kołobrzeska LUPA bezpłatny miesięcznik polityczny

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez abebe » poniedziałek, 6 sie 2007, 14:00

Dziewczynki, spokój! :)
Czytał ktoś drugi numer czy nie?
abebe
V.I.P

Postprzez Elfik » poniedziałek, 6 sie 2007, 15:57

sara napisał(a):
Achaja napisał(a):podobno wyszedł drugi numer... a mi się nie chciało nawet zajrzeć do pierwszego... mam lepsze zajęcia

No tak lepiej pomalować paznokcie...

Ale pojechałas sara ;/ To, że ktoś ma ładne paznokcie nie oznacza, że siedzi nad nimi pół dnia, a sądzę, że po lekturze pierwszego numeru bibuły lektura następnego będzie u wielu osób na końcu listy priorytetów i nie jest to powód do takich komentarzy. Sama też bym lupe przejrzała co najwyzej w autobusie wracajac do domu, na więcej szkoda czasu. A może według ciebie kazdy mieszkaniec miasta ma przeznaczyć minimum jeden wieczór na lekturę każdego nr pisemka? Może niech redaktor wrzuci na sesję projekt takiej uchwały obowiązującej mieszkańców :lol: :twisted:
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » wtorek, 7 sie 2007, 22:11

Na stronie internetowej nie znalazłem nic nowego :(
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » środa, 8 sie 2007, 19:26

Jest już II numer KL. W wersji papierowej jak i internetowej. Czyta się naprawdę świetnie, zwłaszcza jeden artykuł o Pośle Karpiniuku i kupowaniu przez niego ziemi jest bardzo interesujący. Dla mnie brzmi dość poważnie i ciekaw jestem jak się rozwinie ta sprawa.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » środa, 8 sie 2007, 20:17

Czytałem. Ostra jazda po Sebastianie i PO.
Trochę monotematyczny periodyk.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abebe » środa, 8 sie 2007, 20:47

też przeczytałem i jestem dumny. Panie Lechu - czymże zasłużyłem na Twe hojne dary we wstępniaku?
Pozdro 600 buehehehe
abebe
V.I.P

Postprzez kacper » środa, 8 sie 2007, 22:26

Dzięki PiS-owi mamy pieniądze z funduszu spójnosci na rozbudowę kanalizacji i wodociągów . :lol: :lol:
Projekt jest spóżniony właśnie przez PiS . To Strzałkowski i Bieńkowski byli najwiekszymi przeciwnikami projektu . Dopiero po hucznych rozmowach u wojewody musieli zmienic zdanie.
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez mimoza » czwartek, 9 sie 2007, 07:48

świetne mądre teksty pisane przez miłych, profesjonalnych, prawych i sprawiedliwych - jednym słowem duma Kołobrzegu - szczególnie twórczość pani Maj mi się podoba, niezłe są też teksty Roberta i Przemka o samym panu Lechu nie piszę bo wiadomo, że to akademik i najtęższe pióro... jednym słowem gratulację... prezydent powinien dofinansować ich normalnie... z budżetu
mimoza
Rycerz forum

Postprzez loisslane » piątek, 10 sie 2007, 09:39

Czytałam drugi numer w necie. Zabawna lektura. Jak ktoś zauwazył, mocno monotematyczna i czasem zbyt ostra, ale na tym chyba właśnie polega parodia antagonistów?
Zgadzam się, że ci, których treść bezpośrednio lub pośrednio dotyczy, moga czuć się urażeni i oburzeni. Ale trudno też nie zauważyć po prostu fajnego, dowcipnego i niemęczącego w odbiorze stylu.
A emocje, które wzbudza LUPA, jest jej wodą na młyn.
loisslane

Postprzez Vin » piątek, 10 sie 2007, 09:47

przeczytalam w necie po jednym zdaniu kazdego tytulu po wiecej mi sie nie chcialo
bylo nudne malo wciagajace nawet nie smieszne nie porwalo mnie
zdecydowanie wolę buzi w pośladek z lekkim ugryzieniem
Vin
Uzależniony

Postprzez kacper » niedziela, 12 sie 2007, 21:13

simplicissimus napisał(a):
kacper napisał(a):Dzięki PiS-owi mamy pieniądze z funduszu spójnosci na rozbudowę kanalizacji i wodociągów . :lol: :lol:
Projekt jest spóżniony właśnie przez PiS . To Strzałkowski i Bieńkowski byli najwiekszymi przeciwnikami projektu . Dopiero po hucznych rozmowach u wojewody musieli zmienic zdanie.

Proponuję ci nie odzywać się w tematach, o których nie masz bladego pojęcia. Nie tylko Bieńkowski był przeciwko, ale także same Wodociągi. Teoretycznie, projekt daje nam skok cywilizacyjny. Tylko jak to potem zamortyzować? A przepisy? W jaki sposób powiedzieć ludziom, że woda czy ścieki podrożeją o 300%? Primo, et secundo: a jeśli nie wszyscy uczestnicy podołają trudom inwestycji lub nieprawidłowo ją rozliczą, w konsekwencji czego Unia cofnie nam środki? Co stanie się z kredytami? Co stanie się z pieniędzmi, które obecnie są tylko wirtualne?

Oczywiście, ostatecznie inwestycja została uruchomiona. Ja tylko proponuję chwalić dzień po zachodzie słońca, zwłaszcza, ze ZMiGDP to fajna organizacja, tylko w znacznej części reprezentowana przez ludzi niekompetentnych.

Masz pojęcie o czym piszesz?
1. Wodociągi były przeciw bo taki był prikaz Bieńkowskiego - zauważ że ta sama pani dyrektor jest teraz i wdraża projekty w życie.
2.Teoretyczny skok cywilizacyjny???? Chłopie jedz np. do takiej miejscowości jak Czernin czy Łykowo w gm. Dygowo i powiedz to ludziom którzy piją wodę z rur azbestowych . Chciałbys tam wychowywać swoje dzieci?
3. Stosujesz metodę Bieńkowskiego strasząc np. 300% podwyżką . To budżety gmin ponosiły będą większość kosztów amortyzacji . Przed przystapieniem do SPÓŁKI gminy ponosiły koszty utrzymania wodociągów oraz musiały cały czas modernizować sieć . Po przystąpieniu do spółki cena wody i kanalizacji poszła w górę i będzie rosła - to prawda , jednak gminy będą dopłacały do ceny określonej przez wodociągi . Koszty te będą mniejsze niż wydatki ponoszone wcześniej na utrzymanie i rozbudowę . Taki wariant stosuje m.in gmina Siemysl , Dygowo , Gościno.
4. "Wirtualne pieniądze" - jeśli tak nazywasz umowę podpisaną przez Związek , Rząd Polski i Władze Unii Europejskiej no to gratuluje LPR-owi nowego fanatyka
5.Niekompetentne władze - jesli włodarze 22 gmin przystępują do Związku , jeśli popierają ten Związek posłowie PiS ( przeczytaj w LUPIE) i PO , jeśli wojewoda popiera i promuje prace Związku , - to świadczy wg Ciebie o ich niekompetencji.
6. Te niekompetentne władze pozyskały w ciągu dwóch lat ok. 30 mln zł z Unii na takie zadania jak np. Wrota Parsęty , Rewitalizacja Pyszki czy budowa przystani na Parsęcie

To własnie przez poglądy takich ludzi jak Ty projekt ma juz dwa lata poślizgu . Już dawno mogłaby trwać realizacja wszystkich kontraktów .
Mieszkasz w ciepłym mieszkanku , pijesz zdrową wodę z kranu i masz pachnący kibelek . Czemu chcesz pozbawić tych normalności ludzi z małych miejscowości , którzy piją wodę z azbestu i do kibelka chodż za stodołę ? Chcesz dzielić na lepszych i gorszych?
kacper
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg