Policja łapie pijanych kierowców.

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez killer » poniedziałek, 19 mar 2007, 20:11

skorp!on napisał(a):Nie wiem po co piszecie o przejechanych km. Nie wiem jakie ma znaczenie czy ktoś przejechał 100 tys czy milion km.

Mam nadzieję, że kiedyś w Polsce zmienią dopuszczalną zawartość alkoholu z 0,2 do 0,5 promili. Ile to razy w lecie po wypiciu piwka nie mogę jechać, bo mi wykazuje powyżej 0,2. Tyle, że na mnie jedno piwo nie działa. Kazdy organizm jest inny. jednemu kręci się w głowie, drugi czuję się jakby wypił herbatkę. Jeśli faktycznie komuś jedno piwo szkodzi, to nie powinien jechać. Zaraz pewnie pojawią się posty, że wogóle nie powinno się pić. Tyle, że w cywilizowanych krajach dopuszczają nawet 0,8 promili. U nas 0,2 i tak jest więcej wypadków.

Co do statystyk kołobrzeskich. Może kołobrzescy policjanci nie wiedzą, że informacje o łapankach szybko się roznoszą i kto jechał po pijaku za wczasu zrezygnował z jazdy lub jechał inną drogą. Wątpie by tylko 7 na 1200 kieroców było pijanych. Chyba że się mylę.

Nadal jestem za łapaniem pijanych kierowców, al;e nie w taki sposób jak to zrobiła Policja w Kołobrzegu.

Jeżdzę po Kgu już 10 lat i znam drogi kołobrzeskie gdzie Policja nie łapie/nie stoi. Inni też znają.....

taaak...i o takich akcjach tez wiedziałes i wszyscy je przewidzieli...a dzis rano?koszalińska,wschodnia i mysliwska...przy mnie zdjeli 2...o 7.15!kurcze, brawo dla policji-nie dam sie przekonac :-)
killer
Ważniak

Postprzez killer » wtorek, 20 mar 2007, 20:22

skorp!on napisał(a):Ja dziś jechalem do pracy o 8:15 i na Koszalińskiej nic nie widziałem. Czyli miałem szczęście.
Chodzi mi o to, że teraz jak ktoś widzi korki i zna Kołobrzeg, to jedzie innymi drogami. Tez tak pewnie robią pijani. Jesli załóżmy miałbym jechać z Skanpolu na Ogrody to wiadomo, że najbezpieczniej przez Strzelecką koło Policji :), Uni Lubelskiej, Złotą, Myśliwską, Bema itd. Jeżdzę tamtędy 10 lat i nigdy nie widziałem tam Policji. Nie wiem na co liczy Policja stojąc na głównych drogach.

Ja już teraz jeżdzę bocznymi drogami, bo coraz tłoczniej na głównych drogach. Nie wspomne o lecie, kiedy to wogóle nie jeżdze autem.

Ja nie mam się co obawiać policji, bo zawsze jezdzę na trzeźwo.

Na Myśliwskiej stoją? To raczej stawiają auto przy rondzie i dają mandaty osobom, które żle stanęły na tej ulicy.

Jestem ciekaw ile kasy z mandatów dostaje Policja kołobrzeska. Są takie miejsca w Kołobrzegu, że kierowcy non stop popełniają wykroczenia :) Mozna byłoby nieźle zarobić.

tym razem stali i to sumiennie...nawet zawrócić nie było jak :-)
killer
Ważniak

Postprzez killer » wtorek, 20 mar 2007, 22:05

mysliwska jest między przejazdem kolejowym a rondem solidarności ( koszalińską )
kontroluje kontrolują...w ciągu 3 miesięcy w róznych miejscach i o róznych porach kontrolowali mnie 4 razy
killer
Ważniak

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg