Szokujące wyznanie radnego.

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Elfik » sobota, 1 wrz 2007, 22:49

simplicissimus napisał(a):
Tak mi się poprawiło, że musiałem porzucić pracę w rodzinnym mieście, bo dla dziennikarza z kilkunastoletnim doświadczeniem pracy we wszystkich rodzajach mediów, w tym na stanowiskach kierowniczych, doktoranta UMK z zakresu medioznawstwa, pomimo ogłoszeń o poszukiwaniu dziennikarzy do pracy, dla mnie tej pracy nie było.

:lol: :lol: a ty uparcie zaliczasz redagownie gazetki w podstawówce do doswiadczenia zawodowego :lol: :lol: Troche powagi, bo śmiać mi sie chce jak takie rzeczy czytam. Sorki, ale jesteśmy praktycznie rowieśnikami, wiec żeby mieć kilkunastoletnie doswiadczenie musialbyś zacząć w wieku ok 10-12 lat karierę zawodową. Kojarzy mi sie to z megalomanią, ale każdy dowartosciowuje sie jak chce :wink:
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Deja Vu » niedziela, 2 wrz 2007, 11:57

Achaja napisał(a):simpli mozesz mi powiedzieć co dostałam z tego koryta??

tyle tylko, ze jak patrze jakie bagno robicie z naszego miasta coraz mniej mi sie tu podoba

i kończe na tym dyskusje, bo szkoda czasu
wy nie chcecie przyjąc czyjegoś zdania do wiadomości, a jedynie plujecie... szkoda mi was... ciężko żyć w takim zacietrzewieniu i nienawisci...

O co ci Achaja chodzi, powiedz? Publicznie to ty taka miękka nie jesteś... Co dostałaś z korytka? Funkcja radnej, dietki z jakichś tam organizacji i ciał kolegialnych, ale nade wszystko władza. Psychologicznie, wreszcie politycznie się spełniłaś. I udało się to tylko dzięki zmianie poglądów, szyldu partyjnego i przygarnięciu przez PO. Co jest złego w tym właśnie? Dlaczego fakt traktujesz jako zarzut? Tak było. I gitara, bo tak jest w polityce. Oczywiście, ciężko z tego stworzyć jakiś konglomerat, ale zawsze można powiedzieć, że twoja świadomość polityczna dojrzewała i właśnie jest sierpień. Kuriozalnie, wrzesień za pasem, a za nim jesień... Ale takie jest życie polityczne.

Co do bagna. Co jest bagnem? Opluwanie ludzi? Ujawnianie dziwnych dokumentów, noszenie ich do prokuratury, która umarza postępowania? Przykład, jeden tylko, bo szkoda się rozpisywać, złamanie porcedury przez U. Dżegę-Matuszczak i zgłoszenie do prokuratury, że Bieńkowski pomylił się w oświadczeniu. Sprawa umorzona przez prokuraturę i kontrolę skarbową. Ale politycznie sprzedawało się to świetnie, i tak wkoło Macieju...

Achaja napisał(a):bo z tego co wiem, Tobie się zdecydowanie poprawiło od chwili gdy PiS w kraju rozdaje karty

Poprawiło mi się? Poddajmy pod analizę pewne fakty. Sebastian Karpiniuk potrzebował TKK do kampanii politycznej - zmieniło się kierownictwo redakcji w grudniu 2005 r., straciłem pracę, niezależność była niemile widziana. W Radio Kołobrzeg przetrwałem do stycznia 2007 r. Mojemu szefowi nie udało się mnie wybronić. Nieoficjalnie, po ogłoszeniu przeze mnie w radio, że wojewoda nie uznaje Gromka jako prezydenta, do właściciela zadzownił znany działacz partyjny i było po sprawie. Potem skurczyła się redakcja "Kulis Kołobrzeskich".
Niedawno, na mszy zamawianej przez miasto, jeden z urzędników rzucił pytanie, czy jest szansa, żeby Dziemba nie grał. Odpowiedź była prosta: jest - będzie cisza.

I kiedy kilka miesięcy temu, Adam Stacewicz zaproponował mi pracę w Radio Koszalin, żeby pomóc mu w kirownictwie naczelnym redakcji, ludzie PO w Kołobrzegu przeżyli traumę. Tak mi się poprawiło, że musiałem porzucić pracę w rodzinnym mieście, bo dla dziennikarza z kilkunastoletnim doświadczeniem pracy we wszystkich rodzajach mediów, w tym na stanowiskach kierowniczych, doktoranta UMK z zakresu medioznawstwa, pomimo ogłoszeń o poszukiwaniu dziennikarzy do pracy, dla mnie tej pracy nie było. Mówiono mi wprost, że moja osoba jest niemile widziana przez obecną władzę. Rewelacja! Feudalizm, ba, wasalizm jak nic.

I hit. Przychodzi prominentny działacz kołobrzeskiej PO do ważnej osoby w Radio Koszalin i proponuje, aby ze mną coś w Radio Koszalin zrobić. Nie powiem co i kto, bo po co dym robić. Ważne, że świadkowie są.

Dlatego masz rację Achajo, poprawiło mi się, bo na żądanie twoich kolegów nikt nie wywala mnie z pracy.

Jeszcze raz uświadamiam Ci, że poleciałeś za chamstwo i arogancje. I jeszcze zabawię się w Nostradamusa i wróżę Ci, że z RK wylecisz niedługo za to samo.
Lecz u psychoanalityka Syndrom Dnia Trzynastego.
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Deja Vu » niedziela, 2 wrz 2007, 12:01

Elfik napisał(a):a ty uparcie zaliczasz redagownie gazetki w podstawówce do doswiadczenia zawodowego :lol: :lol: Troche powagi, bo śmiać mi sie chce jak takie rzeczy czytam. Sorki, ale jesteśmy praktycznie rowieśnikami, wiec żeby mieć kilkunastoletnie doswiadczenie musialbyś zacząć w wieku ok 10-12 lat karierę zawodową. Kojarzy mi sie to z megalomanią, ale każdy dowartosciowuje sie jak chce :wink:

Wiesz, w wieku 16 lat wydałem własną gazetę (kwartalnik historyczny) i na ten cel zaciągnąłem pożyczkę. A kilka miesięcy później prowadziłem własną audycję autorską w Radio Kołobrzeg. To było jakieś 10 lat temu. Mam 26 lat. Czy fakty są megalomanią - widać wg ciebie. Każdy się dowartościowuje, więc twoich metod nie zamierzam krytykować. Abyś czuł się dobrze.

Z którego Radia w tamtych czasach również wyleciałeś. I z innych redakcji również.
Pożyczkę chyba na atrament do drukarki :lol:
Deja Vu
Weteran

Postprzez Elfik » niedziela, 2 wrz 2007, 13:01

Elfik napisał(a):a ty uparcie zaliczasz redagownie gazetki w podstawówce do doswiadczenia zawodowego :lol: :lol: Troche powagi, bo śmiać mi sie chce jak takie rzeczy czytam. Sorki, ale jesteśmy praktycznie rowieśnikami, wiec żeby mieć kilkunastoletnie doswiadczenie musialbyś zacząć w wieku ok 10-12 lat karierę zawodową. Kojarzy mi sie to z megalomanią, ale każdy dowartosciowuje sie jak chce :wink:

Wiesz, w wieku 16 lat wydałem własną gazetę (kwartalnik historyczny) i na ten cel zaciągnąłem pożyczkę. A kilka miesięcy później prowadziłem własną audycję autorską w Radio Kołobrzeg. To było jakieś 10 lat temu. Mam 26 lat. Czy fakty są megalomanią - widać wg ciebie. Każdy się dowartościowuje, więc twoich metod nie zamierzam krytykować. Abyś czuł się dobrze.

No właśnie w wieku 16 lat, czyli 10 lat temu, a nie kilkanascie. I kto tu tworzy mity na swój temat? Policz wszystko raz jeszcze, bo chyba zagubileś sie we własnym życiorysie, albo czujesz się już baardzo staro :wink: :wink:
Przynajmniej będę wiedziała, że masz tendencję do przesadzania :P
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Deja Vu » niedziela, 2 wrz 2007, 19:07

Wątpię żeby ktoś chciał Cię kiedyś zobaczyć jeszcze raz u siebie.
A co do zleceń politycznych Robert kłamiesz jak Twój pryncypał. Tego się nauczyłeś. Co do spotkań w firmie jest to sprawą wewnętrzną firmy. Przy takim podejściu i paplaniu publicznie o sprawach wewnętrznych firmy na pracę w prywatnej firmie szanse masz marne. A posadka w RK z tego co mi wiadomo skończy się dla Ciebie wielkim skandalem. Ale to za jakiś czas.
Pokój i Dobro bracie Robercie.
P.S.
Robert, nie zaczepiaj.
Deja Vu
Weteran

Re: Szokujące wyznanie radnego.

Postprzez Vin » niedziela, 2 wrz 2007, 22:49

Ginger napisał(a):"Naciskano mnie bym przyłączył sie do negatywnej kampanii przeciwko Gromkowi i Karpiniukowi."

no tak, nie mogl sie z tym pogodzic i zgodzic
prawy czlowiek i jaki wrazliwy i obiektywny
Vin
Uzależniony

Re: Szokujące wyznanie radnego.

Postprzez Deja Vu » sobota, 8 wrz 2007, 23:27

ŁUkasz napisał(a):
Ginger napisał(a):Czyje więc były pomysły na brudną kampanię?

Na początek odpowiedzmy sobie na inne pytanie: jakie były elementy brudnej kampanii wyborczej i z czyjej strony? Z tego co pamiętam, to za stosowanie brudnych chwytów sąd ukarał 3 osoby: Sebastiana Karpiniuka, Łukasza Czechowskiego, Janusza Gromka.

Brudnych chwytów? za to miał ukarać mnie sąd? dobrze się czujesz. pamiętasz o co chodziło? wydaje mi sie chyba ze nie! Bienkowski wyparl sie poparcia PiS-u, a my mowilismy o tym iz jest kandydatem tej partii. Sad przyznal nam w tej kwestii racje, sprostowanie dotyczylo tylko ze jest również kandyatem CPR.

Łukasz daj spokój. Simplus ma teraz inne zmartwienia.
Deja Vu
Weteran

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg