łacznie z kanałam HD których jest coraz wiecej w ofercie TKKżeby telewizor widział kanały cyfrowe musi być podpisana umowa z TKK na przesyłanie takowych kanałów w innym wypadku będzie widział tylko analogoweCzy czasem nie powinno być tak, iż w skanowaniu kanałów cyfrowych telewizor widzi kanały, ale (z powodu braku modułu CI) ich nie dekoduje? Ja na Złotej nie widziałem żadnych kanałów cyfrowych
Generał napisał(a):Czy czasem nie powinno być tak, iż w skanowaniu kanałów cyfrowych telewizor widzi kanały, ale (z powodu braku modułu CI) ich nie dekoduje? Ja na Złotej nie widziałem żadnych kanałów cyfrowych (telewizor obsługuje DVB-C, pakiet AZART).
z czego słyną dostępne w naszym kraju kanały HD z bitrate 5-10 mbits/sr00t napisał(a):Obraz w TV cyfrowej HD kodowany jest w pełnym 1920x1080 (a dokładniej 1088) z szybkością 25 klatek na sekundę (czyli progresywnie).
A to jak jest wyświetlany (p/i) zależy już od dekodera i TV. Np. dekoder HD Homecast potrafi wypuścić na wyjście HDMI tylko 1080i...
Inną sprawą jest to, że niektóre programy czy filmy są "upskalowane" do 1920x1080... bo po prostu zostały nagrane lub zakupione przez stację TV w rozdzielczościach SD, ale to nie zmienia faktu, że przez kanał transmisyjny nadal leci materiał w pełnej rozdzielczości HD.
Nie spotkałem się z kanałem HD który nadawałby 720p. Przynajmniej w TKK nie ma żadnego takiego.
j0shu4 napisał(a):np. eurosport HD czy eurosport 2 HD , programy upscalowane to np. Fox Life HD czy AXN HD
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości