Nowy modem Thomson a podlaczenie dwoch komputerow:)

Wszystko co tyczy się sprzętu, sterowników i problemów z tym związanych.

Nowy modem Thomson a podlaczenie dwoch komputerow:)

Postprzez Meeta » wtorek, 18 paź 2005, 17:24

Meeta
Twardziel

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Meeta » wtorek, 18 paź 2005, 21:29

P.S.
Nie dodalem, ze jest maly zonk z tym modemem;) wczesniej po prostu podlaczalem switcha do modemu i net smigal, a teraz jest tak, ze mimo podlaczenia switcha dziala mi net tylko na jednym komputerze. ktorymn to zalezy od kolejnosci podlaczenia, ale np. kiedy odlacze jednego kompa, zrobie reset modemu to wtedy chodzi tylko ten jeden komp, a drugi nawet jesli podlacze spowrotem nie ma w ogole neta, pingow tez niema i ogolnei kicha jest. Place za dwa kompy, mam switcha, za ktory zaplacic tez tzreba bylo, a w tej chwili net jest tylko na jednym kompie. Jutro dzwoie zeby zobaczyc o co chodzi, mzoe mam cos zle ustawionego, ale jakos mi sie nie wydaje, wiec moze ktos zna sposob zeby neta ppodlaczyc tylko za pomoca modemu zeby dzialalo na obu kompach ?? :)
Meeta
Twardziel

Postprzez Didi » środa, 19 paź 2005, 23:54

jesli placisz za dwa nr ip czy tam 2 komputery zadzwon do roota zeby wlaczyl drugi adres ip na tym modemie mialem na poczatku tak samo albo pracowal jeden albo drugi :) pozdro
Didi
Rycerz forum

Postprzez Meeta » czwartek, 20 paź 2005, 10:08

Meeta
Twardziel

Powrót do :: hardware