Zwłoki na ul. Woj. Polskiego

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Mafi » wtorek, 12 gru 2006, 16:09

Ktoś powinien za to beknąć... Szkoda, że im z tego tytułu nic nie zrobią... Bosh... wychodzi na to, że upośledzeni powinni byc trzymani pod kluczem, skoro nikt ich nie może dopilnować i sa w zasadzie bezkarni... nie chciałabym tak myśleć, no ale...
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Slayer » wtorek, 12 gru 2006, 16:09

Takie jest prawo, osobie niepoczytalnej nie mozna przypisac winy... Wszystko zostaje teraz w rekach prokuratora, moze uda mu sie udowodnic, ze uposledzenie umyslowe nie bylo na tyle powazne, by sprawcy nie mogli odpowiadac za swoje czyny...
Moze ktos z forumowiczow studiuje/studiowal prawo i moze cala sprawe nam wszystkim naswietlic z punktu widzenia K.K?
Slayer
Terminator

Postprzez barmaid » wtorek, 12 gru 2006, 16:12

Cios.... to był ktoś dobrze mi znany. Zero agresji w tym człowieku... Opamietajcie się ludzie.
barmaid
Rycerz forum

Postprzez kamila » wtorek, 12 gru 2006, 16:46

przykro mi :(

mój brat wracał właśnie ze szkoły i też oberwał (na szczęście nic groźnego), świat się przewraca do góry nogami :x
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez U-S » wtorek, 12 gru 2006, 17:16

Co robią na wolności ludzie, którzy jak na to wychodzi, powinni być pod specjalnym nadzorem? Mieliśmy już podobną sytuację z Piotrem P. z Podczela i niczego ta sytuacja nie nauczyła? Pytanie, kto odpowiada za to zdarzenie, jak nie Ci chorzy umysłowo? Powinno się zamykac chorych psychicznie, skutecznie izolowac od otoczenia. Tak mi się przykro zrobiło, jak się tym dowiedziałam, bo przeciez każdy inny mógł paść ofiarą tych sprawców.
U-S
Weteran

Postprzez Slayer » wtorek, 12 gru 2006, 17:46

U-S napisał(a):Powinno się zamykac chorych psychicznie, skutecznie izolowac od otoczenia.

Nie uogolniaj tak, bo wkoncu Ciebie jak i kazdego z nas moze kiedys dotknac np. schizofrenia, depresja czy nerwica... Chcialabys byc wowczas zamknieta w pokoju bez klamek?
Slayer
Terminator

Postprzez Didi » wtorek, 12 gru 2006, 20:21

http://wiadomosci.onet.pl/1449050,11,item.html

Kołobrzeg: zatrzymano uczniów podejrzanych o śmiertelne pobicie
Policjanci z Kołobrzegu (Zachodniopomorskie) zatrzymali czterech uczniów jednej z miejscowych szkół ponadgimnazjalnych podejrzanych o śmiertelne pobicie 35-letniego mężczyzny - poinformował Łukasz Chruściel z kołobrzeskiej policji.
Podejrzanymi o śmiertelne pobicie są: 17-letni Andrzej K., 19- letni Krystian W., 21-letni Robert K. i 23-letni Łukasz W. "W tej chwili są przesłuchiwani, zamierzamy im postawić zarzut pobicia ze skutkiem śmiertelnym, za co grozi do 10 lat więzienia" - powiedział PAP Chruściel.

Do pobicia 35-latka doszło w poniedziałek po godz. 16., według dotychczasowych ustaleń policji, bez żadnego konkretnego powodu. "Zatrzymani pili przy garażach piwo; kiedy zauważyli przechodzącego koło nich mężczyznę rzucili się na niego, przewrócili na ziemię i zaczęli kopać" - powiedział Chruściel.

Napaść widzieli przypadkowi świadkowie, którzy zawiadomili policję i pogotowie. Lekarz próbował ratować pobitego, ale ten w wyniku odniesionych obrażeń zmarł.

W ustaleniu podejrzanych policjantom pomógł pies tropiący. Po kilku godzinach policjanci zatrzymali wszystkich podejrzanych. "Byli tym bardzo zaskoczeni" - powiedział Chruściel. Zatrzymanych zbadano alkomatem - urządzenie pokazało, że są nietrzeźwi - pobrano im również krew do badań na zawartość narkotyków.

Wszyscy zatrzymani młodzieńcy są znani policji, dwóch z nich było już notowanych w związku z przestępstwami.
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez K@sia » wtorek, 12 gru 2006, 23:44

10 lat? za zabójstwo? :D śmieszna kara.... :x
Ja dałabym im dożywocie.... :x
No coż ale oni i tak pewnie nie dostaną nawet tych 10 lat.... ;/
W naszym chorym państwie zrobisz z siebie wariata, załatwisz żółte papiery i już jesteś wolny.... ;/ Załamka :(
K@sia
Ważniak

Postprzez ewe » środa, 13 gru 2006, 08:28

No to , jeśli sa sprawcy ze szkoły średniej , to już "zdali swój egzamin dojrzałości".
A juz mówiłem , że Kołobrzeg to takie spokojne miasto po sezonie. :(
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » środa, 13 gru 2006, 09:16

Ja tam bym proponował od razu w "czapę ". Bo jak mówił św. Hieronim : członki gnijące powinny byc odcięte, a owca parszywa usunięta z trzody.
Kara powinna byc co najmniej równa popełnionemu czynu, i powinna byc także przestroga dla innych
ewe
Gwiazdor

Postprzez myśliwiec » środa, 13 gru 2006, 15:19

w ubiegły czwartek też mi się oberwało z nienacka jak to mówią

ja tam bym postawiła gilotynę zamiast tej kuli przy ratuszu i w niedzielne popołudnie kiedy wszyscy wychodza z kościoła łby ścinała skur...
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » środa, 13 gru 2006, 18:21

myśliwiec napisał(a):w ubiegły czwartek też mi się oberwało z nienacka jak to mówią

ja tam bym postawiła gilotynę zamiast tej kuli przy ratuszu i w niedzielne popołudnie kiedy wszyscy wychodza z kościoła łby ścinała skur...

Mamy zbiezny pogląd w tej sprawie.
A co to było w ten czwartek?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez QB » środa, 13 gru 2006, 19:42

odstrzelic z miejsca..............

no i teraz 10 lat bedziemy jeszcze za nich płacic za ich 3 posilki dziennie....
QB
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg