simplicissimus napisał(a): Co więcej, dotyczy to tylko pewengo grona osób, myślę, że w kategorii numeratywnej.
Co to jest kategoria numeratywna?
abyss napisał(a):Godnym zauważenia jest powstający zespół boisk sportowych w Gimnazjum nr 1.Szacunkowy koszt nwestycji w/g mnie to 300 tysięcy zł.
Mówiłem, że tak będzie
no dawaj!BLAaa napisał(a):abyss napisał(a):Wkrótce boiska w szkole 4, 5 i 8. Brawo panie prezydencie.
Wkrótce dojazd do szkoły podstawowej nr 9 i jej boiska objazdem, przez Bagicz i prywatny teren BCT. BRAWO PANIE PREZYDENCIE.
Konsul napisał(a):Jeżeli specyfikacja warunków zamówienia była zrobiona z należytą starannością, tj. Miasto określiło w sposób wyczerpujący i dokładny, jak ma "być zrobiona" ul. Kresowa. I jednocześnie jej dobre wykonanie mieściło się w granicach finansowych, przeznaczonych na remont tej nawierzchni, to zwycięzca przetargu ponosi całkowitą odpowiedzialność za swoją pracę. Jedno z założeń, o zbyt małych nakładach przeznaczonych przez Miasto, w takim przypadku nie ma racji bytu. W takim sytuacji nie zgłosił by się żaden wykonawca. Każdy firma by uznała, iż za te pieniądze nie można zbudować dobrej drogi. A jak wiemy, wykonawca się zgłosił, wygrał, "wykonał" i teraz musi ponieść konsekwencja "spapranej" roboty.
Oczywiście każdy rozumie irytację mieszkańców Podczela, a oponenci Prezydenta próbują grać tą kartą i zbijać kapitał polityczny. Ja uważam, że niesłusznie. Cóż taka jest polityka.
Vin napisał(a):BLAaa napisał(a):abyss napisał(a):Wkrótce boiska w szkole 4, 5 i 8. Brawo panie prezydencie.
Wkrótce dojazd do szkoły podstawowej nr 9 i jej boiska objazdem, przez Bagicz i prywatny teren BCT. BRAWO PANIE PREZYDENCIE.
![]()
dolaczam sie do gratulacji

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości