Rola i zadani posła na Sejm RP

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » piątek, 19 sty 2007, 17:46

j0shu4 napisał(a):ekhm retoryka typu
gdyby nie Saddam Husajn nie byloby wojny w Iraku
dajcie spokoj , róbcie swoje , duzo wiecej poparcia zyskuje sie
na mowieniu o sukcesach niz atakowaniu innych

To prawda, jednak zakładając temat chciałem tylko wskazać, że poseł Karpiniuk bardziej angażuje się w sprawy lokalne niż w ogólnokrajowe. Chyba "posłowanie" nie na tym polega, mógł sam stratowac na radnego lub nawet na prezydenta naszego miasta. Nie zrobił tego, a zachowuje się wręcz przeciwnie. Suma sumarum dostaje pieniążki za pracę na rzecz państwa, a działa w Kołobrzegu.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » piątek, 19 sty 2007, 18:02

ja jestem zadowolony ze dziala w kolobrzegu, w koncu jest posel ktory nieoderwalnie laczy sie z miastem i wlasnie to miasto jest dla niego najwazniejsze
chodzi mi o styl , klase , podejscie
pracuje przy waznych ustawach, stara sie dla miasta , czynnie uczestniczy w zyciu miasta itd itp
i niech tak bedzie , tylko po kiego grzyba wdaje sie w pyskowki i awantury
jezeli dazy do zniszczenia pewnych osob w miescie niech zrobi to przycmiewajac blaskiem dokonan a nie pyskowkami na sesji rady miejskiej czy innymi o ktorych nie wspomne
proste nie ?
czyny praca i efekty , nie jechanie po wszystkich i po wszystkim
takie jest moje skromne zdanie
j0shu4
Moderator

Postprzez Konsul » piątek, 19 sty 2007, 18:12

Czyli wykonuje to za co dostaje pieniądze, nic poza tym. Pracuje na rzecz miasta, przy ważnych ustawach, stara się dla miasta... czyli co robi? Ja tych działań jakoś nie zauważyłem. Zwłaszcza "stara się dla miasta" jest dość kontrowersyjne. Z całym szacunkiem, ale to żart? Jeżeli nie, to proszę o przykład działań pana Karpiniuka jako posła na rzecz Kołobrzegu? Trudne zadanie, to prawda. Ok, z pozoru łatwiejsze, parę przykładów, ba jeden chociażby, działań pana Karpiniuka na rzecz Kołobrzegu, kiedy był wiceprezydentem.
Kurde, i tu ciężko będzie coś znależć, no to cokolwiek proszę mi wskazać. Coś dobrego, konstruktywnego, budującego....
Piszesz o awanturach i pyskówkach, a kto je tworzy? ....
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » piątek, 19 sty 2007, 18:45

Konsul napisał(a):Czyli wykonuje to za co dostaje pieniądze, nic poza tym. Pracuje na rzecz miasta, przy ważnych ustawach, stara się dla miasta... czyli co robi? Ja tych działań jakoś nie zauważyłem. Zwłaszcza "stara się dla miasta" jest dość kontrowersyjne. Z całym szacunkiem, ale to żart? Jeżeli nie, to proszę o przykład działań pana Karpiniuka jako posła na rzecz Kołobrzegu? Trudne zadanie, to prawda. Ok, z pozoru łatwiejsze, parę przykładów, ba jeden chociażby, działań pana Karpiniuka na rzecz Kołobrzegu, kiedy był wiceprezydentem.
Kurde, i tu ciężko będzie coś znależć, no to cokolwiek proszę mi wskazać. Coś dobrego, konstruktywnego, budującego....

Pracował nad ustawą lustracyjną.
Port w Kołobrzegu i pieniądze z budżetu.

Poseł Karpiniuk jest szefem lokalnej PO konsulu. Czy to do ciebie dociera :?: Odpowiada za to co robi lokalne PO, czy to do ciebie dociera Konsulu :?: Mało do ciebie dociera jak widać.
Klub radnych PO podejmuje decyzje przez głosowanie a nie pod dyktat (szczerze mówiąc ciekawy jestem jak jest w PiS i Centroprawicy). Zachowania radnych z koalicji są bardzo ciekawe. Jednym słowem CP i PiS zachowują się tak jakby chcieli mieć w ręku spółki miejskie i jak największy wpływ na miasto, ale o odpowiedzialności za to miasto i posunięcia już nie myślą. Jeżeli się nie podoba można koalicje rozwiązać wolna droga.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Konsul » piątek, 19 sty 2007, 20:54

Bardzo fajny dowcip, naprawdę ubawiłem się do łez. Proszę nie obrażaj mnie, dociera do mnie wiele, i z tego wyciągam odpowiednie wnioski. Poseł Karpiniuk mówi, ba żąda,od "swoich" radnych bezwględnego posłuszeństwa. Ma być tak, jak on chce. I ok, Wasza wewnętrzna sprawa. Tylko po co ta hipokryzja, o niezależności i samodzielności radnych PO w Kołobrzegu? Ja po raz kolejny wyrażam zdziwienie, że dorośli ludzie przyjmują taki dyktat.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » piątek, 19 sty 2007, 20:59

Bo go nie przyjmują. Nie obrażaj mnie bo hipokrytą ni8e jestem, a jeśli chodzi o PO sądzę, że mam więcej do powiedzenia w temacie. Jak widać mało do ciebie dociera. Niestety.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Semerchet » sobota, 20 sty 2007, 09:25

O tym, że w PO panuje zamordyzm już nawet wróble ćwierkają, widać to również po głosowaniac na sesjach. Prezydent, radni z PO mają niewiele do powiedzenia.

Myślę , że Ustawa lustracyjna to rzeczywiście będzie jedyny wyczyn posła przez całe cztery lata jego posłowania. Rzecz w tym, że bardzo wielu posłów pracuje w komisjach, wielu podkomisjach i z większymi wynikami, aczkolwiek nie udowadniają na siłę, że robią to do czego zostali powołani.
Jak poseł Karpiniuk zacznie robić coś naprawdę wartościowego to proszę napisać , narazie od zawsze słyszę "Ustawa lustracyjna" i zastępca przewodniczącego Komisji Karpiniuk. Dlaczego Przewodniczący tej Komisji nie biega od stacji do stacji ? myślę , że to kwestia charakteru i próby na siłę udowodnienia swojego wkładu w Ustawę , która bądź co bądź jest do bani.
Po tych czterech latach pozostanie jedno pyanie, Co zrobił dla miasta poseł Karpiniuk ?
Nic , ale był w tvn-ie i jeszcze gdzieś tam.

Co do portu i budżetu to cała PO, w tym i poseł Karpiniuk głosował przeciw budżetowi, jak więc mógł być za budową portu ?
W określniu wypowiedzi kilku osób można by użyć określenia, kłamstwo, manipulacja , ogłupianie ludzi..hipokryzja to zbyt lekkie określenie Konsulu.
Semerchet
Ważniak

Postprzez skorpion » sobota, 20 sty 2007, 11:21

[
W określniu wypowiedzi kilku osób można by użyć określenia, kłamstwo, manipulacja , ogłupianie ludzi..hipokryzja to zbyt lekkie określenie Konsulu.[/quote]

Spójrz w lustro Semerchet i przeczytaj swoje niektore posty
skorpion
Twardziel

Postprzez Miki » wtorek, 30 sty 2007, 11:50

Arkadiusz K napisał(a):Bo go nie przyjmują. Nie obrażaj mnie bo hipokrytą ni8e jestem, a jeśli chodzi o PO sądzę, że mam więcej do powiedzenia w temacie. Jak widać mało do ciebie dociera. Niestety.

A to dobre skoro on "rząda od koalicjantów posłuszeństwa", i takimi słowami to wypowiada to zastanawia mnie fakt jak traktuje młodych D.? Wam to już pewnie nic nie mówi , bo siedzicie cicho jak mysz pod miotłą :lol: A jego asyystentowi już nawet udziela się sposób mówienia. jaką macie w klubie zasadę? " niszczyć wroga"? Chłopcy z tym to na wojnę albo proponowałbym dla pOSŁA jakiś wojskowy stopień. :lol:
Miki
Ważniak

Postprzez skorpion » wtorek, 30 sty 2007, 13:29

A to dobre skoro on "rząda od koalicjantów posłuszeństwa", i[/quote]

żądać -am, -ają
skorpion
Twardziel

Postprzez Miki » wtorek, 30 sty 2007, 13:43

skorpion napisał(a):A to dobre skoro on "rząda od koalicjantów posłuszeństwa", i

żądać -am, -ają[/quote]

Zauważ cudzysłowie. Moje "rząda" - czyli rządzi i żąda.
Miki
Ważniak

Postprzez pifpaf » wtorek, 30 sty 2007, 13:43

skorpion napisał(a):A to dobre skoro on "rząda od koalicjantów posłuszeństwa", i

Dobre postawienie sprawy :lol: człowiek kompromisu, ucziwości i czego tam jeszcze?
Nadkomisarz się przebudził po policzku i od razu przeszedł do ataku!
Młodzi demokraci do obrony szefa wystąp! :wink:
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Messenger » wtorek, 30 sty 2007, 15:50

Ma ze sobą młodzież, czego nie można powiedzieć o drugim nadprzewodniczącym Hocu. pan Kozera chyba na najblizszej sesji spali się ze wstydu :twisted:
Messenger
Ważniak

Postprzez Konsul » wtorek, 30 sty 2007, 16:38

Młodzież ma za sobą, powiadasz młody uczniu. Tą co o własnej przyszłości myśli, zwodzona hasłem stowarzyszenia jest? Ciemna strona wielką siłę ma, zwrócić się przeciwko mistrzowi może.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez qrczak » wtorek, 30 sty 2007, 16:57

Przeciw mistrzowi nie zwróci się, bez mistrza bowiem jest niczym. Jest stworem bez głowy, z utratą głowy utrata szans na przyszłość odejść może.
qrczak
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg