praca sezonowa

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Flo » wtorek, 23 maja 2006, 10:34

rysio napisał(a):
Flo napisał(a):(...) i nie warto zatrudniac tych co pierwsze pytanie zadaja o kasie

generalizowanie - nie popieram.
przykład na kontrę: - jeden młody człowiek zapytał mnie ostatnio w rozmowie o swojej pracy na sezon, którą zaoferował mu przyjaciel jego rodziny: "I właśnie nie wiem, czy wypada zapytać ile mi zapłaci..." a to ile sie zarobi przeciez jest również bardzo ważne, więc jak widzę gdy ktoś potępia pytających o zarobki to się mocno dziwię. jak pracownikowi nie zależy na kasie, to też nie ma się co spodziewać po nim że mu na pracy zależy...

widze ze nierozumienie tekstu u Ciebie to nie pierwszyzna.

Tlumacze jak krowie na rowie.

MOIM ZDANIEM, NA POTEPIENIE ZASLUGUJE FAKTY GDY KTOS W PIERWSZYM PYTANIU NA ROZMOWIE ZAGAJA O ZAROBKACH. PRACODAWCY TEGO NIE LUBIA. MOZNA ZAPYTAC POZNIEJ ALBO PRACODAWCA SAM POWIE. NIGDY NIE JAKO PIERWSZE ZDANIE PO "DZIEN DOBRY".

Teraz rozumiesz co napisalem? Bo Twoj tekst nie odnosi sie bynajmniej do mojego poprzedniego cytatu.

I bez insynuacji jakobym sie denerowal :) Tlumacze spokojnie :twisted:
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez rysio » wtorek, 23 maja 2006, 12:49

ok rozumiem - rzeczywiście napisałeś o pierwszym pytaniu a nie ogólnie o pytaniu o pieniądze - jednak nie ma potrzeby krzyczeć ani tym bardziej porównywac mnie do krowy ;)
rysio
Terminator

Postprzez rysio » wtorek, 23 maja 2006, 12:54

oska79 napisał(a):To jeszcze ktoś płaci 3 zl na godzinę ???

mhm ale woleliby dać 2 żart - żadnych danych nie mam w tym temacie..

a co do pytanie o pieniądze i o mojego posta z kiedyś tam, to chodziło mi o to,że dziś jest problem z siłą roboczą na sezon, bo większość woli wyjechać do angli czy innych miodem płynących krajów, i że pracodawcy aby skłonić ludzi do pracy będą musieli zaoferować więcej kasy... nie mówiłem, że należy pytać najpierw o pieniądze, które się zarobi, tylko zwróciłem uwagę na pewien dość istotny w temacie socjologiczny fakt...
rysio
Terminator

Postprzez ewe » środa, 24 maja 2006, 07:10

[b]Najlepiej by było ,gdyby był to temat tylko z ofertami pracy[b]
ewe
Gwiazdor

Poprzednia strona

Powrót do :: hydepark