy radny Kozera się Tobie zwierza,że tak doskonale znasz przebieg tej sytucji. Chyba,że ...ale to chyba s-f - to Ty podsłuchujesz szanownego p.Kozerę :wink:
skorpion
Twardziel

Postprzez qrczak » sobota, 3 mar 2007, 11:26

Facet denuncjuje wszystko, co się rusza.

Nie denuncjuje, nie myl pojęć. On karierę robi. :lol:
Do miast partnerskich to chyba on będzie dzwonił, za granicą studiował, języki zna.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Sowa » sobota, 3 mar 2007, 12:02

Ogólnie temat można podsumować starym powiedzonkiem pewnego filmowego doktora:
"Gdyby głupota miała skrzydła , latałaby jak gołebica".
Komisja nie ma zajęcia i szuka w historii haków , by komuś dokopać.
:help:
Sowa
Dyskutant

Postprzez ewe » sobota, 3 mar 2007, 17:27

Simplicisimus , Też nie lubię tych służalczo-wojowniczych wypowiedzi Łukasza, ale nie na miejscu jest też dalsze rozsiewanie plotek o szpiclowaniu.

A tak w ogóle , to jest strasznie śmiesznie z ta komisją rewizyjną , dużo mówią , straszą, jakieś dwuznaczności, insynuacje, a efektów pracy, czyli wniosków na przyszłość - ni ma , a bo jakiś statut, a to znowu nie ten czas, a to procedura nie ta...... i tu sie zgadzam z panem Kozerą. Nie rozumiem też ,że tak ciężko znaleźć winnego . Winny ten kto rozlicza z diet i powinien orientować sie w warunkach wyjazdu delegacji. I pracownik ten nie powinien rozliczyc takiej delegacji z wadą. Osoba rozliczająca się nie musi pamiętać czy "wyżera była za friko czy nie" i rozlicza tak jak wydała, a z tego co wiem to jeszcze dorzuca z własnej kabzy.

Według mnie nasz przedstawiciel miasta powinien mieć wysoką dietę, szczególnie, gdy wyjeżdża za granicę . Ale nie powinno to juz dotyczyć reszty świty, no bo i po co oni przy kameralnych rozmowach prezydenta.
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » sobota, 3 mar 2007, 17:30

P.S. No i niestety niepotrzebna pyskówka między panem Bienkowskim a zapraszającym i prowadzącym program. Ktoś tu wykazał się brakiem kultury. Bo albo sie kogoś zaprasza i należy być kulturalnym , albo nie zaprasza sie osoby, oboętnie, kto by to nie był.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Mieszkaniec » sobota, 3 mar 2007, 23:18

qrczak napisał(a):Poza tym dwaj panowie sami sobie gole strzelili. Jeden przyznał, że przetarg był robiony pod określoną firmę, drugi przyznał, że firma straciła ileś tam pieniędzy, trochę to podeszło działaniem na szkodę tej firmy, ale ja się tam nie znam.

Posłuchaj raz jeszcze tego programu http://www.informacje.kolobrzeg.pl/klincz/
Pan Bieńkowski podjął decyzję w wyniku której „zieleń” zarobiła mniej o 500tyś zł i dodatkowo nie zarobili tych pieniędzy mieszkańcy /czytaj pracownicy „zieleni”/
Ciekawe jest to co były prezydent powiedział w 50 min programu do byłego dyrektora ZZDiOŚ „ponieważ specyfikacja była cały czas układana pod pana firmę, to samo co miało miejsce poprzednio”.
Czy to znaczy że Pan Bieńskowski „ustawiał’ przetargi w mieście?
Mieszkaniec
Bywalec

Postprzez Bonhart » niedziela, 4 mar 2007, 00:09

Mieszkaniec napisał(a):
qrczak napisał(a):Poza tym dwaj panowie sami sobie gole strzelili. Jeden przyznał, że przetarg był robiony pod określoną firmę, drugi przyznał, że firma straciła ileś tam pieniędzy, trochę to podeszło działaniem na szkodę tej firmy, ale ja się tam nie znam.

Posłuchaj raz jeszcze tego programu http://www.informacje.kolobrzeg.pl/klincz/
Pan Bieńkowski podjął decyzję w wyniku której „zieleń” zarobiła mniej o 500tyś zł i dodatkowo nie zarobili tych pieniędzy mieszkańcy /czytaj pracownicy „zieleni”/
Ciekawe jest to co były prezydent powiedział w 50 min programu do byłego dyrektora ZZDiOŚ „ponieważ specyfikacja była cały czas układana pod pana firmę, to samo co miało miejsce poprzednio”.
Czy to znaczy że Pan Bieńskowski „ustawiał’ przetargi w mieście?

Uuu ja zwolennikiem pana B. nigdy nie bylem. Ale to juz powazne zarzuty... o ustawianiu przetargow...moze jakies dowody ?? konkretne dowody ??
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Mieszkaniec » niedziela, 4 mar 2007, 11:53

Dowody?
To nie moje stwierdzenie, a słowa Pana Bieńkowskiego wypowiedziane do Pana Tamborskiego /na żywo/ w programie Klincz.
Pan Bieńkowski chyba wie co mówi !?
Mieszkaniec
Bywalec

Postprzez pifpaf » poniedziałek, 5 mar 2007, 13:29

ewe napisał(a):P.S. No i niestety niepotrzebna pyskówka między panem Bienkowskim a zapraszającym i prowadzącym program. Ktoś tu wykazał się brakiem kultury. Bo albo sie kogoś zaprasza i należy być kulturalnym , albo nie zaprasza sie osoby, oboętnie, kto by to nie był.

To prawda, żenujący moment w programie "Klincz", a dziennikarz poniżej poziomu - nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz. P. Wieczorek zachowuje się jak dziecko - lizaka i do piaskownicy... Natomiast p. Tamborski woli rozdać pieniądze biednym, bezrobotnym niż posiadać kontakty z miastami partnerskimi - z tego to się uśmiałam dopiero - istna demagogia nie pasująca poza tym do PO.
pifpaf
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg