NET NIE DZIAŁA!!

Tutaj piszemy o sprawach związanych z naszą siecią komputerową. Uwagi, komentarze, propozycje.

Re: NET NIE DZIAŁA!!

Postprzez Oqo » środa, 23 cze 2010, 08:11

od wczoraj od godz. ca 19.30 internetu brak, mrugają tylko dwie pierwsze od prawej diody na modemie, dodzwonić się nie sposób, mam nadzieję że ktoś wie o awarii :P
Oqo
Rozgrzewa się

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Ace » czwartek, 9 wrz 2010, 14:48

http://www.bankfotek.pl/image/747585.jpeg

od wczoraj bardzo wolno wczytują się strony, często nie mam internetu na nie więcej niż 5 minut, ogólnie coś wolno jest
Ace
Twardziel

Postprzez r00t » czwartek, 9 wrz 2010, 18:13

r00t
Administrator

Postprzez Ace » czwartek, 9 wrz 2010, 19:40

właśnie tutaj napisałem po to aby sprawdzić czy tylko ja tak mam, czy może inni też, wygląda na to że nie tylko ja więc najwidoczniej tkk ma jakąś awarię i z pewnością ją niedługo naprawi więc chyba nie mam po co tego zgłaszać. :D
Ace
Twardziel

Postprzez fern » piątek, 10 wrz 2010, 17:15

A mi dzisiaj internet działa w kratkę. Raz jest, raz nie ma. Piszę tutaj, jako że idzie weekend i ciężko będzie się dodzwonić do TKK, a może ktoś coś będzie w stanie zrobić z tym tematem.
fern
Ważniak

Postprzez Ace » piątek, 10 wrz 2010, 20:58

Dzwoniłem dziś do TKK i zgłosiłem awarię, po jakiejś godzinie wszystko zaczęło być ok, jestem z tego powodu zadowolony
Ace
Twardziel

Postprzez Ace » środa, 20 paź 2010, 16:06

Witam. Od wczoraj mam krótkotrwałe braki internetu. Sprawa wygląda tak:

1. brak internetu - wszystkie lampki normlanie się palą na modemie
2. modem się resetuje
3. przy "PC LINK" albo cable link - 2 lub 3 lampka od prawej strony
4. jest net

cały brak trwa 2-3 minuty, jednak jest to dla mnie uciążliwe gdyż gram w różne gry online no i sami wiecie jak to jest kiedy jest przegrana z powodu braku internetu.
Ace
Twardziel

Postprzez Maciejkg » poniedziałek, 22 lis 2010, 11:22

Mam to samo co osoba wyzej... Co jakis czas na 2-3 min. brak internetu, res modemu i znowu wszystko wraca do normy. Po malu zaczyna robic sie to irytujace wiec jak ktos z obslugi tkk moze to niech to naprawi!!
Maciejkg
Nowicjusz

Postprzez SlaY^ » sobota, 11 gru 2010, 12:23

Co się dzieje z internetem?
SlaY^
Ważniak

Postprzez Avalain » niedziela, 12 gru 2010, 13:51

Przez ostatni tydzień też zadaje sobie to pytanie, co się dzieje z internetem?

W moim przypadku zanika sygnał przez krótką chwilę wystarczającą do wyrzucenia mnie z programów wymagających ciągłego połączenia. Wymieniłem kable, ściągnąłem najnowsze sterowniki do karty sieciowej. Skonfigurowałem połączenie zgodnie z zaleceniami i wskazówkami osób, które miały podobny problem. Bezskutecznie.
Oczywiście komputer przeskanowałem czy nie znajduje się jakiekolwiek malware, trojany, wirusy etc.

Problem pojawił się około tydzień temu. Wcześniej internet pracował prawidłowo, bez przerw. Zauważyłem, że najczęstsze zerwania połączenia występują w moim przypadku między 18:00-22:00 choć sporadycznie może to wystąpić o każdej porze dnia i nocy. Przerwy są krótkie i zapewne niezauważalne dla osób, które nie wymagają ciągłego połączenia.

Jeśli ktokolwiek zna przyczynę takiego zachowania się połączenia, bardzo proszę o radę jak ją usunąć, ponieważ należę do tych osób które potrzebują stałego połączenia. Fundamenty pod pomnik przy ratuszu już wylewam, potrzeba jedynie osoby której ten pomnik postawię :)
Avalain
Nowicjusz

Postprzez SlaY^ » niedziela, 12 gru 2010, 15:00

Jedynym sposobem jest zgłoszenie usterki do TKK, niestety w weekend można jedynie natrafić na pocztę głosową. Za chwilowe przerwy w godzinach, które wymieniłeś obwiniałbym obciążenie sieci. Ludzie wracają z pracy, ze szkoły, siadają do komputera i sieć nie wytrzymuje.
SlaY^
Ważniak

Postprzez lukkas_kg » niedziela, 12 gru 2010, 18:11

a korzystasz z routera?
lukkas_kg
Twardziel

Postprzez voodoo3500 » piątek, 17 gru 2010, 20:30

czy może ktoś mi to wyjaśnić ?
test łącza z bezpośredni z TKK wychodzi super, ale każdy inny serwer np. Koszalin Warszawa Londyn itd wychodzi żałośnie słabo - przecież cały internet się chyba nie popsuł z dnia na dzień
moje założenie jest takie - skoro z Tkk połączenie jest świetne, a z innymi serwerami nie, to znaczy że TKK ma dziadowskie połączenia tylko jakoś nie potrafi sobie z tym poradzić, a mimo zgłaszania usterek (kilkakrotnie) nic się nie zmienia
Zwyczajnie jest to irytujące.
voodoo3500
Dyskutant

Postprzez SlaY^ » piątek, 17 gru 2010, 20:52

Teraz ciekawostka z mojej strony:
Pingi z wp.pl - w granicah 20-30ms
Pingi z jakimkolwiek serwerem w grze - 200-250ms

Jak to wytłumaczyć?
SlaY^
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona