ewe napisał(a):Jak ci "zdechnie" odłącz od prądu ,zdejmij obudowę i zobacz czy zasilacz jest gorący. Pospiesz się bo może paść procesor .Przy okazji obejrzyj płytę i wiatraki.
?ewe napisał(a):Może starego typu grzeje się już i zbyt blisko płyty / procesora/ .Procesor się przegrzewa i wyłącza.
? Nie rozumiem tego zdania...
Chater_ napisał(a):Nie, po prostu komp zdycha na godziny.
Dzisiaj sprawdzę 100% dobry zasilacz ze starego kompa i dołoże ramów, zobaczymy co to da.
?
ewe napisał(a):Na bank zasilacz ,zostaw rozebraną obudowe .Jak ci "zdechnie" odłącz od prądu ,zdejmij obudowę i zobacz czy zasilacz jest gorący . Może starego typu grzeje się już i zbyt blisko płyty / procesora/ .Procesor się przegrzewa i wyłącza . Pospiesz się bo może paść procesor .Przy okazji obejrzyj płytę i wiatraki .
10 Punktow dla ciebie, Pomyslowy Dobromir .. o mamo
MzK napisał(a):ewe napisał(a):Na bank zasilacz ,zostaw rozebraną obudowe .Jak ci "zdechnie" odłącz od prądu ,zdejmij obudowę i zobacz czy zasilacz jest gorący . Może starego typu grzeje się już i zbyt blisko płyty / procesora/ .Procesor się przegrzewa i wyłącza . Pospiesz się bo może paść procesor .Przy okazji obejrzyj płytę i wiatraki .
ewe jestes swietny![]()
![]()
10 Punktow dla ciebie, Pomyslowy Dobromir .. o mamo
Dodam jeszcze do twojego opisu: "dotknij jezykiem procka i zobacz czy sie poparzysz ..."
Owee ma racje kondziorki zdychaja. Ja mialem tez ten sam przypadek swego czasu na ECS kvza...
Widać,że nie wie za dużo o tym , więc powinien sprawdzić ogólnie - stan zasilacza
oswiec mnie bo nie wiem o co chodzi ... jak sprawdzisz ogolnie stan zasilacza
tak na oko rozumiem bangla, nie bangla ooo znowu bangla..
!! BO TO SIĘ ZEMSCI PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ - A JAK PRAKTYKA POKAZUJE RACZEJ PRĘDZEJ.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości