Konsul napisał(a):Merytorycznie, zarzucasz nieprawdę w tekście tej "ulotki"?
Ludzie tu chodzi o fakt finansowania z publicznych środków materiałow o wiadomym celu.
Niech prezydent drukuje sobie miliony takich ulotek, ale z włanych pieniędzy.
Wydawanie pieniędzy w taki sposób jest dla mnie oburzające, podobnie jak drukowanie ulotki o Honorowej Fladze Rady Europy dla Kołobrzegu. Takie wydatki to po prostu coś nie do przyjęcia (pominę już kwestię, że to wyróżnienie ma kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt polskich miast i otrzymywały je już nawet ponad 10 lat temu).
Nie lubię być złośliwy, ale nie mogę się powstrzymać... chcę zauważyć,że Rada Europy delikatnie mówiąc ma niewiele wspólnego z UE i zdziwiło mnie gdy prezydent powiedział publicznie, że warto ubiegać się o najwyższy, 4 szczebel tej nagrody, bo wiąże się to z gratyfikacją finansową dla miasta, a Unia Europejska to bogata organizacja więc i nagroda zapewne jest okazała

.
I na koniec muszę przyznać,że te ulotki to jednak materiał informacyjny dla mieszkańców.
Osobiście planowałem, że jeśli nie będę przekonany do któregoś z kandydatów w 2 turze wyborów nie oddam głosu na żadnego z nich, dzięki tym ulotkom doszedłem do wniosku, że jeśli dojdzie do drugiej tury w okręlonym układzie to muszę iść i zagłosować, bo nie mogę bez irytacji patrzeć jak niektórzy na białe mówią czarne i odwrotnie(gdzieś już to widziałem ostatnio).
Będę zachęcał także możliwie wielu znajomych do uczynienia tego samego. Te ulotki mnie cholernie do tego zmobilizowały!