Wybory prezydenckie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez hefajstos » sobota, 20 maja 2006, 15:25

Nie wszyscy są tak uparci jak twój pryncypał Foreigner.Płyta wam się zacięła w Platformie-szkoda ,że treść waszych wypowiedzi jest pusta.Rzuć okiem na temat -Inwestycje w mieście.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Wald » niedziela, 21 maja 2006, 10:51

Foreigner napisał(a):Nie mow hop Wald. Nie wszyscy sa uparci jak dziadek i przedkladaja swoja osobe nad wszystkie.

Chyba każdy przedkłada swoją osobę nad wszystkie?... Ale gra interesów, to co innego...
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez ewe » niedziela, 21 maja 2006, 12:08

A według mnie największe szanse ma właśnie p. Gromek , i myślę że w ostatniej chwili zrezygnuje dla niego nawet p. Karpiniuk . Ale wiadomo to tylko rozważania o strategii .
ewe
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » niedziela, 21 maja 2006, 12:42

Widzisz gargamelu jestem ciekaw czy pan HB zrezygnowalby z swojej kandydatury na rzecz innego wspolnego kandydata centroprawicy. Mysle, ze jest to raczej niemozliwe. Wedlug mnie z paru powodo. Pierwszy: Emerytura. Drugi: Pewnego rodzaju zacietrzewienie. Byly czasy kiedy nic nie mialem do pana B, ale jego niewywiazywanie sie z obietnic stalo sie legendarne. Argument, ze nie ma lepszego kandydata niz HB do mnie jakos nie trafia. Lepszym kandydatem jest dla mnie pzewodniczacy rady Janusz Gromek. Plyta moze i sie w Platformie zaciela, nie wiem spytaj kogos z PO. Na 100% zaciela sie plyta "doradcom" prezydenta ktorzy usilnie mu wmawiaja, ze jest najlepszym kandydatem. W sumie mozna was zrozumiec hefajstos (czy tez gargamel) w koncu boicie sie o swoje stolki i bronicie swojego ukladu.
Foreigner
Weteran

Postprzez Wald » niedziela, 21 maja 2006, 12:55

ewe napisał(a):A według mnie największe szanse ma właśnie p. Gromek , i myślę że w ostatniej chwili zrezygnuje dla niego nawet p. Karpiniuk . Ale wiadomo to tylko rozważania o strategii .

Jestem za, a nawet przeciw! Wolę Gromka, niż Karpiniuka...
Wald
V.I.P

Postprzez Easy Rider » niedziela, 21 maja 2006, 15:11

Arturo Dąbkowski ma silną ekipę, wygra jak się to mówi w narzeczu Kikongo w cuglach :wink:
Easy Rider
Terminator

Postprzez BLAaa » niedziela, 21 maja 2006, 16:36

Foreigner napisał(a):Na 100% zaciela sie plyta "doradcom" prezydenta ktorzy usilnie mu wmawiaja, ze jest najlepszym kandydatem. W sumie mozna was zrozumiec hefajstos (czy tez gargamel) w koncu boicie sie o swoje stolki i bronicie swojego ukladu.

Byl juz taki jeden, ktoremu wydawało się, że jest najlepszy... Mysle, że heniu podzieli jego los. Daj Panie Boże.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez pluskwa » poniedziałek, 22 maja 2006, 10:21

Easy Rider napisał(a):Arturo Dąbkowski ma silną ekipę, wygra jak się to mówi w narzeczu Kikongo w cuglach :wink:
Nie wygra, co najwyzej radnym zostanie. Ten rok nalezy do PO, PiS-u, a przy sympatiach w mieście może jeszcze SLD i Samoobrona trochę weżmie. Komitety meszkańców i twory osiedlowe nie mają racji bytu.
Jak to sie mówi? Niech mu Kikongo sprzyja :lol: ale kraj mamy katolicki. Szamanowie władzy nie mają :)
pluskwa
Twardziel

Postprzez Wald » poniedziałek, 22 maja 2006, 10:36

Easy Rider napisał(a):Arturo Dąbkowski ma silną ekipę, wygra jak się to mówi w narzeczu Kikongo w cuglach :wink:

Dąbkowski to taki populista. Trochę, jak Lepper. Nie wiem, czy potrafiłby się znaleźć wobec realnej możliwości sprawowania prawdziwej władzy. Nie takiej w jakiejś radzie osiedlowej.
Zapewne nie ma on konkretnych planów odnośnie prezydentury. Może ta dyskusja na jego temat spowoduje, że się obudzi w nim lew i wywoła jakąś reakcję z jego strony?...
Wald
V.I.P

kampania ruszyła

Postprzez bloosman » poniedziałek, 22 maja 2006, 11:21

Wybory już całkiem blisko i zaczyna się ruch na lewicy i prawicy.Ostatnio do przodu wyruszył p.J.Gromek , którego przmówienie na 60-lecie SP 6 było klasycznym przykładem obiecanek wyborczych. Już obiecał i zapewniał oraz ,ze dołoży wszelkich staran itd itp.Czyżby był kandydatem PO?
bloosman
Dyskutant

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 22 maja 2006, 12:16

Wedlug hefajstosa kandydatem PO jest SK, gdyz za nic nie zrezygnuje z startu w wyborach. Pozyjemy zobaczymy. Ja jednak mysle, ze ludzikom w PO ie zaciela sie plyta.
Foreigner
Weteran

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 22 maja 2006, 15:12

Zgadzam się, że osiedlowe komitety przegrają. samoobrony w mieście nie ma, przynajmniej tak mi sie wydaje. Spodziewam się ok. czterech komitetów.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez hefajstos » poniedziałek, 22 maja 2006, 15:46

Foreigner napisał(a):Wedlug hefajstosa kandydatem PO jest SK, gdyz za nic nie zrezygnuje z startu w wyborach. Pozyjemy zobaczymy. Ja jednak mysle, ze ludzikom w PO ie zaciela sie plyta.

Nie jest kandydatem PO Karpiniuk,już to gdzieś pisałem.Jest posłem i to nie wystarcza?Dla czyjego dobra i kto z czego ma zrezygnować?karpiniuk nie jest członkiem centroprawicy ,bo został wyrzucony z niej-za knucie..to ma we krwi.Jego być albo nie być to przejęcie władzy przez osobnika z Platformy,nie ważne czy dobry,byle swój..taki do sterowania z tylnego miejsca..no i będzie można się sfrustowanemu Tuskowi pochwalić.I co Ty na to młody demokrato Foreigner?
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 22 maja 2006, 15:52

Z tego co wiem to PO wystapila z Centroprawicy :]
Wyrzucac mozecie teraz tylko siebie. Heh knucie niezle. Posadzasz posla o nucie, a na zebraniu centroprawicy wyszlo na to, ze szpiegujecie zebrania zarzadu PO (poprzez osobe pana Olichwiruka). Co za czlowiek.
Foreigner
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg