Gebelsowska propaganda UM

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Gebelsowska propaganda UM

Postprzez Deja Vu » czwartek, 21 cze 2007, 08:57

Przeczytałem "coś" nie wiem jak to nazwać - artukół, notatka ....?
Dla mnie jest to gebelsowska propaganda. Wklejam.
Przy ogromnym zainteresowaniu mieszkańców, Radnych, władz powiatowych i miejskich, lokalnych i ogólnopolskich mediów (Polskie Radio Szczecin, RMF, TVP, TVN, Polsat) dr hab. Janusz Kurtyka (Prezes IPN) wraz z Posłem RP Sebastianem Karpiniukiem w sali koncertowej Ratusza dokonali otwarcia wystawy pt. "W poszukiwaniu nowego domu. Migracje ludności na Pomorzu Zachodnim w latach 1945-1950" (wystawa autorska szczecińskiej delegatury IPN). O godz. 13:00 odbyło sie spotkanie otwarte w sali konferencyjnej Urzędu Miasta, poprzedzone konferencją prasową. Wystąpienia: "IPN na straży pamięci narodu" (Prezes IPN Janusz Kurtyka) | "Księża wobec bezpieki" (Ks. Tadeusz Isakowicz - Zaleski | "Osobowe źródła informacji - OZI" (Kamil Rutecki).

A i owszem była TVP - live, TVN - live, POLSAT itd.
ALE NIE Z POWODU OTWARCIA WYSTAWY NA KTÓRĄ PRZYBYLI RADNI I ŚCIAGNIETO GRUPY Z SZKÓŁ KOŁOBRZESKICH.
(inaczej nikt by nie przyszedł)
Z tym, że stacje te był w związku z wyciekiem danych "500" ponieważ Kurtyka ewakułował się z WARSZAWY.

Gdyby nie "lista 500" nie byłoby żadnej stacji. :twisted:
A na wystawie owszem były dwie kamery TVP i TVN ale tylko po żeby zrobić ogrywki Kurtyki.

Nie wierzę, że taka informacja ukazał się na stronie miasta. :P
SKANDAL!
http://www.kolobrzeg.pl/glowna/index.ph ... e&sid=2871

Myślę, że link tej informacji należy przesłać do wymienionych stacji.
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Deja Vu » czwartek, 21 cze 2007, 09:28

Deja Vu
Weteran

Postprzez mimoza » czwartek, 21 cze 2007, 09:38

wg mnie to nie gebelsowska propaganda tylko źle uprawiany piar

1/ wystawa raczej standardowa - wczoraj Kurtyka otworzył w Szczecinie o 18 "twarze bezpieki" - tvp3 robiła to na zywo
2/ sami organizatorzy Artur i poseł przyznali, że to szczęsliwy zbieg okoliczności - publikacja listy 500 i Kurtyka w mieście
3/ wypowiedż Kurtyki z Kołobrzegu zacytowały wszystkie stajcie radiowe i tv - łączenie z szkłem kontaktowym, ale że to dzieje się w Kołobrzegu wiedzieli tylko wtajemniczeni, bo tapeta na której odbywała się konfa jest źle zaprojektowana - napis jest za mały a logo fatalne

zatem wg. mnie Kołobrzeg miał swoje 15 sekund ale mogło byc lepiej

gdyby nie Kurtyka i lista 500 - stacje nie przyjechałyby to pewne, zostałoby media lokalne, zatem notka na stronach miejskich jest do pilnego kosza - wstyd

organizatorom dni ipn w kołobrzegu gratulacje a piarowcom klaps w tyłek

posłuchaj
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Deja Vu » czwartek, 21 cze 2007, 09:51

Dlaczego nie "gebelsowska"?
Przecież to jest całkowite przekręcenie stanu rzeczywistego.
Np. TV POLSAT na otwarciu wystawy nie było.
A TVP i TVN interesował Isakowicz- Zalewski a nie wystawa.
Na konferencji prasowej(zwołanej na dla tv), ktorej nie było w planie, nie padło ani jedno pytanie związane w jakilolwiek sposób z ów "wydarzeniem".
Akcent kołobrzeski owszem był, ale z miniaturowymi ciapami za plecami Kurtyki.

mimoza a co do wystawy - to sam napisałeś, że TVP interesowała owszem, ale w Szczecinie :lol:
Deja Vu
Weteran

Postprzez mimoza » czwartek, 21 cze 2007, 10:03

no tak, te te ciapy to zupełna porażka
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Demurrer » czwartek, 21 cze 2007, 10:11

Najważniejsze, że pokazali w ogólnopolskich mediach przez ćwierć sekundy plecy posła Karpiniuka. Reszta się nie liczy.

A treść zostawmy maniakom, co zastanawiają się nad tym co oglądają. Dla reszty kolorowe obrazki, migawki z żelem w tle.

I nic to, że poseł Karpiniuk w takim ujęciu staje się pierwszym lustratorem w Zachodniopomorskim. Ważne że był w TV.

Ciekawe, czy z Macierewiczem u boku też by wystąpił? Sądzę, że jakby miał gwarancję przekazu w ogólnopolskim mediach, to sure, że tak :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez mimoza » czwartek, 21 cze 2007, 10:28

nie oglądałem zbyt pilnie ale nie zanotowałem inwazji karpi... Demi jakieś uczulenie na łuski ?
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Demurrer » czwartek, 21 cze 2007, 10:44

mimoza napisał(a):nie oglądałem zbyt pilnie ale nie zanotowałem inwazji karpi... Demi jakieś uczulenie na łuski ?

Raczej uczulenie na sposób uprawiania polityki wyzutej z treści (jak wydmuszka oblana formaliną) oparty na zabiegach medialnych, manipulacji i stu procentowej koncentracji całej aktywności na osobie własnej.

Zobacz zresztą galerię zdjęć ze spotkania na stronie miasta. Czasem nawet pojawia się na nich Kurtyka :twisted: Ale prawie zawsze jako tło dla Karpiniuka.

Nie ciągnąc dalej OT, można zapytać, czy nasi Prezydenci Gromek i Tessikowski oraz poseł Karpiniuk popierają utworzenie listy 500 agentów przez IPN?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez mimoza » czwartek, 21 cze 2007, 10:52

wg mnie trochę przejaskrawiasz - gdyby nie strajki pielęgniarek poseł Czesław, też byłby wczoraj na otwarciu wystawy - i czy też stanowiłby tło dla Sebastiana i Kurtyki?, myślę, że nie - spokojnie... dla Polski, po swojemu ale spokojnie...

a foty - to sprawa autora zdjęć... uważam, że są niezłe - chociaż poseł prym wodzi to fakt, ale czy to coś złego? kurdes - fotogeniczny jest - szkło go lubi, ale czy to jego wina?

ale i tak został złapany jak pokazuje język - no języczek, ha, /pierwsza fotA we wczorajszej galerii /
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Demurrer » czwartek, 21 cze 2007, 11:06

zdjęcia ładne, to fakt
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Pigul » czwartek, 21 cze 2007, 14:19

przepraszam bardzo Darek ale wiesz ze nie uprawiam polityki, a wrecz sie nia brzydze. i powiem Ci ze to zadna propaganda. napisalem o wystawie i o mediach ktore byly na jej otwarciu, a dlaczego tak naprawde przyjechaly to juz ich wewnetrzna polityka. ja swoim cherlawym wzrokiem odnotowalem wszystkie media w kolobrzegu w dniu otwarcia wystawy przez Kurtyke. I nawet jest na zdjeciu moj ulubiony kamerzysta TKK, jeden z niezastapionych W. Dejewski. Poza tym na zdjeciach znajduja sie tez: elementy wystawy, Zastepcy Prezydenta, Radni (i to wielu), reporterzy, dziennikarze kolobrzescy, Prezes KSIT, uczniowie i to w duzej grupie, Ty Darku, i wiele innych osob i elementow. Acha, z powodu wstretu do odbiornikow telewizyjnych nie wiem co sie dzieje w Polsce, a 500-set dowiedzialem sie z Twojego wpisu, choc do konca i tak nie wiem o co chodzi. Przepraszam jesli przez moja nieudolna forme pismienna narazilem Twoj smak dziennikarski na uraz :)
PS. moglby ktos wiecej napisac o co kurde chodzi z tym wyciekiem,
Pigul
Twardziel

Postprzez wredniak » czwartek, 21 cze 2007, 20:24

Raczej uczulenie na sposób uprawiania polityki wyzutej z treści (jak wydmuszka oblana formaliną) oparty na zabiegach medialnych, manipulacji i stu procentowej koncentracji całej aktywności na osobie własnej.

Demurrer, dokladnie okresliles sposob dzialania, polityke PiS. Dlaczego ich popierasz, nie masz uczulenia. Mentalnosc Kalego ?
wredniak
Ważniak

Re: Gebelsowska propaganda UM

Postprzez j0shu4 » czwartek, 21 cze 2007, 20:35

Deja Vu napisał(a):Przeczytałem "coś" nie wiem jak to nazwać - artukół, notatka ....?
Dla mnie jest to gebelsowska propaganda. Wklejam.
Przy ogromnym zainteresowaniu mieszkańców, Radnych, władz powiatowych i miejskich, lokalnych i ogólnopolskich mediów (Polskie Radio Szczecin, RMF, TVP, TVN, Polsat) dr hab. Janusz Kurtyka (Prezes IPN) wraz z Posłem RP Sebastianem Karpiniukiem w sali koncertowej Ratusza dokonali otwarcia wystawy pt. "W poszukiwaniu nowego domu. Migracje ludności na Pomorzu Zachodnim w latach 1945-1950" (wystawa autorska szczecińskiej delegatury IPN). O godz. 13:00 odbyło sie spotkanie otwarte w sali konferencyjnej Urzędu Miasta, poprzedzone konferencją prasową. Wystąpienia: "IPN na straży pamięci narodu" (Prezes IPN Janusz Kurtyka) | "Księża wobec bezpieki" (Ks. Tadeusz Isakowicz - Zaleski | "Osobowe źródła informacji - OZI" (Kamil Rutecki).

A i owszem była TVP - live, TVN - live, POLSAT itd.
ALE NIE Z POWODU OTWARCIA WYSTAWY NA KTÓRĄ PRZYBYLI RADNI I ŚCIAGNIETO GRUPY Z SZKÓŁ KOŁOBRZESKICH.
(inaczej nikt by nie przyszedł)
Z tym, że stacje te był w związku z wyciekiem danych "500" ponieważ Kurtyka ewakułował się z WARSZAWY.

Gdyby nie "lista 500" nie byłoby żadnej stacji. :twisted:
A na wystawie owszem były dwie kamery TVP i TVN ale tylko po żeby zrobić ogrywki Kurtyki.

Nie wierzę, że taka informacja ukazał się na stronie miasta. :P
SKANDAL!
http://www.kolobrzeg.pl/glowna/index.ph ... e&sid=2871

Myślę, że link tej informacji należy przesłać do wymienionych stacji.

byl czas wyborow , nadszedl czas krytyki propagandy sukcesu :twisted:
codzienne deja vu ostatnio
mialo nie wracac a napiera z podwojona sila
za duzo babelkow za malo winogron , Deja Vu zauwazyli juz czy jeszcze ani pary z ust ? :)
j0shu4
Moderator

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg