Przyszły Prezydent Miasta Kołobrzeg

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez report » wtorek, 12 wrz 2006, 14:03

SatH^Raa napisał(a):
report napisał(a):
SatH^Raa napisał(a):Dużo byłych prezydentów jest zaangażowanych w kampanię. Będzie wesoło jak zaczną sobie wyciągać i wypominać jakieś stare sprawy. :)

ale odkrycie - długo nad tym myslałes ?

report, czy mi się wydaje, czy Ty próbujesz mnie obrazić? Zluzuj... Ostrzegam po raz ostatni.

Wiesiu ja Ci krzywdy nie robię - to Ty mnie uraczasz czerwonymi kartkami...
report

Postprzez BLAaa » wtorek, 12 wrz 2006, 17:18

Konsul napisał(a):Myślę, że Panu Bieńkowskiemu daleko do liebarlizmu politycznego i ekonomicznego. ..... A tak na marginesie, zdumiony jestem, że wstępujesz w roli rzecznika tychże osób? Czyżby SLD w niedługim czasie porzuciło ochronę uciśnionych na rzecz wspierania uciskających?

Jeżeli prześledzisz postepowanie p. Bieńkowskiego w ciągu całej swojej prezydentury, to zobaczysz, że jednak kieruje się liberalizmem gospodarczym, czy też ekonomicznym - jak wolisz. Nie wypowiadam się na temat liberalizmu politycznego, bo tu chyba najlepszym przykładem są My Mieszkancy, czy jak to sie tam teraz nazywa.

Jeżeli chodzi o rzecznikowanie SdPL... Nie mam takiego zamiaru. Powinni poradzić sobie sami. Ale też nie mam zamiaru ich strofować, czy ustawiać. Są wolnymi ludzmi i sami decydują o swojej drodze politycznej. Czy dla elektoratu lewicowego będzie to czytelne? Nie sądzę, ale to juz nie moje zmartwienie.

Mysle, że na obecnym etapie dla naszego kraju, czy miasta o wiele bardziej niebezpieczni są narodowo-katoliccy autokraci, w brązowych koszulach i białoczerwonych krawatach. i inni pokroju Solidarności walczącej.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » wtorek, 12 wrz 2006, 20:27

A może znajdzie się jakiś "czarny koń" w wyścigu o prezydenturę, jakieś typy? Choć to raczej mało prawdopodobne.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » środa, 25 paź 2006, 17:31

Jeden z głównych kandydatów na urząd Prezydenta, w swoim programie wyborczym ma ujęty taki oto punkt: "Telewizja kablowa w każdej dzielnicy". No i w sumie dobre założenie, tylko czy kandydat na prezydenta może tak bez ogródek zapewniać o rozwoju prywatnej firmy, obiecywać jej wsparcie ze strony urzędu? Będąc złośliwym to by tłumaczyło "przychylne" oko dla pana Gromka ze strony tego tkk. Ale to raczej należy chyba rozpatrywać w formie żartu i chęci zyskania elektoratu.
http://www.gromek.net.pl/cozrobie.php
Konsul
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » środa, 25 paź 2006, 17:40

a skad pewnosc ze nie chodzi o UPC ?
j0shu4
Moderator

Postprzez BLAaa » środa, 25 paź 2006, 18:20

Ja też mam w programie: TKK w calym mieście, i co z tego?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » środa, 25 paź 2006, 18:40

BLAaa napisał(a):Ja też mam w programie: TKK w calym mieście, i co z tego?

Ano to, że obiecujesz rozwój prywatnej firmy poprzez swoje działania w samorządzie.
A swoją drogą ciekawe w jaki sposób chcesz ten punkt urzeczywistnić?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » środa, 25 paź 2006, 18:44

Tak samo, jak i innym kołobrzeskim inwestorom - wydawać warunki zabudowy i zagospodarowania terenu, bez zbędnej zwłoki, żeby nie musieli ciagac prezydenta po SKO, czy WSA i NSA. Znam taki przypadek.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez j0shu4 » środa, 25 paź 2006, 18:47

Konsul napisał(a):

Ano to, że obiecujesz rozwój prywatnej firmy poprzez swoje działania w samorządzie.

jakbys chcial zapewnic elektryfikacje to tez byloby popieranie prywatnej spolki energetycznej?
a wiesz ze swiadcza komercyjne uslugi telekomunikacyjne ? faaajnie miec w domu prad co....
j0shu4
Moderator

Postprzez Vin » środa, 25 paź 2006, 19:15

j0shu4 napisał(a):
Konsul napisał(a):

jakbys chcial zapewnic elektryfikacje to tez byloby popieranie prywatnej spolki energetycznej?
a wiesz ze swiadcza komercyjne uslugi telekomunikacyjne ? faaajnie miec w domu prad co....

:lol: :lol: :lol:

dobreee

faaajnie miec prad

:lol: :lol: :lol:
Vin
Uzależniony

Postprzez Konsul » środa, 25 paź 2006, 19:26

Czyli wybór określonych kandydatów zapewni mi tkk w domu, innych pozbawi mnie tej możliwośći. To ekstra.
Co do prądu - dobra rzecz, telewizor plazmowy Sony też dobra rzecz i wiele innych...też dobra rzecz.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mauritus » środa, 25 paź 2006, 19:49

BLAaa napisał(a):Tak samo, jak i innym kołobrzeskim inwestorom - wydawać warunki zabudowy i zagospodarowania terenu, bez zbędnej zwłoki, żeby nie musieli ciagac prezydenta po SKO, czy WSA i NSA. Znam taki przypadek.

No więc trzeba było napisać: wspieranie inwestycji, a nie TKK. Tak w ogóle dlaczego nazywasz wprost TKK , a nie jakaś telewizja kablowa.
mauritus
Terminator

Postprzez BLAaa » środa, 25 paź 2006, 19:51

mauritus napisał(a):
BLAaa napisał(a):Tak samo, jak i innym kołobrzeskim inwestorom - wydawać warunki zabudowy i zagospodarowania terenu, bez zbędnej zwłoki, żeby nie musieli ciagac prezydenta po SKO, czy WSA i NSA. Znam taki przypadek.

No więc trzeba było napisać: wspieranie inwestycji, a nie TKK. Tak w ogóle dlaczego nazywasz wprost TKK , a nie jakaś telewizja kablowa.

A bo tak.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez mauritus » środa, 25 paź 2006, 20:09

Tak nie wolno po prostu.

Wracając do tematu to Gromek powpisywał do "swojego" programu rzeczy, które albo już zostały zrobione przez Prezydenta, albo są w trakcie wdrażania. Nowa metoda, na "haka".
mauritus
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg