Młodzieżowa Rada Miejska

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez bloosman » piątek, 10 mar 2006, 16:44

Gargamel napisał(a):Dzieci z Młodych Demokratów-Młodzieżowej Rady Miasta,nowotworu Platformy Obywatelskiej o paczkę cukierków się pokłóciły.Po ich występie w telewizji jestem zszokowany...oni nawet wysłowić się nie umieją.Myślę ,że powinni wrócić do książek.

Za to mistrzem słowa jest Twój pryncypał ! Patrz ROK JĘZYKA POLSKIEGO.
bloosman
Dyskutant

Postprzez McCool » piątek, 10 mar 2006, 18:35

Foreigner napisał(a):ty natomiast roscisz sobie prawo do osadzania wszystkich.

Mam prawo miec wlasne zdanie a jest ono takie jak napisalem wczesniej. Sadze rowniez, ze politykowanie i torpedowanie prac MRM rowniez moge przypisac tobie. Tobie rowniez mozna przypisac podniesienie krzyku o zagrozeniu apolitycznosci MRM. Problem polega na tym, ze sam jestes czlonkiem FMS i apolitycznosci jak najbardziej ci nie przypisze. Prawda jest tez to, ze to ty rozpetales ta burze w szklance wody przez co MRM bedzie miala problemy z jakimikolwiek dzialaniami gdyz teraz kazdy bedzie posadzal ich o to, ze sa calkowiecie uzaleznieni od jakistam "mocodawcow". Powiedz mi teraz czy twoja obecnosc w tej radzie nie jest jej najwieksza slaboscia mlody socjaldemokrato.

weź Ty się człowieku ode mnie odpimpaj... wiesz tyle, ile Ci Łukasz powiedział, a Łukasz wie tyle, ile mu Franek naopowiadał... a masz najwięcej do gadania... oceniasz wszystko, co dzieje się w MRM przez pryzmat swoich platformiarskich poglądów i widzę, że wyprały Ci one mózg do tego stopnia, że nie potrafisz racjonalnie myśleć... nie wiem o jakiej burzy mówisz, bo ja żadnej nie wywoływałem - widocznie masz złych informatorów (pewnie Cie źle poinformowali a teraz się śmieją z Ciebie za plecami)... ten fakt właśnie, że mimo, że jestem z FMS to nie przyczyniłem się do wyjścia na swiatło dzienne tego, co działo się na spotkaniu chyba najlepiej właśnie świadczy, że to nie polityczne powódki a troska o to, by nie stać się marionetkami w rękach młodych demokratów kierowały tą osobą, do ujawnienia wydarzeń... wydaje mi się więc, że to właśnie Ty "chłopcze" tutaj jesteś ostatnią osobą, która może wypowiadać się na temat ostatnich zajść na roboczych spotkaniach MRM...
McCool
Rycerz forum

Postprzez qrczak » piątek, 10 mar 2006, 19:19

Tak to później wychodzi jak się dzieci biorą za "politykę". I to w dodatku dzieci sterowane odgórnie przez swoich starszych opiekunów. Zgadzam się z Gargamelem. Dzieci do książek.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez qrczak » sobota, 11 mar 2006, 00:47

WZT napisał(a):Tylko ja mam pytanie- do kiedy dzieci to dzieci???
Juz niedlugo matura a po moaturce studia....
Do kiedy bedziemy ich uwrzac za dzieci?

No niby juz młodzież, prawie pełnoletni, ale zachowują się jak dzieci bawiące się w dorosłych. Ja widzę przemądrzałe gadki, nie wiem czy tak do końca wiedzą i rozumieją o czym mówią, przy okazji widzę też zacietrzewienie i lekkie zapatrzenie sie w siebie. Dlatego dla mnie nadal sa dziećmi.

:shock: Ja chyba zaczynam się starzeć, coraz mniej tolerancyjny jestem, jeszcze z trzydzieści lat i będę biegał po mieście z różańcem i w moherowym berecie. :shock: :lol:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » sobota, 11 mar 2006, 15:16

Mc cool dziecko jeszcze sporo wiosen ci minie zanim bedziesz w moim wieku. To ze probujesz dac mature nie czyni cie doroslym co mozna zauwazyc po stylistyce pisanych przez ciebie postow.
Foreigner
Weteran

Postprzez McCool » sobota, 11 mar 2006, 15:36

Foreigner napisał(a):Mc cool dziecko jeszcze sporo wiosen ci minie zanim bedziesz w moim wieku. To ze probujesz dac mature nie czyni cie doroslym co mozna zauwazyc po stylistyce pisanych przez ciebie postow.

akurat nie o moim wieku dyskusja teraz jest.. ale to jest w końcu najlepszy argument dla ludzi nie mających argumentów (jak nie ma się jak wybornić, to trzeba różnicę wieku wypomnieć)

co do innych odpowiedzi... myślę, że wiek człowieka wcale nie przekreśla jego możliwości... prędzej szkoła ogranicza te możliwości poprzez pożeranie dużej ilosci czasu, ale czy skoro jest szkoła to należy rezygnować z innych zainteresowań ?

po drugie nikt nie powie jednoznacznie, że osoba posiadająca "mgr" przed nazwiskiem jest bardziej kompetentna od osoby bez takiego tytułu...
McCool
Rycerz forum

Postprzez Foreigner » sobota, 11 mar 2006, 15:45

Owszem nie o twoim wieku jest dyskusja. W swojej wypowiedzi nawiazale do nazwania mnie przez ciebie chlopcem co wyraznie kloci sie z oddaniem rzeczywistosci. Jesli nie ma argumentow trzeba je skopiowac od Dlugoimiennego?? Coz dyskusja na poziomie jak widac :]
Foreigner
Weteran

Postprzez Foreigner » niedziela, 12 mar 2006, 10:30

Albo jedno i drugie ;]
Foreigner
Weteran

Postprzez Eureka » niedziela, 12 mar 2006, 20:58

qrczak napisał(a):Tak to później wychodzi jak się dzieci biorą za "politykę". I to w dodatku dzieci sterowane odgórnie przez swoich starszych opiekunów. Zgadzam się z Gargamelem. Dzieci do książek.

To nie są dzieci w rozumieniu wieku. To są dorosłe osoby, które szukają swojego miejsca w obecnej rzeczywistości. Pozwólmy im toczyć walkę między sobą, byle ta walka miała jakiś sens. Chyba, że biorą wzorce z wielu polityków, którzy niewiele zrobili, ale władzę zdobyli. Do każdego z tych młodych ludzi mam szacunek za postawę obywatelską. Oni nie czekają. Oni walczą o swoje racje. Nie przeszkadzajmy im a zrobią coś dla nas i za nas. Oni biorą z nas przykład a my nie dajemy właściwego przykładu, więc nie wymagajmy od nich zbyt wiele.
Eureka
V.I.P

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 13 mar 2006, 07:10

Moj boze own4e sie na Bonkowskiego obrazil ;] Chyba nie dlatego, ze poprzez brak jego postow nie masz go juz za co zjechac :mg:
Foreigner
Weteran

Postprzez Vin » poniedziałek, 13 mar 2006, 09:13

0wn4g3 napisał(a):Widać tą walkę po postawie Mr. Bonkowskiego. Nadął się i z plebsem z forum nie będzie dyskutował. A szkoda, bo dobry polityk dyskusji i wymiany poglądów się nie boi :>

0wn4g3 litości.
Jeden występ chłopca w tv nie czyni z niego polityka.
Vin
Uzależniony

Postprzez Roman » poniedziałek, 13 mar 2006, 16:17

Vincenta napisał(a):
0wn4g3 napisał(a):Widać tą walkę po postawie Mr. Bonkowskiego. Nadął się i z plebsem z forum nie będzie dyskutował. A szkoda, bo dobry polityk dyskusji i wymiany poglądów się nie boi :>

0wn4g3 litości.
Jeden występ chłopca w tv nie czyni z niego polityka.

Bonkowski nie pojawił się z nikąd w TV
ten chłopak działanie ma we krwi - to doświadczony samorządowiec szkolny
w gromku stworzył pojęcie "kampanii wyborczej"
Roman
Mieszka tu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg