Kto będzie przyszłym prezydentem K-g?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » piątek, 16 cze 2006, 16:53

Widzę w TKK zajawke z Arturem. I zastanawiam sie, czy aby nie zostaje naruszone to, co kiedyś zarzucono (rok temu) Kaczyńskiemu, że wystartował z kampania przed ogłoszeniem wyborów? jeżeli tak, to może byc krucho. Krajowa Rada Radiofonii może za to rabnąć.
BLAaa
Uzależniony

Re: Kto będzie przyszłym prezydentem K-g?

Postprzez Purple Rose » niedziela, 18 cze 2006, 15:32

Viking K-g napisał(a):Zastanawiam się jak się rozegra walka o przyszłą prezydenturę. Może jakieś przypuszczenia?

Hmmm ... nie wiem ... kto bedzie ten bedzie ...
Purple Rose
Rozgrzewa się

Postprzez ewe » poniedziałek, 19 cze 2006, 09:07

Dobre US "macają się i wąchają "
ewe
Gwiazdor

Postprzez pluskwa » poniedziałek, 19 cze 2006, 10:38

U-S napisał(a):Przecież Artur Dąbkowski zapowiedział publicznie, że jest kandydatem na to stanowisko.
Artur Dabkowski trochę glosów innym zabierze ale powaznym kandydatem to on na pewno nie jest.
pluskwa
Twardziel

Postprzez kgg0000 » poniedziałek, 19 cze 2006, 11:58

Pan Artur D. zraził mnie jak kandydował do rady miasta. Chodził od mieszkania do mieszkania i chciał porozmawiać (to rozumiem) i dodatkowo dawał takiego małego pluszaka... Dla mnie to było niepoważne. Może intencje miał dobre ale nie trafił. i tak prawdę mówiąc to patrzę na niego jako na kandydata na "kandydata na prezydenta". Zresztą w ogóle denerwuje mnie jak jacyś przyszli radni dają ci pluszaka za głos. no bo nie oszukujmy się, starają się tym pluszakiem zjednać siebie.
poza tym przypomina mi liska :-)
kgg0000
Twardziel

Postprzez blawatek-blu » poniedziałek, 19 cze 2006, 12:23

No……i miasto by było na drugim planie, skoro ten pan mieszka w Bagiczu, ale z drugiej strony może tam by coś się ruszyło. Szkoda tych pięknych terenów, a tak zaniedbanych.
blawatek-blu
Twardziel

Postprzez U-S » poniedziałek, 19 cze 2006, 12:33

Jak na razie idzie to wszystko bardzo ospale i kampania prezydencka jakaś taka mozolna... Żadnych konkretnych ustaleń jeszcze nie ma. Właściwie ofcjalnie to tylko Dąbkowski się ogłasza,ale jak będzie ostatecznie to chyba musimy jeszcze troszke poczekać.
U-S
Weteran

Postprzez Vin » poniedziałek, 19 cze 2006, 12:47

Pan Artur Dąbkowski to chyba jako support występuje.

:D
Vin
Uzależniony

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 19 cze 2006, 12:57

BLAaa napisał(a):Widzę w TKK zajawke z Arturem. I zastanawiam sie, czy aby nie zostaje naruszone to, co kiedyś zarzucono (rok temu) Kaczyńskiemu, że wystartował z kampania przed ogłoszeniem wyborów? jeżeli tak, to może byc krucho. Krajowa Rada Radiofonii może za to rabnąć.

Masz chyba rację. Podobna akcja w Bydgoszczy ma miejsce.

http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3425296.html

"Prezydent kobieta? Krzyżanowska zamiast nieudacznika" - plakaty z tym hasłem i portretem kandydatki "Naszej Bydgoszczy" pojawiły się właśnie na przystankach przy najbardziej ruchliwych ulicach naszego miasta. To ewidentny początek kampanii przed jesiennymi wyborami samorządowymi. A to oznacza, że Krzyżanowska naruszyła ordynację wyborczą. Ustawa kategorycznie zabrania prowadzenia tego rodzaju politycznej agitacji przed ogłoszeniem przez premiera terminu wyborów, co ma nastąpić dopiero na przełomie sierpnia i września. Tak więc Krzyżanowska pospieszyła się o ponad dwa miesiące.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 19 cze 2006, 14:12

To jest tylko zapowiedź. Ale oficjalne ogłoszenie wyborów faktycznie nastapi na przełomie sierpień-wrzesień. I tu akurat komitet Artura nie popisał się.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » środa, 21 cze 2006, 07:44

Ja ogladałem. Była to typowa dla kampanii wyborczej zajawka. Z prezentacja kandydata, założeń programowych itp... Ale nie to jest tu akurat uderzające, tylko późniejsza "relacja", wygladająca jak reklama wyborcza i banery na mieście z hasłem wyborczym. I o to mozna sie przyczepic.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez ewe » środa, 21 cze 2006, 09:10

Jak widzę tych kandydatów na kandydatów do kandydowania już szykujących się do kampaanii, to się zastanawiam ,czy oni naprawdę coś chcą zrobić dla miasta? Czy to jest dla nich najważniejsze ? Czy mają jakiś program ,wizję, pomysły ,charyzmę aby pociągnąć za sobą innych, niestety wątpię, widzę tylko politykę .
A chciałbym pójść na wybory i mieć możliwość wyboru najbardziej operatywnego, zdecydowanego i bez żadnych układów . Jest to możliwe ?
ewe
Gwiazdor

Postprzez U-S » środa, 21 cze 2006, 11:06

ewe napisał(a): A chciałbym pójść na wybory i mieć możliwość wyboru najbardziej operatywnego, zdecydowanego i bez żadnych układów . Jest to możliwe ?

Ale masz zidealizowaną wizję...Też bym tak chciała, ale polityka to polityka, rządzi się pewnymi prawami. Zejdźmy jednak na ziemię. Nawet jeżeli polityk zapewnia, że jest już znudzony polityką, że chce zerwać z pewnymi układami to bzdury opowiada. W polityce to niemożliwe. Bez pewnych związków formalnych jak i nieformalnych polityka nie funkcjonuje. Inna sprawa, że jest to miód na uszy pewnej grupy elektoratu (znudzonej i zniechęconej polityką).
U-S
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg