Konsul napisał(a):Z racji pory roku nadchodzi czas "panowania" grilla, nie ma to jak jedzonko w plenerze.
Jaka potrawa jest dla Was najlepsza? Co polecacie? Mam nadzieję, że coś ambitniejszego niż 4 piwa i kaszanka
)

myśliwiec napisał(a):mimoza napisał(a):wodę zagotować, słodką chwilę wsypać do szklanki, zalać, ostudzić, smacznego -
no no no
mimoza ales wysilil umysl
, pomidory w puszce, pietrucha natka, oliwki zielone, papryka czerwona, ser feta, cebula, kostka rosolowa
- podsmazone wrzucamy do kuraka. nastepnie kuraka zalewamy pomidorami z puszki, dodajemu oliwki (bez pestek), kostke rosolowa i dusimy sobie
...
mimoza napisał(a):myśliwiec napisał(a):mimoza napisał(a):wodę zagotować, słodką chwilę wsypać do szklanki, zalać, ostudzić, smacznego -
no no no
mimoza ales wysilil umysl
jak ty w mnie makaronem to ja w Ciebie pieczarkami
pieczarki pokroić, na duzym ogniu przypiec na rudo, zalać mlekiem, zagotować, mleko odparować, doslić do smaku, dodać masła - ostudzić, wkroić zielona bazylię, /ja daję na maksa/ tak przygotowany farsz zawinąć w naleśnik, przypiec, polać smietaną, posypać utartym kiszonym ogórkiem, podawać z gorącym bulionem -
po tym wcześniejszym poscie myślałam, że twórczość kulinarną ograniczasz do zalania proszku wodą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości