Marko - Galeria

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez wredniak » środa, 18 sty 2006, 14:03

marko , jak dla mnie to zdjecia sa super. Najbardziej podobaja mi sie zdjecia dzieci i starca. Robia wrazenie.
Mozna miec drobne uwagi do technicznej strony ale to nie sa razace bledy.
Nie bierz sobie za bardzo do serca tego co pisze FiDo bo on jest jeszcze na etapie bezkrytycznego przyjmowania i wkuwania wiadomosci przekazywanych przez autorytety. Moze za kilka lat jak zacznie samodzielnie myslec i postrzegac to bedzie mozna z nim porozmawiac nie tylko o balansie bieli, zasadzie zlotego srodka, itp. :wink:
FiDo, tancerka nie patrzy w prawo ale w dol , na wlasna dlon. Niemowlak raczej tez nie patrzy w prawo. / ta fota robi wrazenie/ . Marko pytal co zrobic aby budynek nie mial ksztaltu trapezu a ty piszesz jak wypoziomowac droge. :lol: Troche mniej grzybkow jak siadasz do kompa. :wink:
Marko , jesli masz jeszcze zdjecia to nie lam sie i wrzucaj.
wredniak
Ważniak

Postprzez FiDo » środa, 18 sty 2006, 19:27

wredniak napisał(a):.
Nie bierz sobie za bardzo do serca tego co pisze FiDo bo on jest jeszcze na etapie bezkrytycznego przyjmowania i wkuwania wiadomosci przekazywanych przez autorytety. Moze za kilka lat jak zacznie samodzielnie myslec i postrzegac to bedzie mozna z nim porozmawiac nie tylko o balansie bieli, zasadzie zlotego srodka, itp. :wink:
FiDo, tancerka nie patrzy w prawo ale w dol , na wlasna dlon. Niemowlak raczej tez nie patrzy w prawo. / ta fota robi wrazenie/ . Marko pytal co zrobic aby budynek nie mial ksztaltu trapezu a ty piszesz jak wypoziomowac droge. :lol: Troche mniej grzybkow jak siadasz do kompa. :wink:
Marko , jesli masz jeszcze zdjecia to nie lam sie i wrzucaj.

zgadza sie, jestem na etapie przyswajania wiadomosci od swoich autorytetow. i sa to wiadomosci jak najbardziej krytyczne wobec moich prac. nie ukrywam tego. ciekaw jestem tylko na jakim poziomie mozna o fotografii porozmawiac z Toba? dlaczego Ty markowi swoich rad nie przedstawisz ekspercie? poprosil ludzi o opinie, wiec sie zglosilem. moze z nich skorzystac, moze z nich nie skorzystac.i z jakiej paczki mi tutaj z grzybkami wyskakujesz? zdarzylo sie kiedys zebym na Ciebie naskoczyl z jakiegokolwiek powodu? nie? to spadowka do swej budy pouderzac piasteczka w podusie, to Cie na pewno rozladuje. jezeli idzie o zdjecie z 'krzywizna', widocznie zle go zrozumialem. zludzenia trapezu nie usunie, bo jest to zabia perspektywa. jedyne co moze zrobic to rozciagnac plik, co pociagnie za soba utrate jakosci. do robienia idealnie prostych zdjec architektonicznych z tej perspektywy sluza aparaty wielkoformatowe z mieszkiem, w ktorych mozna odpowiednio ustawic stosunek plaszczyzny filmu do plaszczyzny obrazu.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » środa, 18 sty 2006, 19:32

jeszcze jedno: jezeli kogos drazni moja krytyka, nie ma problemu. slowo od autora zdjec i juz sie nie udzielam. no offence.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez MarcinR » środa, 18 sty 2006, 19:33

Ja sadze ze marko ma głowę na karku i potrafi wybrać z setek informacji tą, która go interesuje i na podstawie spostrzeżeń od obojętnie jakiej osoby będzie mógł stworzyć swój własny styl wiec sadze ze jaka kolwiek krytyka czy docinki w stylu do Fida w stylu „Trochę mniej grzybków jak siadasz do kompa. ” są totatalnie nie potrzebna

Żeby było na temat to powinienem napisać cos o zdjęciach.
Zdjęcia pod względem kolorystyki jak dla mnie są bardzo dobre, kolory sa ładnie odwzorowane Zdjęcia wykonujesz w automatycznym trybie?(Czyli aparat dobiera wszystkie ważniejsze parametry) ty tylko ustawiasz kadr który cię interesuje i wciskasz magiczny przycisk? Nie mowie ze jest to feeee ale na manualnu osiągniesz dużo lepsze efekty.(Jeśli robisz na manualnu to zwracam Honor)
Na temat kadrowania wole nie pisać gdyż mam trochę sprzeczne zdania i nie zgadzam się z niektórymi złotymi metodami.

Czyli ogólnie rzecz ujmując zachęciłeś Kołobrzeg do podróżowania.
MarcinR

Postprzez wredniak » czwartek, 19 sty 2006, 13:58

Moze na poczatku troche odbiegne od tematu.
FiDo, niepotrzebnie strzeliles focha bo nie mialem zamiaru ciebie obrazac. Wbrew pozorom doceniam to, ze sie uczysz i dzielisz sie z nami swoja wiedza. To naprawde duzy plus dla ciebie. Twoje rady maja sens, sa cenne ale musisz lepiej, dokladniej przemyslec jakimi podeprzec je przykladami. Moze troche brutalnie ale chyba osiagnalem to co zamierzalem. :wink:
Wracajac do zdjec to sadze, ze marko niepotrzebnie wyrzucil pierwsze zdjecia a zostawil tylko poprawione. Nie ma punktu odniesienia. Moim skromnym zdaniem niektore zostaly za mocno przyciete.
To co zobaczylem robi wrazenie i nie bardzo wierze, ze wczesniej nie miales do czynienia z aparatem.
wredniak
Ważniak

Postprzez FiDo » czwartek, 19 sty 2006, 16:57

wredniak napisał(a):Moze na poczatku troche odbiegne od tematu.
FiDo, niepotrzebnie strzeliles focha bo nie mialem zamiaru ciebie obrazac. Wbrew pozorom doceniam to, ze sie uczysz i dzielisz sie z nami swoja wiedza. To naprawde duzy plus dla ciebie. Twoje rady maja sens, sa cenne ale musisz lepiej, dokladniej przemyslec jakimi podeprzec je przykladami. Moze troche brutalnie ale chyba osiagnalem to co zamierzalem. :wink:
Wracajac do zdjec to sadze, ze marko niepotrzebnie wyrzucil pierwsze zdjecia a zostawil tylko poprawione. Nie ma punktu odniesienia. Moim skromnym zdaniem niektore zostaly za mocno przyciete.
To co zobaczylem robi wrazenie i nie bardzo wierze, ze wczesniej nie miales do czynienia z aparatem.

jakiego focha?:) nie bardzo rozumiem. jasniej.
i drugie pytanie: co chciales osiagnac, znaczy sie co osiagnales? bo tego tez nie rozumiem.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » czwartek, 19 sty 2006, 16:58

marko, 2 i 3 (chlopaki z blokowiska) podobaja mi sie najbardziej. w dalszej kolejnosci dwa ostatnie :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Didi » środa, 25 sty 2006, 14:17

oj bedzie dym oj bedzie dym :P
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki