Czy to rządowa ustawa o możliwości zatrudniania studentów na 2 letni okres próbny z opcją zwolnienia bez podania przyczyny jest dobra?

0wn4g3 napisał(a):Żydohinduski system zatrudnienia... Zupełnie jak w Anglii :/
0wn4g3 napisał(a):Mario napisał(a):Nie rozśmieszaj mnie.
Tak źle jest w tej Angli, że połowa młodych polaków juz tam jest.
I wszyscy pracują wg swoich kwalifikacji, za normalne stawki...
0wn4g3 napisał(a):Mario napisał(a):Wiedz że z punktu widzenia ekonomii rynek pracy jest takim samym rynkiem jak np:pomidorów, gumy do żucia czy prześcieradeł. I jeśli chętnych do pracy jest więcej niz potrzeba to cena roboczogodziny powinna być (i jest ) niska.
Aleś mnie pouczył... Myślisz że amerykę odkryłeś? Chodzi tu o prawa pracowników. Chyba że wyznajesz zasadę "wyzysk pracownika najlepszą metodą wzbogacenia się".
0wn4g3 napisał(a):... pokaż mi jak wynegocjować pensję o wysokości naszej średniej krajowej. Nie chodzi mi o zawody marginalne, tylko zwykłe. przeciętne zawody, dostępne dla 90% populacji. Po prostu drżę w oczekiwaniu Twojego spektakularnego pokazu.
0wn4g3 napisał(a):Lat mam w sam raz, ani za dużo ani za mało. Generalnie próby oceniania wieku innych użytkowników na forum uważam za przejaw totalnego buractwa. Poza tym proponuję douczenie się naszego języka, "powinnaś cię" woła o pomstę do nieba. Natomiast Twoje poglądy są, lekko mówiąc utopijnym mlamlaniem. Na Kubę to możesz wysyłać swoich znajomych, ja dobrze wiem gdzie się czuję najlepiej.
0wn4g3 napisał(a):Dla mnie bardzo jasno napisałeś o swoim mniemaniu o protestujących. Jak byś był douczony, to byś potrafił poszperać, znaleźć wcześniejsze publikacje, i dowiedzieć się że obecne zamieszki ze studentami są efektem totalnie olewającego podejścia rządu do petycji studentów, że ich próby zwrócenia uwagi kończyły się ostrzeżeniem władz o rozpędzeniu ewentualnych demonstracji siłą, po prostu, gdybyś był douczonym oszołomem to byś wywnioskował że ci ludzie są sfrustrowani i rozpaczliwie chcieli zwrócić na siebie uwagę mediów. Bo wszyscy do tej pory mieli ich przyszłość w głębokim poważaniu.
0wn4g3 napisał(a):Pominę już Twoje pseudoelokwentne wywody i spointuję całą Twoją urzekającą historię tak:
http://biznes.interia.pl/news?inf=727003
0wn4g3 napisał(a):Ty chyba reprezentujesz stronę pracodawcy z jego racjami. Najlepiej by było gdyby ludzie tyrali 20 godzin dziennie, 7 dni w tygodniu, za 500 złotych, bez ubezpieczeń i składek.
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości