czy handel na Bulwarze Szymańskiego jest legalny czy nie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » czwartek, 10 sie 2006, 11:32

tak
ale ja jako mieszkniec kg widze tylko relacje w tv
i z tego mi wychodzi, ze od paru lat nic nie zrobil
poza gadaniem
przyznasz chyba, ze przez pare lat mozna bylo cos sensownego stworzyc - tak ?
Vin
Uzależniony

Postprzez Vin » czwartek, 10 sie 2006, 11:37

Długoimienny napisał(a):
Vin napisał(a):a ty nie badz taki przystojny dlugoimienny
jak na razie to prezydent nie zrobil nic

Rozumiem, że jak sam zacząłby zabierać te torby i stragany, byłabyś zadowolona, bo miałabyś powód do krytyki. Życzenia do prezydenta myślę trzeba kierować na piśmie. :twisted:

zyczenia ?
nie po to wybralismy tego pana zeby sie teraz prosic
niech sie zajmie tym co trzeba
i jak juz, to nie my mieszkancy bedziemy sie teraz prosic i pisac zyczenia na pismie
chyba niedlugo w skrzynce znajdziemy prosbe prezydenta z zyczeniami - wybory, tak ?

niech juz przestanie biadolic i sie zalic ze robi co moze i nic nie moze z tym zrobic
skoro nie moze to niech juz sobie odpusci kolejna kadencje
Vin
Uzależniony

Postprzez Eureka » czwartek, 10 sie 2006, 11:37

Achaja napisał(a):
Długoimienny napisał(a):
Eureka napisał(a):Jakoś nie widziałem elegancko ubranego prezydenta w rozwiązywaniu konfliktu bezpośrednio na bulwarze. Więc nie zapraszaj posła, by opluto mu garnitur. Sam się weź wszechwiedzący za rozwiązanie tego konfliktu a ja nie przyjdę patrzeć, jak oplują Twój garnitur.

Ja, w przeciwieństwie do posła, nie twierdziłem, że są inne sposoby rozwiązywania tego problemu. Więc skoro są, jest okazja dla posła, aby się wykazał. Jak to zrobi lepiej niż prezydent, no to brawa proszę państwa. Ja, w przeciwieństwie do posła, nie mam tyle elokwencji i tupetu. Po wtóre, w przeciwieństwie do posła, nie mam tylu znajomości, żeby załagodzić taki konflikt. A na koniec, w przeciwieństwie do posła, nie noszę garnituru.

to do cholery po co nam prezydent jak problemy ma załatwiać poseł

jak prezydent nie potrafi sobie z nimi poradzić to może trzeba się nad tym zastanowić

...i wybrać lepiej/umiejętniej/ rozwiązującego problemy a nie mnożącego je.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » czwartek, 10 sie 2006, 13:09

ewe napisał(a):A wracając do tematu ,to chciałbym jeszcze wiedzieć ,co z legalnością sprzedaży i picia piwa na plaży. Jest to legalne czy nie ?
Ostatnio nas pogonili z plazy w Mielnie za picie piwka i tylko wdzięk osobisty naszych żon powstrzymał panow w mundurach przed wlepieniem nam stówki.

Według mnie nie jest to legalne i to od wielu lat. Pamiętam bój w Radzie Miejskiej w poprzedniej kadencji o tę własnie uchwałę. Przeciwko zakazowi sprzedaży piwa w pasie technicznym wybrzeża było 4 (czterech) ówczesnych radnych (na 32 radnych): Henryk Bieńkowski Jacek Woźniak, Sebastian Karpiniuk i Ryszard Szufel.Bo ten zakaz to była fikcja. Wiecie gdzie koło Bałtyku przebiega granica pasa technicznego?
Po tych schodkach, i murku. Tuż za mozna wystawiać nalewaki kombajny :)

Od tamtego czasu pogladów nie zmieniłem i myślę, że Henryk Bieńkowski tez ich nie zmienił. Stąd browarek na plaży. Ja bym poszedł dalej i potworzył takie minibarki. Ale zaraz by się podniósł wrzask. Stąd mysle takie jakies dziwne podejście do tematu.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez j0shu4 » czwartek, 10 sie 2006, 13:12

beach bar powinien byc co 100 metrow a nie jeden na calej plazy
tak samo jak prysznic ktorego nie ma i raczej nie bedzie
do cywilizowanej plazy jeszcze nam baaaaardzo daleko
j0shu4
Moderator

Postprzez BLAaa » czwartek, 10 sie 2006, 13:13

TKK team mysli podobnie jak ja. Widać to cecha naszego pokolenia. Jesteśmy bardziej elastyczni.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Bruno » czwartek, 10 sie 2006, 13:14

Tylko jest wielki minus tej elastycznosci - smrod w parku nadmorskim i szczanie ludzi do morza...
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez BLAaa » czwartek, 10 sie 2006, 13:15

Bruno, będzie czy tak, czy siak.

Ryby, foki i inne zyjatka wala non stop do wody i jakoś nikomu to nie przeszkadza ;)
Ostatnio edytowano czwartek, 10 sie 2006, 13:16 przez BLAaa, łącznie edytowano 1 raz
BLAaa
Uzależniony

Postprzez j0shu4 » czwartek, 10 sie 2006, 13:16

gdyby byly beach bary bylyby tez darmowe lezaki i parasole
tak jak to jest w calej europie
zamawiasz piwo albo kawe , lezysz pod parasolem na lezaku caly bozy dzien za free
btw ale brak prysznicow to porazka , inna sprawa ze nie przywyklismy do tego
j0shu4
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg