http://forum.tkk.pl/engine/viewtopic.php?t=11832
To tak na dobry początek. Prosiłam o umieszczenie tego ogłoszenia r00t’a. Zrobiłam to, ponieważ nie chciałam być postrzegana, jako osoba , która afiszuje się tym, co robi. Nie robię więc tego „na pokaz”. Data mówi sama za siebie. To po pierwsze.
Wredniak przytoczył prawdziwą uchwałę. Wszystko się zgadza, jednak zapomniał dodać, że za nią głosowała dokładnie połowa radnych, druga połowa radnych poparła inna uchwałę dotyczącą tego samego obiektu.
Cała sprawa została zawieszona przez nich właśnie w próżni. Teraz maja pretensje. I to jest meritum.
Gdy sprawa w komisjach Rady była mocno dyskutowana nagle objawił się pomysł przekazania hali OPP (który nie miał gwarancji finansowych na remont ze Starostwa) , ale tematem tym skutecznie niektórzy Radni blokowali Caritas.
Ba .. gdyby OPP dostał tę salę, to udostępniłby w określonych godzinach obiekt Caritas’owi na rzecz dzieci, które nie włóczyłyby się po ulicach szukając „rozrywek”...cóż skoro nie dysponował środkami na remonty?
Nie jest więc tak, że Caritas chciał to zagarnąć.
O finansach już pisałam- nie będę się powtarzać.
Ja naprawdę pragnę uniknąć wyciągania brudów, oskarżeń. Staram się tylko pokazać ,jak bardzo bywają wyrachowani ludzie i bezwzględnie walczyć o stołki.
Bo oni teraz nie walczą o dobro dzieci, oni walczą o stanowiska.
A wyciąganie oręża przeciw innym jest w tym przypadku wysoce nie w porządku.