Czy tkk ma zmienne ip?

Tutaj piszemy o sprawach związanych z naszą siecią komputerową. Uwagi, komentarze, propozycje.

Czy tkk ma zmienne ip?

Postprzez Ace » czwartek, 22 gru 2011, 18:32

Na stronie w cenniku jest napisane, że za 10 zł jest gwarantowany stały adres IP. Ja nie mam wykupionej tej usługi, a mimo to od co najmniej 6 miesięcy mam ten sam adres ip. Jak to w końcu jest?
Ace
Twardziel
 
Posty: 76
Dołączył(a): sobota, 6 mar 2010, 17:48
Gadu-Gadu: 0

Re: Czy tkk ma zmienne ip?

Postprzez gryb14 » czwartek, 22 gru 2011, 19:07

Twoje IP jest wewnętrzne na zewnątrz wychodzisz poprzez IP wspólne wykupienie stałego IP gwarantuje ci że tylko Ty z niego korzystasz i nikt inny. A jeżlei chodzi o wewnętrzne IP to jest ono zmienne ale żeby sie zmieniło to musisz być przez dłuższy okres niezalogowany do sieci(przynajmniej kilka lub kilkanaście dni) to nie jest tak jak np. w TP gdzie przy każdorazowym logowaniu masz automatycznie losowany adres IP :)
gryb14
Coś tam napisał
 
Posty: 50
Dołączył(a): piątek, 12 gru 2008, 13:39

Re: Czy tkk ma zmienne ip?

Postprzez j0shu4 » piątek, 23 gru 2011, 15:00

o ile się nie mylę każdy ma zewnętrzne zmienne IP , to jak się zmienia to inna sprawa , rotacja jest hmm powiedziałbym znikoma o ile występuje :)
gryb14 mylisz się , już nie ma wychodzenia przez wspólne IP
Avatar użytkownika
j0shu4
Moderator
 
Posty: 1559
Dołączył(a): wtorek, 3 cze 2003, 21:54
Lokalizacja: Kołobrzeg

Re: Czy tkk ma zmienne ip?

Postprzez gryb14 » piątek, 23 gru 2011, 19:14

gryb14 mylisz się , już nie ma wychodzenia przez wspólne IP


ok dzięki zapamiętam
gryb14
Coś tam napisał
 
Posty: 50
Dołączył(a): piątek, 12 gru 2008, 13:39


Powrót do :: wsk - tkk

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron