rex napisał(a):proszę o ostrzezenia dla tego uzytkownika .. za obrażanie uczuć religijnych
ty obraziles moje uczucia religijne nazywajac mnie marnym katolikiem, pytam sie czemu tak uwazasz? dlatego ze nie uznaje mieszania sie Kosciola w polityke? Jan Pawel II jak i Benedykt XVI tez nie zgadzaja sie z tym, przyklad? sprawa radia maryja, zakaz dla ksiezy wypowiadania sie w sprawach politycznych, wydaje mi sie ze to ty traktujesz pewne rzeczy wybiorczo
aha i popatrz czasem troche dalej niz czubek wlasnego nosa, obrazono twoje uczucia religijne, obrazono tez moje, moze damy kazdej z tych osob ostrzezenie i sie z toba pozegnamy? roznica jest taka ze ptaku wyrazil swoja opinie, a raczej przypuszczenie, na temat pewnej rzeczy, ty stwierdziles ze jestem marnym katolikiem, kompletnie mnie nie znajac

.. jako katolik oczywiscie uznajesz ze Magisterium czyli Tradycja jest drugim źródłem Objawienia Bożego .. a wiec z nieomylnymi dokumentami musisz sie zgodzic .. wezmy wspomniany Syllabus bł. Piusa IX .. wymienia w nich błędy .. poczytaj 
przecież to nawet nie jest żałosne ja nawet nie wiem jak to nazwać. Ale jakby kiedyś w przyszłości moje dzieciaczki miały się tego uczyć to ja bym chyba wolał na daleki wchód wyemigrować.