Co z tą matmą i mundurkami?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez kołysanka » piątek, 8 wrz 2006, 10:31

Kochani, wydaje mi się, że problem mundurków trochę za mocną nam się "rozdymał" :) Ani chodzenie w mundurku nie zrobi z kogoś tak naprawdę lepszego człowieka, ani nie chodzenie w nim nie stworzy z dziecka okrutnika...
Natomiast byłabym za wprowadzeniem pewnych reguł ubierania się do szkoły (mundurki zwyczajnie mogłyby sprawę uprościć). Ja też lubię założyć szpilki, mini, odsłonić brzuch czy tatuaż, ale na litość boską nie na lekcjach... chociażby przez szacunek dla nauczyciela, który w końcu też w klapkach i majtkach nie przychodzi i nie siedzi w czapce. A patrząc na co niektórych wychodzących ze szkół... naprawdę nie wiem czy się śmiać ;)
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez stary_zgred » piątek, 8 wrz 2006, 10:35

No, właśnie o tym pisałem głównie w swoich postach. I troszeczkę, ale bardziej nieśmiało o matematyce.
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez Mafi » piątek, 8 wrz 2006, 11:12

kulA napisał(a):
Mafi napisał(a):Vin, to byly tylko przyklady. Uczniowie liceum sa na tyle dorosli zeby podjac taka decyzje i nie trzeba ich jak dzieci traktowac. Ale kazdy ma prawo powiedziec czy jest za czy przeciw i wylozyc swoje argumenty. A ile ludzi tyle opinii.

uczniowie w liceum nie sa w ogole dorosli, jakby oni mieli podejmowac decyzje to rok szkolny trwalby 2 dni, rozpoczecie i zakonczenie i pewnie jeszcze w te dwa dni chcieliby przerwe swiateczna wrzucic, smiesza mnie argumenty ze 18 letni czlowiek jest dorosly i moze o sobie decydowac, dorosly to on jest wg prawa, tylko, a tak naprawde w zdecydowanej wiekszosci przypadkow jest nieodpowiedzialnym gowniarzem co mysli ze taki dorosly nagle sie stal

Taaa? A Ty madralo chcialbys zeby w liceum podejmowali za Ciebie decyzje w czym masz chodzic, a w czym nie? Nie sadze! Ja nie mowie, zeby decydowali o wszystkim tylko akurat konkretnie o tym, wiec nie wmawiaj czegos czego nie napisalam!

I niewrzucaj wszystkich do jednego worka, wybacz, ale w liceum decydowalam sama za siebie- w kazdej sprawie. No chyba, ze Ty do mamusi latales- to sorry.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez abyss » sobota, 9 wrz 2006, 08:34

I jeszcze jedno, w TRM-ie poza uczniami, w mundurach chodzą nauczyciele. :D
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez report » sobota, 9 wrz 2006, 08:36

śmieszny problem - można jechac do szkół za granicę - przecież - mamy wolne granice , no prawie...
report

Postprzez redlovebloodgirl » sobota, 9 wrz 2006, 09:01

lepiej juz zeby nie bylo jednak tych mundurkow i kazdy mogl jakas tam swoja indywidualnosc pokazac poprzez stroj(oczywiscie bez przesady :P szkola to szkola ;) ) niz mieliby to robic poprzez jakies czyny, ktore moglyby przynies napewno wiecej szkod niz kolorowy stroj i juz nawet ten odsloniety brzuch...
redlovebloodgirl
Mieszka tu

Postprzez kulA » sobota, 9 wrz 2006, 23:27

Mafi napisał(a):
kulA napisał(a):
Mafi napisał(a):Vin, to byly tylko przyklady. Uczniowie liceum sa na tyle dorosli zeby podjac taka decyzje i nie trzeba ich jak dzieci traktowac. Ale kazdy ma prawo powiedziec czy jest za czy przeciw i wylozyc swoje argumenty. A ile ludzi tyle opinii.

uczniowie w liceum nie sa w ogole dorosli, jakby oni mieli podejmowac decyzje to rok szkolny trwalby 2 dni, rozpoczecie i zakonczenie i pewnie jeszcze w te dwa dni chcieliby przerwe swiateczna wrzucic, smiesza mnie argumenty ze 18 letni czlowiek jest dorosly i moze o sobie decydowac, dorosly to on jest wg prawa, tylko, a tak naprawde w zdecydowanej wiekszosci przypadkow jest nieodpowiedzialnym gowniarzem co mysli ze taki dorosly nagle sie stal

Taaa? A Ty madralo chcialbys zeby w liceum podejmowali za Ciebie decyzje w czym masz chodzic, a w czym nie? Nie sadze! Ja nie mowie, zeby decydowali o wszystkim tylko akurat konkretnie o tym, wiec nie wmawiaj czegos czego nie napisalam!

I niewrzucaj wszystkich do jednego worka, wybacz, ale w liceum decydowalam sama za siebie- w kazdej sprawie. No chyba, ze Ty do mamusi latales- to sorry.

buahahaha, ja sie odnioslem do konkretnej twojej wypowiedzi, o tym ze 18-latek jest dorosly, co prawda nie jest, dopoki ktos nie mieszka sam i sam sie nie utrzymuje na pewno nie moze mowic o doroslosci, i nie ma to nic wspolnego z lataniem do mamusi, decydowanie o sobie wcale nie stanowi o doroslosci
kulA
Rycerz forum

Postprzez Agunia__ » poniedziałek, 11 wrz 2006, 21:52

Co do mundurków - moim skromnym zdaniem - może nie zupełnie mundurki ale jakieś ramy ubierania się, sama pamiętam jak w LO mijało się na korytarzu istny pokaz mody w różnych wydaniach, lekka przesada, pamiętam też mundury TRMu, które totalnie zacierały różnice w wyglądzie ludzi, wszyscy stanowili masę, w której nie dało się rozpoznać konkretnej osoby...
Co do matematyki - sama miałam z nią problemy, i to nie małe, szanuję "umysły ścisłe" i wiem, że dla nich np. polski jest jak dla mnie matma...
popieram zdanie, że powinien być wybór pomiędzy matematyką a polskim - niech ci co wolą matematykę wybierają ją sobie zamiast polskiego i odwrotnie ...

Kula - popieram zdanie o dorosłości - 18 lat czy nawet 19 czy więcej - nic nie znaczy, dopóki ktoś sam siebie nie będzie utrzymywał, sam nie będzie ponosił konsekwencji swych czynów, nikt nie stanie się dorosły w pełni w dniu swojej 18-stki lub w chwili odebrania dowodu, stanie się tylko dorosły w kwestiach prawnych.
Agunia__
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 4975651

Postprzez Mafi » wtorek, 12 wrz 2006, 11:36

kulA napisał(a):
Mafi napisał(a):
kulA napisał(a):

buahahaha, ja sie odnioslem do konkretnej twojej wypowiedzi, o tym ze 18-latek jest dorosly, co prawda nie jest, dopoki ktos nie mieszka sam i sam sie nie utrzymuje na pewno nie moze mowic o doroslosci, i nie ma to nic wspolnego z lataniem do mamusi, decydowanie o sobie wcale nie stanowi o doroslosci

"Buahahahaha"- Pfff... nie zakrztus sie czasem tylko...

Czytaj ze zrozumieniem... sorry, ale dla mnie 18-latek jest na tyle dorosly zeby samemu decydowac w co ma sie ubierac i takich decyzji mamusia za niego podejmowac nie musi ani szkola tym bardziej.

I jakos dla mnie wyznacznikiem doroslosci nie jest to czy ktos mieszka sam i "utrzymuje" sie sam... i nie napisalam, ze decydowanie o sobie stanowi o doroslosci, a to ze w pewnym wieku mozna juz decydowac o sobie i swoich sprawach a na pewnbo takich jak jakies pieprzone mundurki!
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez kulA » środa, 13 wrz 2006, 16:43

Mafi napisał(a):"Buahahahaha"- Pfff... nie zakrztus sie czasem tylko...

Czytaj ze zrozumieniem... sorry, ale dla mnie 18-latek jest na tyle dorosly zeby samemu decydowac w co ma sie ubierac i takich decyzji mamusia za niego podejmowac nie musi ani szkola tym bardziej.

I jakos dla mnie wyznacznikiem doroslosci nie jest to czy ktos mieszka sam i "utrzymuje" sie sam... i nie napisalam, ze decydowanie o sobie stanowi o doroslosci, a to ze w pewnym wieku mozna juz decydowac o sobie i swoich sprawach a na pewnbo takich jak jakies pieprzone mundurki!

ta, w wieku 18 lat masz prawo nie chodzic tez do szkoly, nie jestem zwolennikiem mundurkow, nie jestem tez ich przeciwnikiem
kulA
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark