Szokujące zachowanie młodych PeOwców !

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Elfik » czwartek, 21 wrz 2006, 16:38

napisałam swoje spostrzeżenia na temat audycji w radiu i złosliwy system mnie wylogował przy wysyłaniu posta. Wkurzyłam sie tylko :evil: Moze później znajdę chwilę, zeby napisać jeszcze raz
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Elfik » czwartek, 21 wrz 2006, 22:14

Tak wiec wysłuchałam obu stron i muszę przyznać, ze chwilami rozśmieszała mnie argumentacja pana W. Adama.
Mówił on, że chce żeby szkoły były jak najdalej od polityki etc. i dlatego nie pozwolił na prawybory, a kilka zdań dalej uznał, ze szkoły powinny same je zorganizować, ale lepiej, bo z prezentacją kandydatów, programów. Jego niekonsekwencje zresztą zauwazył też dziennikarz (chyba R. Dziemba to był?).
Pozatym w trosce o nie zafałszowanie wyniku wyborczego stwierdzał, że prawybory nie powinny sie odbywać w II LO, jeśli dyrektor jest jednocześnie kandydatem, bo bedzie sie promował.
Jeśli sama byłabym uczniem szkoły, której dyrektor kandyduje w wyborach, to wkurzyłabym sie gdyby pozbawiono mnie prawa wyrażenia swojego zdania poprzez głosowanie z tego powodu. Przecież to nie znaczy, ze obligatoryjnie miałabym na tego kandydata głosować.
Może wogóle wszyscy kandydaci powinni do dnia wyborów pójśc na urlopy, bo przecież pokazujac sie w pracy robia sobie darmową kampanię wsród napotykanych tam ludzi :lol: Jeśli pan Adam tak bardzo troszczy sie o dobro uczniów moze powinien czasem spojrzeć z ich perspektywy na sprawę. Z perspektywy biurka nie zawsze widać, ze robi sie wiecej szkody niż pożytku swoją decyzją.
Pozatym przed prawyborami wiekszość uczniów nie miała pojecia kto organizował prawybory (nie było nidzie umieszczonego logo, ani organizatorów), a w tej chwili zrobiono dwóm organizacjom sporą reklamę, bo w perspektywie czasu nieważne co mówią, ważne, zeby mówili :wink:
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez mauritus » piątek, 22 wrz 2006, 07:30

No co Ty, przecież szkołę trzeba będzie zamknąć na cztery spusty jak Gromek odejdzie ze szkoły. Co do zdania uczniów oraz nauczycieli, hm.. ździwiłby się sam zainteresowany.
mauritus
Terminator

Postprzez BLAaa » piątek, 22 wrz 2006, 14:47

mauritus napisał(a):No co Ty, przecież szkołę trzeba będzie zamknąć na cztery spusty jak Gromek odejdzie ze szkoły. Co do zdania uczniów oraz nauczycieli, hm.. ździwiłby się sam zainteresowany.

To niech mu zrobia prawybory w jego szkole.
Kto wie, czy inni by sie nie zdziwili i zdenerwowali.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez ewe » piątek, 22 wrz 2006, 15:18

JAk ta nasza młodzież rwie się do wyborów , do władzy . Jak to ciągnie co . Oby sie nie sparzyli jak p. Pawliszcze.
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » piątek, 22 wrz 2006, 15:43

Moje zdanie jest takie , że dobrze jest ,jak pan Pawliszcze czy ktoś inny ,myślący bardziej ogólnie wyraża swoje poglądy . Ale pracownicy urzędu ,tego robić nie powinni. Nawet po pracy.
Ja np: lubię posłuchać w końcu kogoś z "innej beczki"
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » piątek, 22 wrz 2006, 16:05

U Indian czy w innych kulturach nigdy nie dopuszczało sie do władzy młodych, tak naprawdę dzieci. Dlaczego w naszym kraju do tego dochodzi. Fajnie to jest jak piszą prośby, czegoś żądają , podsuwają ciekawe pomysły itp,wymagają od dorosłych ale co robią u władzy i dlaczego się tam pchają , zamiast się uczyć ? To jest chore. Ludzie bez doświadczenia i wiedzy ale z ambicjami zamiast zdobywania wiedzy ,zdobywania władzy. A później wychodzą takie hocki klocki

P.S. ale myślę ,że to nie jest ich wina . Może ktoś cwany nimi kieruje?
Ostatnio edytowano piątek, 22 wrz 2006, 16:22 przez ewe, łącznie edytowano 1 raz
ewe
Gwiazdor

Postprzez Messenger » piątek, 22 wrz 2006, 16:56

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

[smilie=horse.gif] [smilie=indian.gif] [smilie=hang.gif]

Dobrze, że nie mieszkamy na dzikim zachodzie. :roll:

"Ludzie bez doświadczenia i wiedzy..." rozumiem, że to dla Ciebie synonim młodości ;/
Messenger
Ważniak

Postprzez Elfik » piątek, 22 wrz 2006, 17:20

Ewe chyba przyjąłeś zbyt prostą zależność między wiekiem, a doświadczeniem i predyspozycjami. Moim zdaniem człowiek młody moze być świetnym np. radnym, a znacznie bardziej wiekowy wcale nie bedzie mądrzejszy. Przykłady masz w obecnej radzie. Z chęcią zamieniłabym starszego (wiec niby mądrego) Kruszewskiego na młodego człowieka z wykształceniem, ktory miałby szansę zdobywać doswiadczenie w samorządzie.
Całe szczęście mamy demokrację, a nie rządy mędrców-filozofów o jakich marzył Platon. Pozatym nasze społeczeństwo ma bardziej skomplikowana budowę i wymaga innego spojrzenia na rządzenie niz indiańskie plemiona.
Może oglądaj mniej filmów o winetou :wink:
Elfik
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg