Apel do posła Karpiniuka

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez qrczak » niedziela, 4 cze 2006, 12:12

Grube mury ocieplono nie wiem, dlaczego.

Jeżeli dla Ciebie grubość murów jest kryterium decydującym o tym czy budynek ocieplać czy nie to sorry, ale jest to kryterium co najmniej zabawne. :lol:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Eureka » niedziela, 4 cze 2006, 12:33

qrczak napisał(a):
Grube mury ocieplono nie wiem, dlaczego.

Jeżeli dla Ciebie grubość murów jest kryterium decydującym o tym czy budynek ocieplać czy nie to sorry, ale jest to kryterium co najmniej zabawne. :lol:

Może to nie jest kryterium, ale podałem za przykład, że mnie to dziwi. Chętnie poznam ekspertyzę w przypadku murów tych budynków. Skoro jesteś fachowcem w budownictwie /ja nie/, to, co sądzisz o podwieszanych sufitach. Może to ocieplenie, bo warstwa powietrza też może stanowić izolację. A może wygłuszenie, bo sufity nie były dźwiękochłonne?
Eureka
V.I.P

Postprzez Eureka » niedziela, 4 cze 2006, 18:49

Długoimienny napisał(a):Apel, apelem. Dziś w głównym wydaniu "Wiadomości" o godz. 19.30 widziałem "setkę" z posłem Hocem, jak krzyczał: "szybko", aby ktoś zrobił mu fotkę na mównicy Kongresu PiS. :wink:

To go nie dopuścili do głosu?
Eureka
V.I.P

Postprzez bloosman » wtorek, 6 cze 2006, 21:49

hefajstos napisał(a):
BLAaa napisał(a):Bo w ciagu jednej kadencji doprowadził do wyprzedania iluś tam działek w strefie uzdrowiskowej, bo wciąż nie mamy planu zagospodarowania przestrzennego, bo chce opędzlować Podczele, mimo, że tego planu nie ma, bo doprowadził do zmniejszenia nakładów na zajęcia pozalakcyjne w szkołach w tym roku i to znacznie, bo nie przystapił do programu budowy mieszkań socjalnych, bo na wszystko ma projekty w szufladach, mimo, że nie wszystko projektów wymaga, bo przebudowywuje wszystkie ulice miejskie w planach, zamiast w sporej części zastosować powierzchniowe utwardzanie nawierzchni, bo mimo, że obiecał tuz po wyborach, to do tej pory nie zrobiono parku nadmorskiego (ma projekt!), No i w końcu ładuje kasę w "inwestycje", które nie przełoża się na dochód brutto miasta, a wręcz wpędzą miasto w dodatkowe koszty, zwalnia ludzi i przegrywa w sądach.
Jego polityka zarządzania miastem to przykład entropii. Niech przykładem tego bedzie Adabar.

Ja nie wiem BLAaa co mam napisać ,nabijasz się ze mnie?
1.Działki są po to, żeby na nich coś powstawało,oczywiście zgodnie z przeznaczeniem ,co faktycznie ma miejsce,tym samym powstają miejsca pracy i wpływy podatkowe.Ta śpiewka ze sprzedażą działek może tylko trafiać do jakiegoś kompletnego laika w tych sprawach.
2.Podczele chciał opędzlowąć twój kolega z SLD, trefnej na dodatek firmie za dwie "bułki" za metr i było dobrze.Za H.B radni zdecydują czy sprzedać i za ile i co ma tam powstać.
3.Nakłady na zajęcia pozalekcyjne są w olbrzymiej wielkości, jest ich tyle ile było. Nauczyciele czasami nie są w stanie ich zrealizować.
4.Nakłady na oświatę spadły na krótki okres,co związane było z obniżeniem subwencji o 700 tys.złotych przez twoje SLD de facto.
5.Prezydent Bieńkowski najszybciej jak tylko mógł, pomimo dalszego wzrostu obciążeń miasta zrekompensował to nauczycielom-podniósł dodatek motywacyjny oraz za wychowawstwo, rozpoczął program termomodernizacji szkół,pobudował boiska-niebawem reszta.
6.Ulice i chodniki po raz pierwszy od kilkunastu lat zaczynają wyglądać tak jak powinny-nakłady.Wymienić Ci ?
7.Mieszkania powstają w koszarowcach.
8.W parku nadmorskim już zrobiono piękne ogrodzenie,niebawem reszta.
9.Wymień te inwestycje ,które nie dadzą dochodu miastu.
10.Prezydent dobiera sobie najlepszych współpracowników.Znasz już wynik sprawy apelacyjnej?
11.O Adabarze decyduje dyrektor MOK i nic Ci do tego.Czy w/g Ciebie powinny tereny powojskowe w Podczelu pozostać niezagospodarowane,wszystkie działki nadmorskie,no może krowy tam się mają pasać.Czy o to chodzi?

A tak po krótce to widzę to tak: każdy chonik i ulica zrobiona w mieście nie może Ci ,Wam przez gardło przejść,a jak będą pieniądze z Podczela to już w ogółe z posłem żałobę ogłosicie,no bo znowu coś pięknego powstanie.Tu nie chodzi o to co się robi tylko kto robi,ale to boli nieprawdaż BLAaa

Chciałbym odpowiedź :
1.2.Trudno coś odpowiedzieć;paranoja i inwektywy.
3.Kompletna bzdura!
4.Druga kompletna bzdura. nakłądy spadły o około 1 milion zł. Każdy może to sprawdzić analizując budżety miasta.
5. Najpierw n-lom zmniejszył dodatek motywacyjny , a w roku wyborczym podniósł o 2 %.Rozpoczął termomodernizację i budowę boisk - zmodernizował G1 ( CIEKAWE DLACZEGO ?) A GDZIE ZBUDOWAŁ BOISKO TO NIKT NIE WIE.
6.Zapraszam na chodniki na uklicach Koszlińska i W.P itd
7.w jakiej cenie i dla kogo ?
8. Reszty chyba już nie zdąży, a ogrodzenie typowe.
9.Hala łucznicza, basen.
10.-
11.Tere fere kuku.Każdy urzędnik,który zrobiłby to co p.dyrektor MOK już dawno szukałby pracy.
bloosman
Dyskutant

Re: Apel do posła Karpiniuka

Postprzez U-S » środa, 7 cze 2006, 17:17

hefajstos napisał(a):To już kolejny atak histerii, a może sraczka przedwyborcza posła Karpiniuka.
Poseł Karpiniuk w ostatnim czasie słynie tylko i wyłącznie z konferencji i apeli, które wraz ze zbliżającymi się wyborami przybrały na sile.

Apel Hefajstosa.
Panie Karpiniuk, wiceprezydenta dobiera sobie prezydent,tak stanowi prawo i zwykła logika.To kto kandyduje na prezydenta i gdzie, ustanawia dana jednostka-człowiek,we wsparciu pewnej grupy ludzi, która zwie się partią lub zapleczem politycznym.Prezydent Bieńkowski jest kandydatem centroprawicy na prezydenta,tej samej, z której za knucie został pan wyrzucony i co ciekawe nie przez p.Bieńkowskiego tylko przez całą resztę osób z centroprawicy, poznali się na panu.
Apeluję ,aby nauczył się pan nie apelować w sprawach ,w których nie ma pan prawa apelować.Nie zniosę już pana głupich apeli w telewizji,zacznę posądzać,że jest pan infantylnym człowiekiem.

Funkcja posła Karpiniuka obliguje do zajmowania stanowiska w tego typu sprawach. Czasami trzeba władzy wylać kubeł zimnej wody na głowę, żeby się opamiętała w swoich zapędach. Poza tym każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy,w końcu demokrację mamy. Twoim zdaniem Hefajstosie należy tylko przytakiwać despocie i wszędzie się z nim zgadzać? Aż tak jesteś zapatrzony w swojego Pana?
U-S
Weteran

Postprzez hefajstos » środa, 7 cze 2006, 17:27

Odpowiem w skrócie:
DZIAŁ 801 - OŚWIATA I WYCHOWANIE

Do projektu budżetu miasta na 2006 r. w dziale 801 – Oświata i Wychowanie oraz dziale 854 – Edukacyjna Opieka przyjęto następujące założenia :
1)wynagrodzenia i pochodne od płac na poziomie obowiązującego limitu na 2005 r.
2)ogółem wzrost wydatków bieżących na poziomie planowanego wskaźnika wzrostu cen towarów i usług przyjętego do opracowania projektu ustawy budżetowej na rok 2006 r. i wynoszącego 101,6 %
3)planowaną kwotę subwencji oświatowej przypadającą na 1 ucznia, zgodnie z informacją otrzymaną z Ministerstwa Edukacji Narodowej w wysokości 2 943 zł.

tak na marginesie to jak Ty to robisz , że z budżetu miasta wyczytujesz nakłady na zajęcia pozalekcyjne?
:lol: :lol: :lol: :lol: resztę Twoich przemyśleń przemilczę. :P
hefajstos
Dyskutant

Postprzez kraall » czwartek, 8 cze 2006, 07:33

Masz może dzieci w szkole?
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Easy Rider » czwartek, 8 cze 2006, 20:41

puć tu do mnie dziecko puć , ukuk moją starczą chuć.
Kto takimi słowy apeluje do Hefajstosa???
Easy Rider
Terminator

Postprzez hefajstos » piątek, 9 cze 2006, 14:46

Easy, a tak na poziomie Roberta to chociaż raz mógłbyś napisać ? Ja wiem , że nie masz wiedzy w wielu sprawach ,powtarzasz tylko to co usłyszysz. :(
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Foreigner » piątek, 9 cze 2006, 14:52

hefajstos napisał(a):Easy, a tak na poziomie Roberta to chociaż raz mógłbyś napisać ? Ja wiem , że nie masz wiedzy w wielu sprawach ,powtarzasz tylko to co usłyszysz. :(

O pisani na poziomie hefi raczej nie masz prawa sie wypowiadac. :]
Foreigner
Weteran

Postprzez hefajstos » piątek, 9 cze 2006, 15:16

Pisz na temat foreigner, wykaż się wiedzą i znajomością tematyki, jakiejkolwiek.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Foreigner » piątek, 9 cze 2006, 16:49

Powiedz mi hefi znajomoscia jakiej tematyki ty mozesz sie pochwalic (procz propagandowej) :]
Foreigner
Weteran

Postprzez hefajstos » sobota, 10 cze 2006, 13:02

Foreigner, proponujecie jakiegoś chłoptasia z Nowolipek na wiceprezydenta,przecież to zakrawa na głupotę.........żenada Foreigner.
Pytaj mnie o co chcesz.
hefajstos
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg