Ciekawe kiedy w Kołobrzegu? :)

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Ciekawe kiedy w Kołobrzegu? :)

Postprzez Demurrer » środa, 15 mar 2006, 08:02

Wklejam ten artykuł, bo jak zaczynałem czytać to forum, to długo się zastanawiałem kiedy miarka zostanie przebrana i dlaczego HB takiej akcji jeszcze nie zrobił. Widać mamy bardzo pobłażliwego prezydenta. :)

http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3211316.html

"Wiceprezydent Inowrocławia wymusza haracze od firm, a kto nie zapłaci, to wynocha z miasta - tej treści informacje na forum internetowym zakończyły się śledztwem, po którym policja wkroczyła do domów anonimowych dotąd internautów i zarekwirowała im komputery.

Inowrocławska policja trzymała sprawę w najściślejszej tajemnicy, żeby nie spłoszyć internautów. Wszystko zaczęło się w styczniu, gdy na stronie inoonline.pl ukazała się seria komentarzy pod adresem wiceprezydenta Inowrocławia Jacka Olecha. - Właśnie podziękowałem za współpracę pewnej firmie transportowej, która notorycznie łamała przepisy. Ktoś wpadł w szał i zaczął mnie opluwać w sieci. Nie wytrzymałem - mówi Olech.

"Olech od rana jeździ po Inie samochodem. Zagląda do wszystkich firm i ściąga haracze. Po prostu bierze łapówy. Jak ktoś mu nie zapłaci, może się żegnać z miastem. Interesu już tu nie zrobi" - tej treści wpisy spowodowały, że wiceprezydent stwierdził, iż miarka się przebrała. - Uznałem, że w ten sposób zostałem poniżony i zniesławiony jako funkcjonariusz publiczny, co znacznie utrudnia mi pełnienie funkcji publicznej. W związku z tym wniosłem sprawę do prokuratury.

Prokuratura Rejonowa w Inowrocławiu zdecydowała wczoraj o przeszukaniu mieszkań dwóch mieszkańców Inowrocławia, podejrzewanych o wpisywanie się na forum. Zarekwirowano im komputery. Jedna z tych osób - jak udało nam się dowiedzieć nieoficjalnie - jest powiązana z inowrocławskimi mediami. - Najściślejsza tajemnica była potrzebna po to, by nic dziwnego nie przytrafiło się wpisom zachowanym na twardych dyskach komputerów - mówi Zdzisław Fejt, szef Komendy Powiatowej Policji w Inowrocławiu.

- Rekwirowanie komputerów w podobnych sprawach jest normalną praktyką, choć nieczęsto spotykaną. Bo podobnych przypadków w całej Polsce jest niewiele. A w województwie kujawsko-pomorskim będzie to pierwsza tego typu sprawa - mówi Zbigniew Urbański z biura prasowego Komendy Głównej Policji w Warszawie.

Nie wyklucza się w najbliższych dniach rewizji w domach innych osób. Sprawa prowadzona jest z paragrafu 212 kodeksu karnego. Jeśli znajdzie się w sądzie, może zakończyć się grzywną lub nawet dwuletnim pozbawieniem wolności. - Nie jestem mściwy, ale w tym konkretnym przypadku nie spuszczę z tonu. Nie chodzi mi o zemstę na kimkolwiek, chodzi wyłącznie o dobre imię urzędu, jaki piastuję - zapowiada Olech. "
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » środa, 15 mar 2006, 08:38

Długoimienny napisał(a):Demurrer, zauważ, że obecnie na forum zasadniczo nie ma vistów naruszających dobra osobiste osób publicznych lub zwykłych ludzi, a jeśli komuś coś do łba strzeli, to do tej pory moderatorzy działają sprawnie.

.

Masz rację. :) Jednak "obecny" stan trwa od niedawna. Wcześniej było wiele postów, które bądź znieważały (słowami powszechnie uważanymi za obraźliwe) bądź zniesławiały. W tym drugim wypadku rzeczywiście nie było to tak wprost jak w w/w artykule, ale sugestie bardziej lub mniej bezpośrednie padały.

W każdym razie Prezydent Ino się nie szczypał.:)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Eureka » środa, 15 mar 2006, 08:41

Demurrer, ze śmiechu muszę trzymać się krzesła.
Eureka
V.I.P

Postprzez Vin » środa, 15 mar 2006, 08:50

Demurrer
Masz zadatki na doradcę Kaczyńskiego.
Szkoda, że nie dorzuciłeś jeszcze kilku pomysłów od siebie.
Może spalenie na stosie przed Ratuszem albo konfiskata całego mienia ?
Miłego dnia.
Vin
Uzależniony

Postprzez Dreams » środa, 15 mar 2006, 08:54

Ja się nie boję.. hahaha Apolityczna jestem i do polityki się nie mieszam.... Poza tym nie ma co siać paniki...:)
Dreams

Postprzez ewe » środa, 15 mar 2006, 11:48

Jeśli ktoś obraża inną osobę ,pomawia lub sugerując fakt wprowadza plotki o przestępstwie czy innym czynie niegodnym to obojętne czy jest to prezydent czy osoba prywatna powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności karnej
ewe
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » czwartek, 16 mar 2006, 10:40

Na forum pisuję juz długo i nie przypominam sobie, żeby naszemu pierwszemu ktoś zarzucił łapownictwo, tak jak w przypadku wiceprezydenta inowrocławia. Czasami ludziom wydaje się, że w sieci są anonimowi. Nic bardziej mylnego.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Foreigner » niedziela, 19 mar 2006, 14:33

Demurrer przeceniasz policje. Jezeli ktos pisuje z lacz TKK i ma stale ip to owszem nietrudno wysledzic takiego czlowieka. Gorzej ma sie sprawa z uzytkownikami Neostrady. Sama TPSA nie namierzy czlowieka ktory troche kuma temat i potrafi sie maskowac. to jest wada zmiennego ip. Moje ip w ciagu godziny zmienia sie 50 razy i za kazdym razem probujac mnie wysledzic skonczysz na Poznaniu; Bydgoszczy itp. miastach. A ja tak naprawde z Katwoic jestem :]
Foreigner
Weteran

Postprzez Vin » niedziela, 19 mar 2006, 14:52

Ja już się tak boję cokolwiek pisać i mówić, że chyba niedługo zamknę się w sobie.
Vin
Uzależniony

Postprzez Foreigner » niedziela, 19 mar 2006, 15:00

Spoko mozesz mowic i pisac byleby to bylo zgodne z linia jedynej prawdziwej i tepiacej "Uklad" partii. Czyli PiS :]
Foreigner
Weteran

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 20 mar 2006, 17:14

SatH^Raa napisał(a):
Foreigner napisał(a):Sama TPSA nie namierzy czlowieka ktory troche kuma temat i potrafi sie maskowac. to jest wada zmiennego ip. Moje ip w ciagu godziny zmienia sie 50 razy i za kazdym razem probujac mnie wysledzic skonczysz na Poznaniu; Bydgoszczy itp. miastach. A ja tak naprawde z Katwoic jestem :]

Jasne. Żyj dalej w tym przekonaniu - tylko żebyś się kiedyś nie zdziwił. :twisted:

Zyje w blogiej nieswiadomosci moj przyjacielu :]
Nieraz ktos probowal mnie namierzyc :]
Foreigner
Weteran

Postprzez j0shu4 » poniedziałek, 20 mar 2006, 18:00

Foreigner napisał(a):
SatH^Raa napisał(a):
Foreigner napisał(a):Sama TPSA nie namierzy czlowieka ktory troche kuma temat i potrafi sie maskowac. to jest wada zmiennego ip. Moje ip w ciagu godziny zmienia sie 50 razy i za kazdym razem probujac mnie wysledzic skonczysz na Poznaniu; Bydgoszczy itp. miastach. A ja tak naprawde z Katwoic jestem :]

Jasne. Żyj dalej w tym przekonaniu - tylko żebyś się kiedyś nie zdziwił. :twisted:

Zyje w blogiej nieswiadomosci moj przyjacielu :]
Nieraz ktos probowal mnie namierzyc :]

SatH ma racje
z namierzaniem akurat sie mylisz i to grubo
nawet w glupiej TPSA istnieje cos co nazywa sie departamentem bezpieczenstwa
pracuja tam ludzie ktorzy niestety nie wypadli sroce spod ogona
potrafia to i owo, na prawie tez sie znaja niezgorzej
j0shu4
Moderator

Następna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze