Sposób na gołe brzuszki

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Bruno » wtorek, 6 lut 2007, 13:52

kawon napisał(a):mozna powiedziec o nim wiecej niz niewyzyty erotoman.

Kazdego oceniasz swoja miara ?? A moze mial po prostu wiekszy od ciebie temperament seksualny ??
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez kawon » wtorek, 6 lut 2007, 13:56

Stałe dwugodzinne podniecenie uniemożliwiające jakiekolwiek myślenie spowodowane widokiem kawałka stringów szesnastolatki to nie temperament seksualny tylko dewiacja.

Jeśli to tylko moja miara to podziękuję za każdą inną :)
kawon
Dyskutant

Postprzez Bruno » wtorek, 6 lut 2007, 13:59

kawon napisał(a):Jeśli to tylko moja miara to podziękuję za każdą inną :)

wlasnie okresliles miare swojej tolerancji, gratuluje :?
Bruno
Rycerz forum

Postprzez mała_maupka » wtorek, 6 lut 2007, 13:59

W takim razie strach pomyśleć co ten chłopak na plaży przeżywa. Nie, nie śmieję się z Niego. Ale idąc tym tokiem rozumowania, wychodzi na to, że dziewczyny w lato do szkoły w golfach powinny chodzić, aby nie rozpraszać uwagi kolegów bądź nauczycieli!
mała_maupka
Rozgrzewa się

Postprzez kamila » wtorek, 6 lut 2007, 14:01

mała_maupka napisał(a): Ale idąc tym tokiem rozumowania, wychodzi na to, że dziewczyny w lato do szkoły w golfach powinny chodzić, aby nie rozpraszać uwagi kolegów bądź nauczycieli!
nie, nikt nie mówi o golfach, tylko można się tak ubrać lekko i zwiewnie nie pokazując połowy cycków :twisted: , bo takie ciuchy też istnieją, a nogi niech sobie pokazują poza szkołą i tapete na siebie też niech zakładają poza szkołą, te róze, błękity itp.. szkoła to szkoła, mi by było wstyd jakby ktoś by mi zwrócił uwage w szkole, a w liceum się to zdarzało u mnie, że nauczyciel doprowadzał do porządku ucznia :twisted: (ja jestem idealnym przykładem co do ubioru, ale klapsa chce dać :lol: )
kamila
Arcymistrz

Postprzez pifpaf » wtorek, 6 lut 2007, 14:30

Może niech tym telewizja się zajmie: Uwaga albo takie tam, bo ile osób tyle zdań.
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Semerchet » wtorek, 6 lut 2007, 20:54

http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... G/70131009

Mundurkowy sposób na szkolną goliznę
W artykule pod tym tytułem napisaliśmy, że kołobrzeskie Gimnazjum nr 1 wpadło na ciekawy pomysł walki z gołymi brzuszkami uczennic. Dziewczęta ubrane wyzywająco muszą założyć charakterystyczny fartuszek. W tej sprawie za pośrednictwem naszej strony internetowej wypowiedzieli się nasi Czytelnicy.
Antek: – To skandal! Sprawa ewidentnie dla prokuratora. Nauczyciele tej szkoły mienią się „pedagogami”? To są metody rodem z systemu penitencjarnego sprzed 40 lat. Pręgież w XXI wieku? Powinno się pomysłodawców tej metody wyrzucić ze szkoły i zakazać pracy w oświacie. Co na to kuratorium? Czy polska szkoła jest aż tak bezradna?
Ania: – Bardzo ładnie nazwano ten strój mundurkiem. Przecież to są zwykłe fartuchy. Każda szkoła posiada takie „mundurki”.
A tak mówią uczniowie o tych idiotyzmach p.Dyrektor.
Semerchet
Ważniak

Postprzez kołysanka » wtorek, 6 lut 2007, 23:06

Czegoś tu nie rozumiem - już abstrahując od tego, czy działania p. dyrektor były/są zgodne z prawem... Mam wrażenie, że jest jednak pewna różnica pomiędzy wprowadzeniem ograniczenia co do swobody ubierania w SZKOLE, a poza nią. Niektórzy zaczynają ją jednak gubić, czy też mniej lub bardziej świadomie zacierać dla wzmocnienia argumentów.
Czy to będzie, mundurek, fartuch, czy worek jutowy, jeżeli w szkole będą jasno określone zasady, a ktoś zdecyduje się je łamać, to musi się liczyć z konsekwencją noszenia owego "wdzianka".
A po lekcjach? A niech sobie latają z gołymi tyłkami, biustami w koronkach i spodniami z krokiem w połowie łydki - kiedyś może do nich dorosną...
Nie widzę w tym żadnego ograniczania swobód obywatelskich, pręgierzy, stosów, itp. Powrót do "normalności" - może? 8)
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez Semerchet » środa, 7 lut 2007, 14:47

Ludzie już pięć stron piszecie o czymś czego nie rozumiecie. Każdy z was pisze, rzuca jakieś pomysły nie znając prawa i zasad legislacyjnych takich poczynań.
Po pierwsze należało zapytać rodziców przed , a nie po i uświadomić ich, że to jak ich dzieci się ubierają zależy od nich i to oni muszą dopilnować tego.
Po drugie prawo nie daje możliwości stosowania, wręcz zabrania w swoim katalogu tak nieludzkich i o zgrozo niepedagogicznych metod, co już wcześniej przedstawiłem.
Nawet gdyby rodzice wyrazili zgodę na taki działania nie można by tego zastosować. To tak jak ze zgodą na bicie dzieci w szkole.Pomimo zgody rodzica nauczyciel nie ma prawa tego uczynić.
Po trzecie nikt nie zezwoli na taki zapis w statucie szkoły.
Prawo wewnątrzszkolne zezwala na kary za niewłaściwy ubiór i jest wymienione enumeratywnie,
NIE MA TAM ZAPISÓW:KARĄ ZA ...........JEST:
PRZEBIERANIE ZA SPRZĄTACZKĘ
PRZYMUSOWE ZMYWANIE MAKIJAŻU
ZMYCIE FARBY Z WŁOSÓW LUB ICH ŚCIĘCIE
ZMYCIE LAKIERU Z POZNOKCI

Po czwarte skupiliście się na najbardziej wyrazistym przykładzie.
Co z zakazem farbowania włosów, stosowania makijażu i malowania paznokci ? Czy to zakład penitencjarny ? To słowa uczniów z tamtej szkoły.
Wiecie o czym to świadczy ? o małości takich nauczycieli, pomylili się z powołaniem i stanowiskiem.
Współczuję dzieciaki.
Semerchet
Ważniak

Postprzez McCool » środa, 7 lut 2007, 14:58

Metody są różne. Jeśli fartuszki nie przejdą, to pewnie nauczyciele znajdą inny środek zapobiegawczy udziwnieniom dziewczynek. Np. wiadomo będzie, która "piękna" jako pierwsza pójdzie na odstrzał podczas odpowiedzi z polskiego :) To są dopiero niezawodne metody. I nawet fartuszki uważam, że są niepotrzebne, a rzecznik praw dziecka i ucznia może pocałować się w cztery litery.
McCool
Rycerz forum

Postprzez Semerchet » środa, 7 lut 2007, 15:08

McCool napisał(a):Metody są różne. Jeśli fartuszki nie przejdą, to pewnie nauczyciele znajdą inny środek zapobiegawczy udziwnieniom dziewczynek. Np. wiadomo będzie, która "piękna" jako pierwsza pójdzie na odstrzał podczas odpowiedzi z polskiego :) To są dopiero niezawodne metody. I nawet fartuszki uważam, że są niepotrzebne, a rzecznik praw dziecka i ucznia może pocałować się w cztery litery.

Ale te metody są sprzeczne z prawem.

Fartuszki przejdą jeżeli rodzicę się zgodzą, również na poniesienie kosztów uszycia fartuszków.
Co rok dodatkowe koszty jakby mało było wydatków na przybory szkolne itp, jeszcze na fartuszki. :evil: Wielu nie byłoby stać, a i wynik takich działań wątpliwy.
Semerchet
Ważniak

Postprzez Peny » środa, 28 lut 2007, 09:21

Semerchet napisał(a):Ludzie już pięć stron piszecie o czymś czego nie rozumiecie. Każdy z was pisze, rzuca jakieś pomysły nie znając prawa i zasad legislacyjnych takich poczynań.
Po pierwsze należało zapytać rodziców przed , a nie po i uświadomić ich, że to jak ich dzieci się ubierają zależy od nich i to oni muszą dopilnować tego.
Po drugie prawo nie daje możliwości stosowania, wręcz zabrania w swoim katalogu tak nieludzkich i o zgrozo niepedagogicznych metod, co już wcześniej przedstawiłem.
Nawet gdyby rodzice wyrazili zgodę na taki działania nie można by tego zastosować. To tak jak ze zgodą na bicie dzieci w szkole.Pomimo zgody rodzica nauczyciel nie ma prawa tego uczynić.
Po trzecie nikt nie zezwoli na taki zapis w statucie szkoły.
Prawo wewnątrzszkolne zezwala na kary za niewłaściwy ubiór i jest wymienione enumeratywnie,
NIE MA TAM ZAPISÓW:KARĄ ZA ...........JEST:
PRZEBIERANIE ZA SPRZĄTACZKĘ
PRZYMUSOWE ZMYWANIE MAKIJAŻU
ZMYCIE FARBY Z WŁOSÓW LUB ICH ŚCIĘCIE
ZMYCIE LAKIERU Z POZNOKCI

Po czwarte skupiliście się na najbardziej wyrazistym przykładzie.
Co z zakazem farbowania włosów, stosowania makijażu i malowania paznokci ? Czy to zakład penitencjarny ? To słowa uczniów z tamtej szkoły.
Wiecie o czym to świadczy ? o małości takich nauczycieli, pomylili się z powołaniem i stanowiskiem.
Współczuję dzieciaki.

Wez cos na uspokojenie, bo nerwicy dostaniesz i jeszcze cos ci sie stanie. Po co sie unosisz? Luzuj posladki. :)
Nie to, że my czegos nie rozumiemy. Po prostu mamy odmienne zdanie.
Kazdy pisze to co mysli.
Ja uwazam ze takie "panienki" nalezy pacyfikowac wlasnie za pomoca takich, malo cielesnych kar.
Bo pomysl... jesli do tej pory nic nie skutkowało, to nalezy czekac nakolejny prawnie uregulowany pomysl ministerstwa? Jesli cos jest nie tak, nalezy to jak najszybciej zalatwic. Tak mi sie zdaje.
Poza tym, jeśli dziewczyna w wieku 16 lat kładzie przysłowiową tonę podkladu na twarz, sztuczne rzęsy i full mak-up od samego rana to jest cos nie tak. Przeciez do lekkiego makijazu nikt sie nie "przyczepi".
Juz nawet nie chce pisac o zbyt wielu godzinach spedzonych na solce. Aczkolwiek nie wiem dokladnie czy takie praktyki maja miejsce w gimnazjach, gdyz dawno tam nie bylam ;)
Dziewuchy naogladaly sie amerykanskich filmow, gdzie ich rowiesniczki wygladaja na jurne dwudziestolatki. I co, chca brac z nich przyklad..? Kapitanowie szkolnych druzyn, cheerleaderki, krolowe popularnosci.. sraczka z mózgu? czy w ta strone idziemy?
Znalezienie zlotego srodka nie jest latwe.
Ja rozumiem, czasy sie zmieniaja, ludzie tez... ale trzeba zachowac jakis umiar i godnośc.

I jeszcze zastanawia mnie jedna rzecz. Czy ucznia nie obowiazuje godne reprezentowanie szoly poza jej murami?
Peny
Terminator

Postprzez mimoza » środa, 7 mar 2007, 08:10

według mnie ciemnogród - klasyka
mimoza
Rycerz forum

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg