Karpinuk przeprosi Bieńkowskiego

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » sobota, 21 paź 2006, 12:44

Aco się dziwić, przecież to tylko jego ręka, on nad nią władzy nie ma. Robi co chce, takie liberalne podejście :lol:
A tak poważnie, to w polityce robi się różne rzeczy, ale przyznać się do nich wymaga trochę odwagi, honoru, ale te pojęcia są jakby obce dla "MD". Się uczą od mistrza jody. :lol:
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » sobota, 21 paź 2006, 13:05

simplicissimus napisał(a):To dno Panie K., że chcieliście "zapożyczyć" nazwę stowarzyszenia i dziś nie macie odwagi się do tego przyznać. Zmieniliście nazwę i tylko pomyłka sądu was wydała a potem publikacja dokumentu na stronach starostwa.

"zapożyczyć" niezłe słowo. Pytanie kto tą nazwę wymyślił. Kto załatwiał tej "jedynej prawdziwej" dokumenty do rejestracji i w końcu kto prowadził im w poprzednich wyborach sprawy finasowe. Zresztą nie ma co się kłócić, bo w tej kwestii do porozumienia raczej nie dojdziemy.

Myślę też, że stwierdzenie faktu iż nazwa "Kołobrzeska Prawica" nie ma za wiele wspólnego z nazwą "Centroprawica Razem" nie jest kłamstwem tylko stwierdzeniem.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez mauritus » sobota, 21 paź 2006, 14:14

Czy to nie ten sam pan Mackiewicz z Platformy Obywatelskiej z przekrętu z nazwą centroprawica, teraz bierze udział w kolejnym przekręcie z odpłatnością za "badania" wizerunku Gromka.
mauritus
Terminator

Postprzez report » sobota, 21 paź 2006, 19:17

a wracając do tematu -

o żadnych przeprosinach sąd nie orzekł
-
jakieś szumy na łączach?, czy celowa manipulacja?
report

Postprzez BLAaa » sobota, 21 paź 2006, 19:17

Hola hola, Arkadiusz ma rację co do osoby, która wymysliła nazwę oraz prowadzenia spraw Centroprawicy 4 lata temu. Przypominam, że stowarzyszenie zwykłe Centroprawica Razem powstalo dopiero po wyborach z 27.10.2002r.
Gdybym ja chciał zrobić panom Legunowi, Kiginie i Bieńkowskiemu psikusa, to zamiast rejestrować stowarzyszenie, predzej zarejestrowałbym komitet wyborczy wyborców szybciej od nich. I basta.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez dziewuszka » sobota, 21 paź 2006, 19:22

report napisał(a):a wracając do tematu -

-

To co sąd orzekł?
Czy ktoś ma wiadomości z pierwszej ręki, czy znów bawimy się w głuchy telefon?

Jeżli ma przeprosić, to dokładnie za co? Czy sąd uwzględnił wniosek w całości? I gdzie przeprosić??
I jak sąd uzasadnił owe orzeczenie?
Zna ktos konkrety, czy pogdybamy sobie tak jeszcze przez tydzień?
dziewuszka
Mistrz klawiatury

Postprzez Eureka » sobota, 21 paź 2006, 23:21

Kiedy Pan Bieńkowski publicznie powiedział pod moim adresem "pan ...... absolutnie rozmija się z prawdą", chciałem swoich praw dochodzić w sądzie. Czy dzisiaj tego żałuję, pytanie retoryczne. Zapewne byłem zbyt wyrozumiały, za tak naganne zachowanie Pana prezydenta. Poczekam na wyrok drugiej instancji .....być może podejmę decyzję, która i mnie zaprowadzi przed temidę.
Eureka
V.I.P

Postprzez mauritus » niedziela, 22 paź 2006, 07:52

report napisał(a):a wracając do tematu -

-

Tak w rzeczywistości to Prezydentowi nie zależy na przeprosinach od posła, który posługuje się pomówieniem, kłamstwem, oszczerstwem, sedno tkwi w tym, że sąd stwierdził, iż Karpiniuk pomówił prezydenta, rozminął sięz prawdą.
------OFFTOP-----
Ostatnio edytowano niedziela, 22 paź 2006, 08:14 przez mauritus, łącznie edytowano 1 raz
mauritus
Terminator

Postprzez report » niedziela, 22 paź 2006, 08:28

nie mam pełnej wiedzy - nie byłem na rozprawie, rozmawiałem jedynie z Piotrem, rzecznikiem prasowym - który powiedział m.in: /to nie jest cytat dosłowny/ że prezydent jest zadowolony, ze to dobrze rokuje na kampnię wyborczą, bo teraz każdy dwa razy sie zastanowi zanim cos powie i napisze że prezydent czeka teraz na sprostowanie które ma nadać radio szczecin na koszt posła...
natomiast poseł powiedził że będzie sie odwoływał, że jest w sumie zadowolony bo sąd uzanł zachowanie prezydenta za niemoralne /chodzio o druk ulotek/ i że orzeczenie mówi o zamieszczeniu sproetowania w pr szczecin słów "prowadził orynarna kampanię za pieniądze podatnika" nie byo natomiast mowy o przeprosinach...

poseł odwołanie skałada w poeniedziałek, zatem proces nakpóxniej w środę i bedzie to już orzeczenie ostateczne - bez możliwości odwolania - zatem wypada poczekać z komentarzami ale w tej chwili mogę powiedzieć, że koszalińska Temida łaskawiej spojrzała na prezydenta
report

Postprzez mauritus » niedziela, 22 paź 2006, 08:46

Report, na Boga, sądy nie zajmują się moralnością ludzi, sądy zajmują się faktami, albo masz rację albo nie. Rozmydlasz temat i tyle. Czekam do środy i informacji w jedynie słusznej telewizji kablowej.
mauritus
Terminator

Postprzez report » niedziela, 22 paź 2006, 08:52

mauritus napisał(a):Report, na Boga, sądy nie zajmują się moralnością ludzi, sądy zajmują się faktami, albo masz rację albo nie. Rozmydlasz temat i tyle. Czekam do środy i informacji w jedynie słusznej telewizji kablowej.

co sie pultasz... nie oddzywałem się bo za mało wiedziałem, jak napisałem to się denerwujesz... spokojnie, na pewno zrobię informacje na ten temat, chociaż do szczecina pewnie nie bedziemy jeździć... ale info masz zapewnione w poniedziałek
report

Postprzez dziewuszka » niedziela, 22 paź 2006, 10:04

report napisał(a): że orzeczenie mówi o zamieszczeniu sprostowania w pr szczecin słów "prowadził ordynarna kampanię za pieniądze podatnika" nie było natomiast mowy o przeprosinach...

Sprostowania? A w jaki sposób? Że co? Że nie prowadził? Czy, że nie prowadził ordynarnej kampanii? Czy, że za pieniądze podatnika?..

Ej chyba poczekam jeszcze te kilka dni, bo nikt nie ma konkretnych informacji..
dziewuszka
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg