Nowe wybory??

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez kacper » wtorek, 13 mar 2007, 17:08

Dla niektórych trzynasty naprawde jest pechowy :lol:
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez qrczak » wtorek, 13 mar 2007, 17:44

No i dobrze, skończyło sie oczekiwanie, niepewność i groźba wydanych milionów złotych na wybory w całej Polsce.

Tylko czy to przypadkiem nie PO parło w poprzedniej kadencji do uchwalenia tych zmian, które teraz zaskarżyli :?:
Jeżeli tak to nie mają chyba co przesadzać z euforią.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Konsul » wtorek, 13 mar 2007, 19:46

Achaja napisał(a):
qrczak napisał(a):No i dobrze, skończyło sie oczekiwanie, niepewność i groźba wydanych milionów złotych na wybory w całej Polsce.

Tylko czy to przypadkiem nie PO parło w poprzedniej kadencji do uchwalenia tych zmian, które teraz zaskarżyli :?:
Jeżeli tak to nie mają chyba co przesadzać z euforią.

szukasz dziury w całym

niezależnie kto uchwalił przepisy były do bani i należało to poprawić

i na szczęście tak sie stało

Akurat Achaja w tamtym czasie była w innej partii, teraz jest w innej, także Qurczak czeka Cię dyskusja bardzo trudna :lol:
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Bonhart » wtorek, 13 mar 2007, 19:52

Bardzo dobrze sie stalo, ze zapadl taki wyrok :)

Obedzie sie bez kosztow i ponownych wyborow...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Konsul » wtorek, 13 mar 2007, 19:54

Sorki, bo może źle podałem Achaja była w SLD, SDPL i teraz w PO, coś mogłem przeoczyć, z góry przepraszam zainteresowanych. Także nie wiem, jakie poglądy Achajo przezentujesz? I nie wiem, na jakiej płaszczyźnie możemy polemizować?
Ps. Wszystkie zainteresowane formacje polityczne, które zostały pominięte,gdzie była Achaja, przepraszam.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez killer » wtorek, 13 mar 2007, 20:11

Konsul napisał(a):Sorki, bo może źle podałem Achaja była w SLD, SDPL i teraz w PO, coś mogłem przeoczyć, z góry przepraszam zainteresowanych. Także nie wiem, jakie poglądy Achajo przezentujesz? I nie wiem, na jakiej płaszczyźnie możemy polemizować?
Ps. Wszystkie zainteresowane formacje polityczne, które zostały pominięte,gdzie była Achaja, przepraszam.

ejze...czepiasz sie...takie zjawiska :oops: potrzebne sa wszystkim a skoro jest deficyt kazdu orze jak może i przekonuje do siebie :wink:
killer
Ważniak

Postprzez Konsul » wtorek, 13 mar 2007, 20:16

Ale przyznasz, ze każdy lubi jasne sytuacje. Ja jestem czerwony, on biały, a ty czarny... tak chociaż wiesz z kim masz do czynienienia i uczciwiej tak jakoś.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » wtorek, 13 mar 2007, 20:23

No tak.
Moim zdaniem, co wcześniej już mówiłem, jedynie uchylenie tych przepisów przez TK mogło uratować samorządowców z PO.

Demurrer napisał(a):W świetle więc obowiązującego prawa nic urzędnik, minister premier nie mogą zrobić. Jedyną szansą byłoby moim zdaniem zaskarżenie przepisu do TK.

http://forum.tkk.pl/engine/viewtopic.ph ... ht=#379916

Natomiast nie wiem, z czego to nasze „forumowe” PO tak się cieszy.

PO przepis wymyśliło i go przeforsowało.

Następnie samorządowcy z PO nie zastosowali się do wymyślnych przez siebie przepisów, przez co spowodowali kilkutygodniowy chaos i zamęt.

PO potem skutecznie wykazywało przed TK, że przygotowany przepis pod przewodnictwem posła PO Waldego Dzikowskiego jest bublem prawnym.

A teraz PO triumfuje.

Zaiste wielki sukces. Obalić własną ustawę, wykazując jej absurdalność, celem usankcjonowania błędów popełnionych przez własnych samorządowców.

Tylko pogratulować skuteczności :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Konsul » wtorek, 13 mar 2007, 20:29

Achaja napisał(a):
Konsul napisał(a):Ale przyznasz, ze każdy lubi jasne sytuacje. Ja jestem czerwony, on biały, a ty czarny... tak chociaż wiesz z kim masz do czynienienia i uczciwiej tak jakoś.

Konsul masz jeszcze całą tęcze... a co powiesz o zielonym??

pozostał tylko żal i łzy i czepianie sie wszystkiego

do tematów, które były wałkowane nie wracam - inteligentne osoby zrozumiały o co chodziło

Nie wiem Achajo, czy byłaś W PSL, skoro mówisz o zielonym, być może tak było.
Co do tęczy, nie ja korzystam z jej kolorów, a w tym temacie z dobrej rady i osoby w tej materii wytrawnej nie skorzystam. Ja mam stałe poglądy.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez killer » wtorek, 13 mar 2007, 20:48

Konsul napisał(a):
Achaja napisał(a):
Konsul napisał(a):Ale przyznasz, ze każdy lubi jasne sytuacje. Ja jestem czerwony, on biały, a ty czarny... tak chociaż wiesz z kim masz do czynienienia i uczciwiej tak jakoś.

do tematów, które były wałkowane nie wracam - inteligentne osoby zrozumiały o co chodziło

Co do tęczy, nie ja korzystam z jej kolorów, a w tym temacie z dobrej rady i osoby w tej materii wytrawnej nie skorzystam. Ja mam stałe poglądy.

a może pójdźcie razem na kawe,co? iskrzy między Wami :lol:
killer
Ważniak

Postprzez ZAINTERESOWANA » wtorek, 13 mar 2007, 20:53

Konsul napisał(a):
Achaja napisał(a):

Nie bądź taki hej do przodu...
Achaja jest "jawna", Ty się nigdy nie przedstawiłeś, więc nie wiadomo kiedy zmieniłeś poglądy i czy nadal jesteś żółtym "kaczorkiem".... :lol:
Tak więc ... ze zmianą kolorów i poglądów bym się wstrzymała, znam wiele osób z "żółtych" chcących zmienić kolor na "niebieski" (szczególnie po dzisiejszym dniu), bądź "czerwony"... Wybierz sam ... jak już nie wybrałeś wcześniej... :P
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg