praca sezonowa

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez kulA » środa, 17 maja 2006, 14:47

zgadzam sie z Flo, moja szefowa chetnie by mi wiecej zaplacila ale po prostu nie mogla bo sama by z tego nic nie miala
kulA
Rycerz forum

Postprzez Agunia » środa, 17 maja 2006, 14:48

Flo napisał(a):
Agunia napisał(a):
Flo napisał(a):a myslisz ze pracodwacy maja z czego dawac?

właśnie o to chodzi, że mają... ale skąpią strsznie, sama się o tym przekonałam

nie wszyscy, niektorzy po prostu nie maja, trafilas na kogos kto mial a nie dal, dzieki temu jest pewnie bogaty

tylko, że jak się po raz kolejny trafia na podobnego pracodawcę, to chyba to o czymś świadczy :P
a takich, którzy nie mają i są uczciwi jest coraz mniej... corazwięcej jest takich co wyzyskują, wykorzystują swoich pracowników, a grosz z tego marny
Agunia
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 4081021

Postprzez kulA » środa, 17 maja 2006, 14:50

Agunia napisał(a):
Flo napisał(a):
Agunia napisał(a):
Flo napisał(a):a myslisz ze pracodwacy maja z czego dawac?

właśnie o to chodzi, że mają... ale skąpią strsznie, sama się o tym przekonałam

nie wszyscy, niektorzy po prostu nie maja, trafilas na kogos kto mial a nie dal, dzieki temu jest pewnie bogaty

tylko, że jak się po raz kolejny trafia na podobnego pracodawcę, to chyba to o czymś świadczy :P
a takich, którzy nie mają i są uczciwi jest coraz mniej... corazwięcej jest takich co wyzyskują, wykorzystują swoich pracowników, a grosz z tego marny

tak samo jest w druga strone, coraz mniej jest uczciwych pracownikow a coraz wiecej kretaczy ktorzy tna na kasie, obijaja sie i kombinuja jakby tu sie nie narobic
kulA
Rycerz forum

Postprzez Agunia » środa, 17 maja 2006, 14:52

kulA napisał(a):tak samo jest w druga strone, coraz mniej jest uczciwych pracownikow a coraz wiecej kretaczy ktorzy tna na kasie, obijaja sie i kombinuja jakby tu sie nie narobic

nie ma co się dziwić, że przycinają... a że jest to nieuczciwe to inna sprawa
Agunia
Mieszka tu

Postprzez Flo » środa, 17 maja 2006, 14:52

naprawde Agunia trzeba zle trafiac, masz po prostu pecha w zyciu no :twisted:
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Agunia » środa, 17 maja 2006, 14:54

Flo napisał(a):naprawde Agunia trzeba zle trafiac, masz po prostu pecha w zyciu no :twisted:

a czy ja mówię, że mi źle? :P ja tylko chciałabym, żeby było troszkę lepiej :P
choć teraz i tak jest już nawet oki...
ale najgorzej to pracować u rodzinki - tacy najbardziej wykorzystują
Agunia
Mieszka tu

Postprzez Flo » środa, 17 maja 2006, 14:55

Agunia napisał(a):
Flo napisał(a):naprawde Agunia trzeba zle trafiac, masz po prostu pecha w zyciu no :twisted:

a czy ja mówię, że mi źle? :P ja tylko chciałabym, żeby było troszkę lepiej :P
choć teraz i tak jest już nawet oki...
ale najgorzej to pracować u rodzinki - tacy najbardziej wykorzystują

to tez nie regula z ta rodzina
Flo
Arcymistrz

Postprzez chooper » środa, 17 maja 2006, 18:48

a myslisz ze pracodwacy maja z czego dawac?

to zrozumiale, ze skoro nie bedzie chetnych do pracy - to tzeba place podniesc ...i nie mowcie mi tu, ze w sezonie nie stac kogos na to - bo stac wiekszosc ...skoro sie zatrudnia kogos za 700-1000 zl w przypadku braku chetnych niestety nie ma wyjscia
chooper
Dyskutant

Postprzez Meeta » środa, 17 maja 2006, 21:24

chooper napisał(a):
a myslisz ze pracodwacy maja z czego dawac?

to zrozumiale, ze skoro nie bedzie chetnych do pracy - to tzeba place podniesc ...i nie mowcie mi tu, ze w sezonie nie stac kogos na to - bo stac wiekszosc ...skoro sie zatrudnia kogos za 700-1000 zl w przypadku braku chetnych niestety nie ma wyjscia

A i to czy maja zalezy od wielu czynnikow. Lokalizacja, to jaki byl sezon itd. Osobiscie znam przypadek gdzie kobieta ma super lokal ze swietnym jedzeniem, ale juz rok temu prawie poszla z torbami, bo lokal jest o 50 metrow od glownej drogi, ludzie nie zachodza, a sezon byl kiepski. I co tu począć??

PS
Wiadomo też ze sezony są z każdym rokiem coraz gorsze.
Meeta
Twardziel

Postprzez oska79 » środa, 17 maja 2006, 21:43

W swoim życiu miałam kilku szefów, raz gorszych, raz lepszych. Zarówno pracodawca jak i pracobiorca chce pieniążków jak najwięcej... jast to normalna sprawa. Mnie najbardziej jednak drazniła nieuczciwosc której niestety pełno, w szczególnosci w gastronomii. Uważam, że pracodawca musi postawić się w roli pracownika, jezeli chodzi o wypłatę premie itd ale i pracownik musi zrozumieć że utarg to nie zysk a koszty sa cały rok.
oska79
Nowicjusz

Postprzez rysio » czwartek, 18 maja 2006, 06:30

Flo napisał(a):napisz jaka to praca, to kogos znajdziesz

do oska79 ja mam inna propozycję: mianowicie napisz ile delikwent zarobi. ale będziesz musiał/a zejść nieco z gwizdka, bo za 1200 nikt Ci nie weźmie tej pracy chyba że menele spod dworca. idą dobre czasy dla fizycznych - nareszcie zostana docenieni, bo jak nie, to prywaciarz albo bedzie sam zasuwał jako kelner, albo nic nie zarobi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rysio
Terminator

Postprzez qrczak » czwartek, 18 maja 2006, 06:47

ale będziesz musiał/a zejść nieco z gwizdka, bo za 1200 nikt Ci nie weźmie tej pracy chyba że menele spod dworca. idą dobre czasy dla fizycznych

rysiu powiedz mi proszę, ile godzin w swoim życiu przepracowałeś :?:
Wydaje mi sie, że jeżeli popracowałeś w ogóle to raczej niewiele, jeżeli dla ciebie każdy kto pracuje za mniej niż 1200 zł. jest menelem to mam prośbę, weź się do roboty i siedź cicho bo głupoty wygadujesz. :x :x
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Flo » czwartek, 18 maja 2006, 07:35

rysio napisał(a):
Flo napisał(a):napisz jaka to praca, to kogos znajdziesz

do oska79 ja mam inna propozycję: mianowicie napisz ile delikwent zarobi. ale będziesz musiał/a zejść nieco z gwizdka, bo za 1200 nikt Ci nie weźmie tej pracy chyba że menele spod dworca. idą dobre czasy dla fizycznych - nareszcie zostana docenieni, bo jak nie, to prywaciarz albo bedzie sam zasuwał jako kelner, albo nic nie zarobi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pathetic

A swoja droga ufff nie jestem menelem :lol:

pathetic raz jeszcze
Flo
Arcymistrz

Postprzez ewe » czwartek, 18 maja 2006, 08:00

A pamiętam jak się kiedyś wszyscy zachłystywali jak to dobrze u prywaciarza ,nie mówiąc o firmie polnijnej . Teraz ten "prywaciarz' gorzej zdziera niż kiedyś państwowy załad.
ewe
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark