"KOMORNIK"

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez FiDo » niedziela, 19 lut 2006, 11:42

astic napisał(a):Symbolika o jakiej symbolice mówisz ??? Facet po prostu chciał uczciwie i rzetelnie wypełniać swoja prace. A że nie mógł bo mu przeszkadzali zwierzchnicy postanowił walczyć z systemem. Fakt że praca nie godziwa i do uprawiania tego zawodu trzeba wyzbyć się uczuć ale to normalna praca. Nie można tylko nasyłać komorników na cwaniaków, manipulatorów i zakłady pracy zalegające z wypłatą. Prawo powinno być równe dla każdego....

ja mysle, ze trzeba bylo troche bardziej uwazac na jezyku polskim w szkole sredniej ;) jaka interpretacje? kazdy moze miec swoja, bo rozpatrywac go mozna na rozne sposoby. tak samo jak interpretujesz dziela ksiazkowe.
ja przynajmniej w tym filmie widze ostra krytyke sytuacji jaka panuje w Polsce. stosunki miedzy rzadem, a spoleczenstwem oraz problemy wewnetrzne rzadu. i mysle, ze to nie jest jedyne co mozna wyczytac z tego filmu. a przemiana moze i byla plytka, ale to tylko jeden z komunikatow, ktore chcial nam autor przekazac. oczywiscie zgadzac sie ze mna nie musisz, ale to tak samo jakbys stanal przed cennym obrazem w muzeum i powiedzial: to mi sie nie podoba, tu jest straszny metlik, tu nic nie widac'

[ Dodano: 2006-02-19, 12:45 ]
Nash Johnson napisał(a):ale mi chodzilo o to, ze ten film ukazywal Polskę jako dżunglę! na prawdę nie bylo w tym filmie spojrzenia kogoś innego,ukazywał tę najgorszą stronę naszego kaju! i chodzi mi o to co sobnie pozniej ludzie w swiecie mysla o Polsce po obejrzeniu takiego filmu :/Θζη♥χτΔ

a teraz na temat.. ukazywal Polske taka jaka jest. a nie wszedzie jest tak ladnie jak w Kolobrzegu. bieda w wiekszych miastach sciele sie gesto, korupcja i znieczulica tez.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez astic » niedziela, 19 lut 2006, 11:46

Nash Johnson napisał(a):to ja tez zbocze z tematu! [/b]ASTIC na zdjeciu wygladasz na 50 lat a robisz ttakie bledy ort. ze az strach czytac Twoje wypowiedzi :cry: :help: :cry:

50 ? :lol: aż tyle, no cóż skoro tak twierdzisz. A co do błędów staram się z nimi walczyć ale przy dysleksji nie jest to proste.
astic
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 1821978

Postprzez FiDo » niedziela, 19 lut 2006, 11:56

sprostowanie do mojego postu
to tak samo jakbys stanal przed cennym obrazem w muzeum i powiedzial: "to jest beznadziejny obraz, tu jest straszny metlik, tu nic nie widac:
FiDo
Arcymistrz

Postprzez astic » niedziela, 19 lut 2006, 12:04

FiDo napisał(a):
astic napisał(a):Symbolika o jakiej symbolice mówisz ??? Facet po prostu chciał uczciwie i rzetelnie wypełniać swoja prace. A że nie mógł bo mu przeszkadzali zwierzchnicy postanowił walczyć z systemem. Fakt że praca nie godziwa i do uprawiania tego zawodu trzeba wyzbyć się uczuć ale to normalna praca. Nie można tylko nasyłać komorników na cwaniaków, manipulatorów i zakłady pracy zalegające z wypłatą. Prawo powinno być równe dla każdego....

ja mysle, ze trzeba bylo troche bardziej uwazac na jezyku polskim w szkole sredniej ;) jaka interpretacje? kazdy moze miec swoja, bo rozpatrywac go mozna na rozne sposoby. tak samo jak interpretujesz dziela ksiazkowe.
ja przynajmniej w tym filmie widze ostra krytyke sytuacji jaka panuje w Polsce. stosunki miedzy rzadem, a spoleczenstwem oraz problemy wewnetrzne rzadu. i mysle, ze to nie jest jedyne co mozna wyczytac z tego filmu. a przemiana moze i byla plytka, ale to tylko jeden z komunikatow, ktore chcial nam autor przekazac. oczywiscie zgadzac sie ze mna nie musisz, ale to tak samo jakbys stanal przed cennym obrazem w muzeum i powiedzial: to mi sie nie podoba, tu jest straszny metlik, tu nic nie widac'

[ Dodano: 2006-02-19, 12:45 ]
Nash Johnson napisał(a):ale mi chodzilo o to, ze ten film ukazywal Polskę jako dżunglę! na prawdę nie bylo w tym filmie spojrzenia kogoś innego,ukazywał tę najgorszą stronę naszego kaju! i chodzi mi o to co sobnie pozniej ludzie w swiecie mysla o Polsce po obejrzeniu takiego filmu :/Θζη♥χτΔ

a teraz na temat.. ukazywal Polske taka jaka jest. a nie wszedzie jest tak ladnie jak w Kolobrzegu. bieda w wiekszych miastach sciele sie gesto, korupcja i znieczulica tez.

Hmmm iem że każdy może mieć swoją interpretacje. Ja się tylko zapytałem jaka jest twoja może w trochę zły sposób. Ale co do twojej interpretacji no cóż nie doszukiwał bym się aż tak głęboko idących przekazów. A co do tego obrazu w muzeum. Komornik to jest może dobry film ale wielkim dziełem to ja bym go nie nazwał.
astic
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 1821978

Postprzez FiDo » niedziela, 19 lut 2006, 12:22

co ciekawe za taka interpretacje wlasnie zostal nagrodzony ;) nie napisalem, ze jest wielkim dzielem. napisalem, ze nie jest tak plytki jak coniektorzy tutaj sadza :wink:
FiDo
Arcymistrz

Postprzez qrczak » niedziela, 19 lut 2006, 15:15

Film pokazywał normalną Polskę, chcesz mieć wszystko piękne, ładne i bogate to proszę bardzo. Jest jeszcze "Moda na sukces".
qrczak
Gwiazdor

Poprzednia strona

Powrót do :: film