Konsul napisał(a):Myślę, że Panu Bieńkowskiemu daleko do liebarlizmu politycznego i ekonomicznego. ..... A tak na marginesie, zdumiony jestem, że wstępujesz w roli rzecznika tychże osób? Czyżby SLD w niedługim czasie porzuciło ochronę uciśnionych na rzecz wspierania uciskających?
Jeżeli prześledzisz postepowanie p. Bieńkowskiego w ciągu całej swojej prezydentury, to zobaczysz, że jednak kieruje się liberalizmem gospodarczym, czy też ekonomicznym - jak wolisz. Nie wypowiadam się na temat liberalizmu politycznego, bo tu chyba najlepszym przykładem są My Mieszkancy, czy jak to sie tam teraz nazywa.
Jeżeli chodzi o rzecznikowanie SdPL... Nie mam takiego zamiaru. Powinni poradzić sobie sami. Ale też nie mam zamiaru ich strofować, czy ustawiać. Są wolnymi ludzmi i sami decydują o swojej drodze politycznej. Czy dla elektoratu lewicowego będzie to czytelne? Nie sądzę, ale to juz nie moje zmartwienie.
Mysle, że na obecnym etapie dla naszego kraju, czy miasta o wiele bardziej niebezpieczni są narodowo-katoliccy autokraci, w brązowych koszulach i białoczerwonych krawatach. i inni pokroju Solidarności walczącej.