Przez ostatni tydzień też zadaje sobie to pytanie, co się dzieje z internetem?
W moim przypadku zanika sygnał przez krótką chwilę wystarczającą do wyrzucenia mnie z programów wymagających ciągłego połączenia. Wymieniłem kable, ściągnąłem najnowsze sterowniki do karty sieciowej. Skonfigurowałem połączenie zgodnie z zaleceniami i wskazówkami osób, które miały podobny problem. Bezskutecznie.
Oczywiście komputer przeskanowałem czy nie znajduje się jakiekolwiek malware, trojany, wirusy etc.
Problem pojawił się około tydzień temu. Wcześniej internet pracował prawidłowo, bez przerw. Zauważyłem, że najczęstsze zerwania połączenia występują w moim przypadku między 18:00-22:00 choć sporadycznie może to wystąpić o każdej porze dnia i nocy. Przerwy są krótkie i zapewne niezauważalne dla osób, które nie wymagają ciągłego połączenia.
Jeśli ktokolwiek zna przyczynę takiego zachowania się połączenia, bardzo proszę o radę jak ją usunąć, ponieważ należę do tych osób które potrzebują stałego połączenia. Fundamenty pod pomnik przy ratuszu już wylewam, potrzeba jedynie osoby której ten pomnik postawię