Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Tisaja » wtorek, 17 paź 2006, 23:31

Nati.. prawda.. narrator jest bezbłędny.. co sie dziwisz? :lol:
Obejrze I Am Sam.. ;) "Pracuje" nad tym... :wink:
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez FiDo » środa, 18 paź 2006, 19:55

FiDo
Arcymistrz

Postprzez yennefer » czwartek, 19 paź 2006, 00:32

yennefer
Mieszka tu

Postprzez FiDo » czwartek, 19 paź 2006, 20:24

FiDo
Arcymistrz

Postprzez Olga » piątek, 20 paź 2006, 12:15

"Przepraszam, czy to pańskie oko?". Taki ciąg dalszy "Drogi bez powrotu", czyli "Wzgórza mają oczy" :lol:
Uwielbiam takie horrory :doh: Momentami bawią mnie lepiej niż niejedna komedia :smiech: Tematyka nie jest wesoła, problem jest poważny, ale realizacja po prostu mnie powala.
Film jest oryginalny, bo: 1) bohaterami jest rodzina, a nie grupka półinteligentnych dzieciaków (nowość) 2) samochód im się nie psuje ... ktoś im go psuje (zaskoczenie) 3) nie ganiamy już po lesie tylko po pustyni (lepsza widoczność) ... oryginalnie prawda? :lol: Ale reszta taka sama: co mi zrobisz jak mnie złapiesz? Stado zdeformowanych lata po piachu wrzeszcząc i machając jakimiś przedmiotami, łapie niewinnych ludzi, wbija im ostre rzeczy w części ciała, robi z nich kotlety itp. Jest krwawo i niesmacznie.
Film ma kilka dobrych momentów, z napięciem, budzących lekki niepokój. Dobra muzyka, ciekawe zdjęcia tworzą niezły klimat. Ale ogólnie łojezu :doh: Scenariusz oklepany, dłużyzny, czasem brak logiki. Trzeba mieć na prawde słabe nerwy żeby się bać. Pod koniec rechotałysmy z koleżankami jak głupie :lol: Szczególnie kiedy pojawił się wątek flagi :| czyli: 'Przewodnik po patriotyzmie - w co można wbić flagę amerykańską' :lol: No i to zakończenie ... ależ byłam zaskoczona :lol: :doh: Nie wiem ... albo na mnie takie filmy nie działają albo na prawde są nieco tandetne.

Ogólnie polecam :) ;)
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Olga » piątek, 20 paź 2006, 23:40

"Skok przez płot"
Czyli kolejna baja :D Nie powaliła mnie, nie śmiałam się aż do bólu brzucha, ale .... bawiłam się na prawdę nieźle :spoko: Fajna historyjka z przemiłymi bohaterami, zabawnymi tekstami i sytuacjami oraz ... głębszym przesłaniem, czyli 'przyjaźń ponad wszystko' :D Polecam :)

"Wierny ogrodnik"

Oooooo tak .... zdecydowanie polecam. Piękna ale jednocześnie bardzo smutna i przygnębiająca historia o miłości, poświęceniu, zdradzie, cierpieniu i nadzieji na lepsze jutro. Świetne, poruszające zdjęcia i genialna muzyka dodają uroku i sprawiają, że film jest na prawdę kawałkiem dobrej roboty.
Olga
Rycerz forum

Postprzez yennefer » niedziela, 22 paź 2006, 01:56

"Wyznania gejszy" - bardzo dobry film, zdecydowanie zasłużony Oscar za scenografię i zdjęcia. :prosze:
tylko zakończenie takie trochę... zbyt amerykańskie :P ale co tam...
niektórzy nie wyobrażają sobie filmu bez happy endu :twisted:
i doprawdy ciekawie oglądało się go w towarzystwie samych osobników płci męskiej...zwłaszcza fragmenty dotyczące "kształcenia" na gejszę :ok: :lol:
yennefer
Mieszka tu

Postprzez FiDo » niedziela, 22 paź 2006, 11:52

Miasto Boga (Fernando Meirelles) - genialny.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Olga » niedziela, 22 paź 2006, 13:50

Olga
Rycerz forum

Postprzez FiDo » niedziela, 22 paź 2006, 14:48

FiDo
Arcymistrz

Postprzez Olga » poniedziałek, 23 paź 2006, 12:26

Dżungla
Co tu dużo pisać. Rewelacja po prostu !! [smilie=mml.gif] Może i scenariusz dość nijaki i przewidywalny, ale to nic. Nie on był tu ważny ;) Teksty są po prostu świetne. Komizm sytuacyjny również. Dawno się tak wyśmienicie nie ubawiłam. KOALA rządzi !! :lol: A zaraz za nim wąż :smiech: Nie spodziewałam się takiej udanej śmiechawicy :lol: Poooolecam zdecydowanie :D
Olga
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film