Nowa oferta na DVB w TKK

Tutaj piszemy o sprawach związanych z naszą siecią komputerową. Uwagi, komentarze, propozycje.

Re: Nowa oferta na DVB w TKK

Postprzez good » niedziela, 5 lut 2012, 13:06

Odkryłem co jest nie tak z kablówką...
jak ściagam/używam internetu(czytaj modem jest włączony) to kablówka się zacina...
Masakra... jest ktoś w tej firmie kto cokolwiek potrafi zrobić dobrze ?? :/
nie wiem sygnał jest za słaby czy co :/
Banda nierobów !!!!
Avatar użytkownika
good
Twardziel
 
Posty: 115
Dołączył(a): sobota, 1 wrz 2007, 15:16

Re: Nowa oferta na DVB w TKK

Postprzez r00t » środa, 13 cze 2012, 23:13

good napisał(a):Odkryłem co jest nie tak z kablówką...
jak ściagam/używam internetu(czytaj modem jest włączony) to kablówka się zacina...
Masakra... jest ktoś w tej firmie kto cokolwiek potrafi zrobić dobrze ?? :/
nie wiem sygnał jest za słaby czy co :/
Banda nierobów !!!!


Taaa, i o swoim problemie wolisz pisać na forum, niż zgłosić to tam gdzie trzeba. Czy umiesz zrobić coś, żeby sobie pomóc, czy tylko "wyrażać niezadowolenie" na forum?

Obawiam się, że technicy nie przeglądają forum. Taka forma komunikacji może poważnie wydłużyć lub nawet uniemożliwić naprawę czegokolwiek.

@DiamondBack: Możesz odbierać programy nadawane cyfrowo w systemie DVB-T. MUX1 i MUX2 - czternaście kanałów.
Avatar użytkownika
r00t
Administrator
 
Posty: 1115
Dołączył(a): czwartek, 29 maja 2003, 08:44
Lokalizacja: Kołobrzeg

Re: Nowa oferta na DVB w TKK

Postprzez r00t » piątek, 15 cze 2012, 07:43

DiamondBack napisał(a):Już rozumiem nerwy związane z TV cyfrowa... mam tylko TVP1HD (bez HD już nie) ale to jest totalny slideshow. Chyba w powerpoincie je tkk nadaje.


Jeżeli tnie to coś jest nie tak z łańcuchem dekoderów w twoim systemie, lub z samym systemem. Te USB tunery nie mają w sobie żadnego dekodera, tylko demodulator z którego na wyjściu leci Transport Stream (DVB TS), który z kolei demuxowany i dekodowany jest w systemie przez kodeki zainstalowane w systemie. Jeżeli masz słaby sprzęt lub burdel w systemie to mogą być problemy. I to nie jest wina TKK.

A o to, że nie ma TVP1 SD miej pretensję do Warszawy. To oni decydują co tam leci. TKK nie ingeruje w zawartość MUXów. TKK tego NIE NADAJE, tylko Warszawa. My to retransmitujemy "1 do 1".

No ale post bez narzekania na TKK to post stracony. Przecież wszyscy wiedzą, że całe zło na świecie to wina TKK.
Avatar użytkownika
r00t
Administrator
 
Posty: 1115
Dołączył(a): czwartek, 29 maja 2003, 08:44
Lokalizacja: Kołobrzeg

Re: Nowa oferta na DVB w TKK

Postprzez Bruno » piątek, 15 cze 2012, 16:02

r00t napisał(a):No ale post bez narzekania na TKK to post stracony. Przecież wszyscy wiedzą, że całe zło na świecie to wina TKK.


Fukushima, wąglik i AIDS też ;)
Avatar użytkownika
Bruno
Rycerz forum
 
Posty: 1034
Dołączył(a): wtorek, 3 cze 2003, 11:13
Lokalizacja: K-g
Gadu-Gadu: 0

Re: Nowa oferta na DVB w TKK

Postprzez r00t » piątek, 15 cze 2012, 17:15

A programy SD działają poprawnie?
Avatar użytkownika
r00t
Administrator
 
Posty: 1115
Dołączył(a): czwartek, 29 maja 2003, 08:44
Lokalizacja: Kołobrzeg

Re: Nowa oferta na DVB w TKK

Postprzez r00t » piątek, 15 cze 2012, 20:19

No to wygląda na to, że to może być wina tego tunera. Albo sygnału... ma za duży sygnał na wejściu, albo za mały. Albo szwankuje coś z samym podłączeniem anteny (niedopasowanie, za duże tłumienie). Ten tunerek ma pewnie jakąś antenkę teleskopową w zestawie. Podłącz ją i wystaw na parapet. Zobacz czy w takiej konfiguracji zadziała. Jak za działa i nie będzie się nic przycinało, to będzie znaczyło, że jest problem z sygnałem "z kabla", lub z podłączeniem kabla do tego tunera.

Nie, telewizory nie mają wzmacniaczy sygnału. Wzmacniacz nie jest potrzebny, po prostu na wejście odbiornika musi być dostarczony sygnał o odpowiednim poziomie "z kabla". Jak będzie za niski to będzie źle... jak za wysoki to też będzie źle. Np. TV analogowa będzie działać przy za wysokim sygnale, cyfra już nie. Nie trzeba kombinować z żadnymi wzmacniaczami, bo one generują tylko zakłócenia i problemy. Jak sygnał w gniazdku jest zły, trzeba to zgłosić do TKK, przyjdą panowie i zrobią tak, żeby było dobrze.
Avatar użytkownika
r00t
Administrator
 
Posty: 1115
Dołączył(a): czwartek, 29 maja 2003, 08:44
Lokalizacja: Kołobrzeg

Re: Nowa oferta na DVB w TKK

Postprzez good » niedziela, 17 cze 2012, 10:23

r00t napisał(a): Jak sygnał w gniazdku jest zły, trzeba to zgłosić do TKK, przyjdą panowie i zrobią tak, żeby było dobrze.


Kiedyś zgłaszałem (jakoś jesienią) no i tak przyszedł pan... i co zrobił?? włączył tv zobaczył pokaz slajdów popatrzył z tyłu i stwierdził że to mój kabel tv-gniazdko nawet go poruszał (prawie wyjął z gniazda w tv) i stwierdził że sygnału nie ma...
nic nie sprawdził jaki mam poziom sygnału tylko od razy że to kabel...
to skoro to kabel to dlaczego pokaz slajdów nie jest ciągle i na wszystkich kanałach?
Ot tacy u was specjaliści od "kabelków"

PS sprawdzałem kilka kabli i na każdym tak samo mam... jak używam neta to kablówka cyfrowa robi pokaz slajdów
Avatar użytkownika
good
Twardziel
 
Posty: 115
Dołączył(a): sobota, 1 wrz 2007, 15:16

Re: Nowa oferta na DVB w TKK

Postprzez r00t » niedziela, 17 cze 2012, 13:52

good napisał(a):
r00t napisał(a): Jak sygnał w gniazdku jest zły, trzeba to zgłosić do TKK, przyjdą panowie i zrobią tak, żeby było dobrze.


Kiedyś zgłaszałem (jakoś jesienią) no i tak przyszedł pan... i co zrobił?? włączył tv zobaczył pokaz slajdów popatrzył z tyłu i stwierdził że to mój kabel tv-gniazdko nawet go poruszał (prawie wyjął z gniazda w tv) i stwierdził że sygnału nie ma...
nic nie sprawdził jaki mam poziom sygnału tylko od razy że to kabel...
to skoro to kabel to dlaczego pokaz slajdów nie jest ciągle i na wszystkich kanałach?
Ot tacy u was specjaliści od "kabelków"

PS sprawdzałem kilka kabli i na każdym tak samo mam... jak używam neta to kablówka cyfrowa robi pokaz slajdów


Jeżeli boli Cię noga i pójdziesz z nią do lekarza, a lekarz będzie mówił, że to od kataru w nosie... to co zrobisz?

Podpowiedź: w życiu jest czasami tak, że trzeba powalczyć o swoje, ...nie tylko z lekarzami.

Domyśl się, co trzeba zrobić. Podpowiedź dwa: na pewno narzekanie na forum nic nie da.
Avatar użytkownika
r00t
Administrator
 
Posty: 1115
Dołączył(a): czwartek, 29 maja 2003, 08:44
Lokalizacja: Kołobrzeg

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wsk - tkk

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość