W Kołobrzegu ukonstytuowała się Młodzieżowa Rada Miasta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez McCool » czwartek, 1 gru 2005, 23:46

Ja mam nadzieję że do manipulacji tam dochodzić nie będzie, bo myślę, że argumentem nie jest to BLAaa, że młodych ludzi należy zaktywizować do działania - nie za cenę ich manipulacji i ukierunkowania światopoglądu politycznego.
McCool
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » czwartek, 1 gru 2005, 23:57

Zgadzam się, ale też wierzę, że Ci młodzi ludzie maja swoje rozumy i zmanipulować nikomu się nie dadzą. Co więcej, jestem przekonany, że wśród nich w przyszłości będą wyborcy i lewicy i prawicy i centrum.
Trochę wiary.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez McCool » piątek, 2 gru 2005, 00:11

Tak, pożyjemy zobaczymy, w sumie sama rada może całkiem dużo, może pozyskać np. fundusze bo jest organem samorządowym, dlatego z jednej strony i tak musi być ktoś, kto pokieruje młodymi ludźmi by potrafili te środki pozyskać, ale ktoś, kto nie wykorzysta tego potem do 'swoich celów'... Sama idea naprawdę jest genialna, młodzi ludzie odsuwają się od polityki, wbrew nadziejom wielu wcale nie chodza wszyscy do głosowania, potrzebne są więc jakieś metody, by pokazać im, że to wcale nie jest takie straszne i brudne. Tylko jeśli ktoś będzie szukał w tym korzyści dla siebie, dla swojej opcji politycznej, to ci młodzi ludzie, którzy mają swój rozum jak powiedziałeś, utwierdzą się w przekonaniu że ta polityka naprawdę jest brudna - a nie o to chodzi, więc stąd moje obawy... A młodego człowieka bardzo i to bardzo łatwo jest do czegoś zrazić. Sam w końcu nim jestem.
McCool
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » piątek, 2 gru 2005, 00:33

McCool napisał(a):Tak, pożyjemy zobaczymy, w sumie sama rada może całkiem dużo, może pozyskać np. fundusze bo jest organem samorządowym, dlatego z jednej strony i tak musi być ktoś, kto pokieruje młodymi ludźmi by potrafili te środki pozyskać, ale ktoś, kto nie wykorzysta tego potem do 'swoich celów'... Sama idea naprawdę jest genialna, młodzi ludzie odsuwają się od polityki, wbrew nadziejom wielu wcale nie chodza wszyscy do głosowania, potrzebne są więc jakieś metody, by pokazać im, że to wcale nie jest takie straszne i brudne. Tylko jeśli ktoś będzie szukał w tym korzyści dla siebie, dla swojej opcji politycznej, to ci młodzi ludzie, którzy mają swój rozum jak powiedziałeś, utwierdzą się w przekonaniu że ta polityka naprawdę jest brudna - a nie o to chodzi, więc stąd moje obawy... A młodego człowieka bardzo i to bardzo łatwo jest do czegoś zrazić. Sam w końcu nim jestem.

Z tymi funduszami to chyba nie jest tak do końca. MRM nie jest organem samorządu lokalnego. MRM może jednak inicjować różne przedsięwzięcia, a samorząd powinien ułatwić im działanie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez McCool » sobota, 3 gru 2005, 14:08

widzę że może Ty BLAaa jesteś na tyle zorientowany żeby mi powiedzieć czym właściwie jest MRM? Bo skoro nie jest organem samorządu lokalnego to w takim razie czym można określić to 'ciało' ?
McCool
Rycerz forum

Postprzez sanddra » sobota, 3 gru 2005, 14:15

BLAaa napisał(a):Zgadzam się, ale też wierzę, że Ci młodzi ludzie maja swoje rozumy i zmanipulować nikomu się nie dadzą. Co więcej, jestem przekonany, że wśród nich w przyszłości będą wyborcy i lewicy i prawicy i centrum.
Trochę wiary.

Mają swój rozum a mimo wszystko dadzą się zmanipulować, jednak zmanipulowani wycofają się i zanegują każdą następną podobną inicjatywę.

Zrazić młodych bardzo łatwo.
sanddra
Dyskutant

Postprzez Gargamel » sobota, 3 gru 2005, 15:38

Wyjście jest jedno -jako przewodniczącego,prowadzącego trzeba powołać kogoś spoza świata polityki np.jakiegoś Przewodniczącego Samorządu Szkolnego-nauczyciela.
Gargamel
Ważniak

Postprzez Vin » sobota, 3 gru 2005, 16:32

Gargamel napisał(a):Wyjście jest jedno -jako przewodniczącego,prowadzącego trzeba powołać kogoś spoza świata polityki np.jakiegoś Przewodniczącego Samorządu Szkolnego-nauczyciela.

Tak tak, Łukasz zaraz znajdzie jakiegoś apolitycznego sympatyka PO.
Vin
Uzależniony

Postprzez report5 » niedziela, 4 gru 2005, 22:23

Viking K-g napisał(a):Dobrze że wogóle młodzież ma szansę się zaprezentować w miejskiej polityce. Jestem przekonany, że nie jeden z młodzieżówki będzie lepszym politykiem niż co nie którzy z dzisiejszych psudoradnych!

"w młodości siła"

młody na prezydenta
report5

Postprzez McCool » niedziela, 4 gru 2005, 22:26

Jeszcze daleka droga nim ta Rada powstanie. Póki co to prawnie Rada nie istnieje...
McCool
Rycerz forum

Postprzez McCool » niedziela, 4 gru 2005, 22:51

a pan co, działacz MRM że tak podniośle mówi?
McCool
Rycerz forum

Postprzez McCool » niedziela, 4 gru 2005, 23:04

tylko co jak młodzi biora przykład od starszych... "starzy się opieprzają to co my będziemy się wysilać"
McCool
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg