astic napisał(a):
Co ty wpisujesz I hate islam? Słuchaj to jest na takiej zasadzie jak by ci nauczyciel zakazał nosić łańcuszka z krzyżykiem. Pewnie byś się buntował że to nie legalne itd. To samo odczuwają tamci ludzie ( muzułmanie ). Oni nie oczekują że wszyscy nagle zmienią religie ale niech uszanują ich religie. Jak pisałem wcześniej dla tych ludzi religia jest czymś bardzo ważnym w życiu jak nie najważniejszym, nie jesteśmy w stanie tego zrozumieć pojąć to jest nie możliwe dla nas europejczyków i nigdy tego nie pojmiemy dla tego może trochę zrozumienia to też są ludzie.
no nie
.... sorry, ale szkoła jest publiczna i nie powinno być chust ani krzyży, niech sobie manifestują tą ich religie gdzie indziej... słuchaj dla przykładu: jak Polak jedzie do Anglii to nie chodzi z wielkim orłem na piersi do pracy, tylko pokornie sie podporządkowuje i bierze do pracy żeby poprawić swój los i podreperować budżet, bo po to tam przyjechał, a nie łamać tamtejsze prawo i pokazywać co to nie on...
ja w kraju muzułmańskim też bym nie robił rzeczy które tam są zakazane, czyli dajmy na to właśnie chodzenie z krzyżem na piersi, także nie mów że mamy ich rozumieć bo to oni przyjeżdżają do Europy, a nie my do nich dlatego niech się stosują
a jak nie to droga wolna, bo dorabiać się kosztem Europy to by chcieli, a szanować tradycji to już nie... to jest dwójmyślenie 

? Słuchaj to jest na takiej zasadzie jak by ci nauczyciel zakazał nosić łańcuszka z krzyżykiem. Pewnie byś się buntował że to nie legalne itd. To samo odczuwają tamci ludzie ( muzułmanie ). Oni nie oczekują że wszyscy nagle zmienią religie ale niech uszanują ich religie. Jak pisałem wcześniej dla tych ludzi religia jest czymś bardzo ważnym w życiu jak nie najważniejszym, nie jesteśmy w stanie tego zrozumieć pojąć to jest nie możliwe dla nas europejczyków i nigdy tego nie pojmiemy dla tego może trochę zrozumienia to też są ludzie.
poza tym jak już napisałem Francja to kraj laicki i oni tam mają gdzieś(co mnie się podoba) prawo kościelne, państwo to jedno, a kościół i religia to drugie (w Polsce jest na odwrót) i nie mogą się przeplatać....no nie jaki reżim Saddama przecież tam są ludzie głównie z krajów Maghrebu (Algieria, Maroko,Tunezja) oraz z Afryki Zachodniej, Irakijczyków jest tam mało
a poza tym jak uciekli przed reżimem to niech siedzą cicho i nie próbują wzbudzać kolejnych niepokojów społecznych...
)