przez BLAaa » piątek, 27 sty 2006, 10:09
[quote="Eureka
Nie wiem, za co wyrzucał, bo skorzystał z zapisu kodeksu spółek handlowych, o mozliwości odwołania członka zarządu spółki bez podania przyczyn.
Mam jednak satysfakcję, bo mnie wywalał Zbynek, a jego wywalilo społeczenstwo.[/quote]
Wiesz dobrze, za co zostałeś wyrzucony. Powody, dla których Zibi to zrobił, są znane powszechnie i dumny być nie powinieneś. Wydaje mi się, że Zibiego nie wywaliło społeczeństwo, tylko nie wybrało na prezydenta. Twierdzisz, że myślisz zupełnie inaczej, niż moje pokolenie. Bez wątpienia jest to prawdą. Gdybyś jeszcze umiał pracować, jak moje pokolenie, byłbym Twoim fanem.[/quote]
Cos Ci wytłumaczę. Wiesz, dlaczego stosuje się zapis KSH, o mozliwości odwołania bez podania przyczyn? Po to, żeby uchronić się przed powództwem sądowym. W sądzie pracy, po powody odwołania powinny znaleźć się w świadectwie pracy (jezeli byłeć do dupy) i cywilnym, jeżeli uważasz, że powody naruszają Twoje dobra. Może byc też karny, czego przykładem jest Bieniu, którego zaciągnął z przed sąd były dyrektor Zieleni Miejskiej.
Więc nie mów mi, że wiem za co mnie odwoływał. Wiem, że pieprzył na lewo i prawo to i tamto, ale nie miał odwagi napisać tego jako powód odwołania. Uniemozliwiono mi walke do tzw. "dobre imię", co przy odrobinie cierpliwości moge Ci wyłózyc na czym ten cwancyger polegał. nawet Bieniu jak pisał do Rady Powiatu wniosek o zgodę na rozwiązanie ze mną stosunku pracy, musiał jedno pismo wycofywać i przepraszać, bo napisal w nim niezgodne z prawdą powody zwolnienia.
Jeżeli chcesz ocenic moja pracę, to zacznij od bilansów spółki i rachunku zysków i strat. Wierze, że podszedłbys do tego uczciwie.