Papierosy- za i przeciw

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez j0shu4 » czwartek, 21 wrz 2006, 13:19

j0shu4
Moderator

Postprzez myśliwiec » czwartek, 21 wrz 2006, 13:49

myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez kazió » czwartek, 21 wrz 2006, 15:19

pale, bo to jest cool [smilie=pimp.gif] ten kto nie pali na pewno nie jest cool !!!
kazió
V.I.P

Postprzez rysio » czwartek, 21 wrz 2006, 15:30

Ci, którzy mnie znają zapewne wiedzieli, że nie omieszkam się wypowiedzieć w tym temacie.
Oczywiście jestem przeciwny, zwłaszcza ze względu na zdrowie, jednak nie w ujęciu długofalowym, a w tym takim bardziej przyziemnym - mianowicie, będąc w knajpie gdzie się pali, a innych w Polsce niestety jeszcze nie ma, muszę wdychać ten wyniszczający dym. Przeszkadza mi w tym fakcie najbardziej to, że czasami mam bardzo poważne problemy z oddychaniem i bolą mnie oczy i brzuch. Zbyt często owe objawy pojawiały się w takich samych okolicznościach, bym miał co do ich przyczyny jakiekolwiek wątpliwości. Sam pobyt w takich miejscach zatem kojarzy mi się cokolwiek nieprzyjemnie, dlatego wolę posiedzieć na ławce w parku niż w zadymionej knajpie.
Popieram pomysł wprowadzenia zakazu palenia w miejscach pracy, czyli między innymi w miejscach pracy barmanów. W niedawnej rozmowie z właścicielem jednego z kołobrzeskich lokali, dostrzegłem jednak zastanawiający aspekt owego zakazu. Ludzie będą wychodzić na zewnątrz "na fajka" i chcąc nie chcąc będą hałasować przed lokalem, a po powtarzających się skargach mieszkających nad knajpą ludzi, policja może mieć uzasadnione powody do zamknięcia lokalu. No cóż, być może Polacy w końcu będą się musieli nauczyć jak należy się zachować, co samo w sobie też nie jest złą rzeczą ;).

Ostatnio coraz mniej czepiam się palących w mojej obecności ludzi, i muszę ze smutkiem stwierdzić, że są to niestety głównie panie. Jednak powinniście wszyscy palacze wziąć sobie głęboko do serca pewien niezaprzeczalny fakt - pocałunek osoby palącej zwyczajnie - nie smakuje.
rysio
Terminator

Postprzez kazió » czwartek, 21 wrz 2006, 15:44

kazió
V.I.P

Postprzez rysio » czwartek, 21 wrz 2006, 15:53

Ostatnio edytowano czwartek, 21 wrz 2006, 15:57 przez rysio, łącznie edytowano 1 raz
rysio
Terminator

Postprzez astic » czwartek, 21 wrz 2006, 15:56

astic
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 1821978

Następna strona

Powrót do :: hydepark