Prawo jazdy w naszym mieście

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Grolsch » środa, 10 paź 2007, 10:30

loisslane napisał(a):Najlepszy jest Drzeżdżon. I pewnie dlatego ma tylu chętnych.

No Pan Drzeżdzon :) Jest instruktorem który mnie uczył jazdy i wielu moich kolegów jest uważam b.dobry.Mnie uczył 9 lat temu.Do tej pory nauki wspominam miło.
Grolsch
Twardziel

Postprzez loisslane » środa, 10 paź 2007, 10:38

Grolsch napisał(a):
loisslane napisał(a):Najlepszy jest Drzeżdżon. I pewnie dlatego ma tylu chętnych.

No Pan Drzeżdzon :) Jest instruktorem który mnie uczył jazdy i wielu moich kolegów jest uważam b.dobry.Mnie uczył 9 lat temu.Do tej pory nauki wspominam miło.

ja też. szczególnie kiedy przyciskał mi prawą nogę, żebym dodała gazu, kiedy bałam się przyspieszyć :lol:
loisslane

Postprzez Wald » środa, 10 paź 2007, 10:49

loisslane napisał(a):wiesz, nie jestem pewna, czy to, że w USA prawko może mieć praktycznie każdy, jest akurat plusem...
a co do proporcji samochodów do kierowców, zauważ też, że cały kraj jest jakby trochę wiekszy od naszego, a stan dróg i wszystko, co się z tym wiąże, nie wymaga takich umiejetności surwiwalu jak w Polsce.

Miła loisslane!
Oczywiście, że stan dróg tam i tu jest nieporównywalny, ale mimo tego, że tam łatwo uzyskać prawo jazdy, to jednak ludzie w USA jednak jeżdżą bezpieczniej, niż nasi rodacy mimo łatwości uzyskania prawka i mimo nieporównywalnego natężenia ruchu.
Chciałem powiedzieć, że aż tak duże wymagania egzaminacyjne nie są potrzebne, a już te idiotyczne manewry na placu to szczyt głupoty...
Ten nasz system egzaminacyjny stwarza ogromne przesłanki do nadużyć i łapówkarstwa. Jakiemu Amerykaninowi przyszłoby do głowy wzięcie czy danie łapówki przy tej okazji? Zresztą przy tych kosztach i trudach egzaminów...

Zauważyłem, że najważniejszymi elementami ułatwiającymi ruch w USA są: kierunkowskazy i lusterko wsteczne. Wystarczy włączyć kierunkowskaz, by cię natychmiast wpuszczona tam, gdzie sygnalizujesz chęć wjazdu. Lusterko wsteczne jest potrzebne do tego, by zobaczyć, czy z tyłu jadący kierowca już ci zrobił wolne miejsce, gdyż ty chcesz zmienić pas ruchu.

Ważna jest umiejętność jazdy, ale jeszcze ważniejsza jest uprzejmość na drodze. Naszym rodakom, niestety, jej na razie brakuje. Choć jest z tym coraz lepiej!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez PIOTRGAN » poniedziałek, 11 lut 2008, 21:21

Witam

czy można prosić o świeże opinie, coś się zmieniło może jakieś nowe osoby wyrobiły sobie renomę.
PIOTRGAN
Ważniak

Postprzez Verturian » wtorek, 12 lut 2008, 09:42

No Pan Drzeżdzon :) Jest instruktorem który mnie uczył jazdy i wielu moich kolegów jest uważam b.dobry.Mnie uczył 9 lat temu.Do tej pory nauki wspominam miło.[/quote]

Drzeżdżon ma w statysykach najwyższą zdawalność z Kołobrzegu ponad 40% zdawalności za pierwszym razem
Verturian
Nowicjusz

Postprzez Mafi » wtorek, 12 lut 2008, 15:59

Z tego co wiem, to nie P. Drzeżdżon tylko P. Facon ma najwyższą zdawalność u nas.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Flo » środa, 13 lut 2008, 21:54

a tam zdawalnosc, o kant dupy rozbic. Zawsze sie znajdzie ktos kto zanizy zdawalnosc :lol: :lol: :lol: Np ja - i wtedy nie jest miarodajna :lol:
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Uri » sobota, 16 lut 2008, 21:16

jako dobra reklama dla p. Drzeżdżona może wystąpić moja rodzinka. matka, siostra i ja - żadne z nas wcześniej nie jeździło, wszyscy zdaliśmy za pierwszym razem, wszyscy uczyliśmy się u p. Drzeżdżona :-)
Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez abebe » niedziela, 17 lut 2008, 23:45

pan Romek Przychodzko!
abebe
V.I.P

Postprzez PIOTRGAN » poniedziałek, 18 lut 2008, 18:05

abebe napisał(a):pan Romek Przychodzko!

a można prosić o namiary bo już słyszałem o tej osobie :)
PIOTRGAN
Ważniak

Postprzez abebe » wtorek, 19 lut 2008, 22:17

prosze 603 38 48 88( wizytówki w dostępne w miejscach publicznych) także prawa nie łamię :D
abebe
V.I.P

Re: Prawo jazdy w naszym mieście

Postprzez mnich » piątek, 17 paź 2008, 20:32

co sadzicie o instruktorze jazdy panu Marku Rynio czy jest dobry czy go polecacie
mnich
Nowicjusz

Postprzez lukkas_kg » piątek, 17 paź 2008, 20:35

idz do Korczewskiego pana a nie pożałujesz:

500166230
lukkas_kg
Twardziel

Postprzez marek » sobota, 15 lis 2008, 12:18

Dopiszę się jako kolejna, pozytywna, "ofiara" szkoły Drzeżdżonów :)
marek
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg